Liseler için sınıftan geçme şartları değişti mi?

Sirf ben mi? Matemetik ortalaması 50 alti olan kişilerin sayisi sinifin yarisindan fazla. Ülkenin cogu boyle kalirsa baktilar artik kimse mezun olamiyor o zaman dusunurler. Özel okullar musteri mi kaybedecek? Illa geciriler.

Ne zamandır bilmem ama ben bildiğimden beri bu uygulama böyle zaten sadece pandemı oldu diye değişti yani eskiden de insanlar mezuna kalıyordu değişti mi? Hayır.

🤣 Yok öyle bir şey sirf siz matematikten gecemiyorsunuz diye yonetmelik degismez.
Herkes sorumluluga kalir o zaman mezun olamazsınız bu kadar basit.
Sadece 9.siniflar icin kademeli olarak. Yani şu an 10, 11, 12 dahil degil diger yillar dahil olacak.

Hocam ben 10. sınıfım ve yazılılarda büyük ihtimal kimya ve fizikten kalacağım belki matematiktende 40 falan alırım sizce sınıfta kalır mıyım?

Hocam ben 10. sınıfım ve yazılılarda büyük ihtimal kimya ve fizikten kalacağım belki matematiktende 40 falan alırım sizce sınıfta kalır mıyım?

Yonetmelik ilk geldiginde sadece 9.siniflara uygulanacakti. Yani şu anki 10,11 ve 12'ler eski sistem devam(ne kadar dersten kalirsan kal gecersin yeter ki ortalaman 50 ustu olsun)
Ama simdiye kadar bir şeyler degismiste olabilir okuldaki hocalarınla konusmani tavsiye ederim.
Benim bildigim kalmazsin ortalamanı 50 ustu tut.

Bu başarısız dersler sorumlu dersler oluyor değil mi? Benim 9 da 5 zayıfım vardı. 1 tane sorumluluğum vardı da şimdi 5 zayıf yaparsam kalmam değil mi (10.sınıfım)?

Hocam umarım bakarsın. Bir arkadaş 2. dönemde 4 dersten kalırsan 1. döneme bakılmadan kalırsın dedi. Doğru mudur?

Herkes ayrı bir şey söyler ve doğru olduğunu düşünür takma. Yıl sonu ortalamasınave buna bağlı olarak kaç dersten kaldıgına bakılır. Yanı dönemleri boş ver yıl sonunda kaç dersten kalıyorsun? Ona bak.

Herkes ayrı bir şey söyler ve doğru olduğunu düşünür takma. Yıl sonu ortalamasınave buna bağlı olarak kaç dersten kaldıgına bakılır. Yanı dönemleri boş ver yıl sonunda kaç dersten kalıyorsun? Ona bak.
Hocam teşekkürler. Bir şey sormak istiyorum. İlk dönem kaldığım bir ders 2. Döneme etki eder mi. Yani atıyorum 3 tane ders 1 ve 2. Dönemin ortalaması 50 yi gecmiyor. Sorumlu bir şekilde geçiyor sayılıyorum fakat 1. Dönem x dersinden kalmam bu 3 derse etki eder mi. Yoksa dediğiniz gibi sınıfta kalma olayı 1 ve 2. Dönemin ders ortalaması alınıp 50 yi gecmesi yeterli midir.

Sınıfta kalma olayı dediğim gibi 1.ve2. donemın ortalaması. Sorumluluğun belirlenmeside aynıdır. Yıl sonu ortalaman 50'yı gecmeyen dersten sorumlu gecıyorsun. 4 tane dersten kalırsan kalırsın.
Sorumluluga 1.2. donem diye bakmayın.
Yanı bir dersten 1.donem 30 aldın 2.donem 70 aldın gecersın cunku yıl sonu ortalaman bu dersın 50'dır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı