Liseden sonra ne yapılmalı?

Ben yazılım sektöründe çalışıyorum, bilgisayar programcılığı bölümünü DGS ile mühendisliğe tamamlamayacaksan işlevsiz bir diploma.
Mühendislik diplomasıda boş ona bakarsan. Mühendislik mezunu bir tanıdığım 3 yıldır istediği maaşta kendi sektöründe iş bulamıyor mesela.
 
Mühendislik diplomasıda boş ona bakarsan. Mühendislik mezunu bir tanıdığım 3 yıldır istediği maaşta kendi sektöründe iş bulamıyor mesela.

Mühendislik diploması kendi başına bile oldukça etkili, şu anda sektörde ekonomik sebeplerden ötürü bir daralma var, ancak mühendislik diplomasının en boşu bile iş ilanlarında programcılığın en iyisinden kat kat etkili. Benim şu anda çalıştığım şirkette yeni mezun iş ilanına başvuran adaylar arasında 4 yıllık örgün yazılım ile ilgili diploması olmayanları filtreden eliyorlar, mülakata bile sokulmuyor ilk aşamada eliyorlar. Bu sadece benim çalıştığım şirket için değil, çoğu şirkette var olan bir durum, burada bazı arkadaşlar "diploma önemli değil, üniversite zaman kaybı" masalını anlatıyor ama sektörün gerçekleri çok farklı. Hem diploman olacak hem kendini geliştireceksin, birinden biri eksik ise olmuyor maalesef.
 
Merhaba @Levgae.jar. Öncelikle efendi insanlar için Sanayide çalışmanın zor olduğunu düşündüğüm için Sanayi dışında da bir yerde çalışabilirsiniz. Dijital Baskı ve Tabela Dükkanları genelde şehir içinde bulunur, İnternet Kafe ve Bilgisayar Tamircileri de.

Sayısal kolay değil ama gelişme ihtimaliniz mevcut. Bilgisayar Bilimleri, ve Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri gibi bölümler genelde çok yüksek taban sıralamaya sahip olmayan bölümlerdir. Bu bölümler ile birlikte Matematik, ve İstatistik bölümlerini kazanma şansınız da var. Bu bölümler dışında Fizik bölümünü de tercih edebilirsiniz.

Eğer Eşit Ağırlıktan devam etmek istiyorsanız ilk olarak İşletme bölümünü bir miktar tavsiye edebilirim. Muhasebeci, Bankacı, İnsan Kaynakları Uzmanı, veya Pazarlamacı olabilirsiniz. Yazılımda kendinizi geliştirirseniz Yazılımcı da olmanız mümkün olabilir.
Puanınız biraz daha yüksek gelirse Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü de tercih edebilirsiniz. İşletme bölümüne yakındır ama Yazılım sektöründe çalışma şansınız biraz daha yüksektir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı