Rehber Liselerde devamsızlık süresi kaç gündür?

Bu konunun açılması gerçekten çok iyi oldu. Moderatörler için de kaynak olmuş oluyor ve yanlış bilgi verenler, yanlış bilgisini ısrarla savunamıyor eskisi gibi. Teşekkürler @Teru. :)

Efendim merhabalar iyi akşamlar, kısa bir sorum olacaktı 2023-2024 eğitim öğretim yılının devamsızlık kuralları 2024-2025 eğitim öğretim yılıyla aynı mıdır yoksa değişiklikler yapıldı mı? 2023'ten beri ayni mıdır?

Efendim merhabalar iyi akşamlar, kısa bir sorum olacaktı 2023-2024 eğitim öğretim yılının devamsızlık kuralları 2024-2025 eğitim öğretim yılıyla aynı mıdır yoksa değişiklikler yapıldı mı? 2023'ten beri ayni mıdır?

Merhaba. İyi akşamlar. Aynı kurallar.

Merhaba hocam aklıma bir soru takıldı. 11. sınıfım. Bugünle birlikte 19 özürlü 9.5 özürsüz devamsızlık olacak. 1 gün mü hakkım kalıyor 0.5 gün mü? Yanıtlarsanız sevinirim.

1 gün özürlü ve 0.5 gün özürsüz yapabilirsiniz veya 1.5 gün özürlü yapabilirsiniz. Özürsüzünüz 0.5'i geçmesin çünkü o durumda kalırsınız.

1.5 gün devamsızlık yaparsam hem özürsüz hem özürlü için sınıra dayanıyor yani değil mi?

Evet toplam 30 çünkü. 30.5 ile kalırsınız. Özürsüz de 10.5 ile kalırsınız.

Parayı basarsanız özelde tüm devamsızlığınızı silebilirler.
Böyle bir durum yönetmeliğe aykırıdır. Yanlış bilgi vermeyelim.

Aslında yanlış bilgi sayılmaz. Özel okullarda para karşılığı devamsızlık silen ya da devlet okullarında, sevilen öğrencinin kalınmaması için devamsızlığı silen ya da faaliyete aktaran okullar var. Devamsızlığı silmek, yönetmeliğe aykırı da devamsızlığı silemeyecekleri anlamına gelmiyor. El altından çok iş yapan var maalesef. Alan ve veren razı olduğu için şikayet yoluna da pek gidilmiyor genelde.

Aslında yanlış bilgi sayılmaz. Özel okullarda para karşılığı devamsızlık silen ya da devlet okullarında, sevilen öğrencinin kalınmaması için devamsızlığı silen ya da faaliyete aktaran okullar var. Devamsızlığı silmek, yönetmeliğe aykırı da devamsızlığı silemeyecekleri anlamına gelmiyor. El altından çok iş yapan var maalesef. Alan ve veren razı olduğu için şikayet yoluna da pek gidilmiyor genelde.

Yönetmelik belli fakat yönetmeliğe uymayan yerler olduğu için bu tip durumlarda zaten kesin konuşup ısrar edilmeyince uyarı vermemeye çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi üstü çizili sadece.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı