Liseden sonra ne yapılmalı?

Katılıyorum. Sayısaldan korkarak hayatınızı harcamayın dostlar. Korkularınızı yenmeden hayatta bir şey başarılmıyor. Tecrübeyle sabittir.

İnsana hiç yararı yok demiyorum fakat insanlar üniversite diye ölüp bitiyor kazanamazsam ne yapıcam diye. Bu kadar abartmaya gerek yok. Elektrik elektronikte biliyorum sinyaller sistemlerde bunları zaten insan bilmeli sorun anlatacak hoca yok ülkede.

Sor bakalım mühendislik konuları değilsin diyorsun ya. Fizik, Geometri, Cebir, Veri Yapıları ne sormak istersen.
Mühendis seviyesinde bir şeyleri biliyor olabilirsiniz ve bunu insanlara anlatabilirsiniz hatta üniversiteden mezun olmuşlardan da iyi olabilirsiniz ama diplomayla bir yer tutmaz.
Öyle kendini geliştirmek diyince oturup sadece kodlama öğreniyim değil ki kendini geliştirmek. Tüm bu kısmınıda öğrenmekten bahsediyorum.
Kendi eğitimini kurmak ta bir yöntem olsa da üniversite bunu daha kolay sağlar.

Mühendis seviyesinde bir şeyleri biliyor olabilirsiniz ve bunu insanlara anlatabilirsiniz hatta üniversiteden mezun olmuşlardan da iyi olabilirsiniz ama diplomayla bir yer tutmaz.
Kime göre? Zaten bir kağıda bakanla işim olmaz. Şöyle düşün birisi ODTÜ den yeni mezun sadece diploması var birisi kendini geliştirmiş iyi yerlerde çalışmış 4 yıllık tecrübesi var ve mühendislik temelinde öğrenmiş fakat mezun değil hangisini tercih edersin? O diploması olan ne işine yarıyıcak iş yapmadıktan sonra eczacılık değil ki diploması işine yarasın.

Bende benzer durumdayım içimde mühendislik kaldı şuan ege de görsel iletişim okuyorum ama bırakmayı düşünüyorum. Yaş 23'e geldi bir de askerlik sıkıntı olur mu onu da kestiremiyorum sınava girsem kazansam tecil olacak mı ya da kayıt yapabilecek miyim meçhul. Her şey oldu diyelim 28 de mezun olucam en iyi ihtimalle insan düşünüyor

Bir yere kadar katılıyorum, ama yazılım dışındaki mühendislikler için kendimizi okulsuz nasıl geliştireceğiz hocam? Yani örneğin mekatronik mühendisi olmak istiyorsam kendimi geliştirecek ortamı ve materyali nasıl bulabilirim?

Kendi eğitimini kurmak ta bir yöntem olsa da üniversite bunu daha kolay sağlar.
Hala anlatamıyorum. İyi anlatasalar lafım yok. Türkiyede bir elin parmağını geçmez iyi denilebilecek hoca sayısı. İyi anlatsınlar 30 kezde dinlerim.

yalnız hocam konumunuz ankara benim de öyle. şaşmaz olsun ostim olsun o keko dediklerin azaldı bayağı ve sanayide kimsenin kimseye zararı olmaz öyle okul gibi değildir. herkes kendi derdinde işinde gücünde.

İşte evet o zaman üniversite gerekebilir tabi ki yetmez fakat başlangıç için olabilir benim avantajım önceden de fikir sahibiydim yazılımla alakalı. Şu en mantıklısı dersleri yüksek notla geçiyim ortama kasıyından ziyade okurken kendini geliştirmek lazım okula bağlı kalmadan. Öğrendiklerini uygulamak denemek ama öğrenci kafasından çıkarak zaten çabalayan insana kapılar bir şekilde açılıyor.

Hocam beni özetledin resmen. Tam olarak aynı durumdayım. Liseden içimde mekatronik mühendisliği kalmıştı sırf sayısal yapamayacağım korkusuyla böyle bir arayışa girdim. Başta dilim iyi diye oradan yürüyeyim dedim olmadı iş yok, sonra sayısal olmayan en iyi alternatif tasarım dedim görsel iletişim tasarımına girdim karton kes yapıştır vs. nefret ettirdi yapay zeka patladı tasarım zaten yüksek talep olan bir alan değil özel üniversite ortamını sevemedim vs. bir ton sebepten bıraktım. Dediğin gibi en büyük can sıkan şey yaş konusu. 25 yaşında gireceğim en az 29 yaşında mezunum hayata çok geç atılıcam ama yapabilecek bir şey yok. Geç kalmak hiç ulaşamamaktan iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…