Lisenin ilk günü ne yapılmalı?

Otur sıraya etrafa bak. En öne ve ortaya oturma kendini güvensiz hissedebilirsin. Tavisyem cam kenarında ortalara oturman olur. Hem sınıfı hem dışarıyı izleyebilirsin.

Öyle gözünde de çok büyütme, çokça kez sövmek istediğin günler saatler olacak. Yeni bir 4 yıl seni bekliyor.

Dipnot: Üniversiteye çalışmak için geç kalma :)

Çok keko serseri olur mu bilmem ama bence kendinizi kasmayın, sizin kafanıza uyan insanlarla sosyalleşin ama kimseye haddinden fazla güvenmeyin, bir de benim 4 yıllık deneyimimden çıkarttığım bir şey varsa o da okuldan özellikle sınıftan sevgili yapılmaması gerektiğidir.
Neden sevgili yapılmıyor ki?

Teşekkürler.

Bu sene 9. sınıf olacağım ve lise için heyecanlıyım, ilk gün ne yapmam lazım? Gideceğim lise ortalama bir Anadolu lisesi yani düzgün tiplerden çok keko, serseri olur diye düşünüyorum. Tavsiyelerinizi yazabilirsiniz.
Hocam özellikle bir şey yapmanıza gerek yok. O kişilerle gerekmedikçe iletişim kurmazsanız eğer sizinle konuşmazlar.

Anadolu lisesi o kadar da bozuk olmaz seninle beraber herkes heyecanlı tedirgin olacak zaten doğal davran :D
Gayet olur, aşağıdaki OBP puanı bir Anadolu Lisesine ait. Sence bu lise ne kadar iyi bir öğrenci kitlesine sahiptir? İmam Hatip falan değil, düz Anadolu Lisesi.

Ekran görüntüsü 2025-08-11 125543.png

Benim gideceğim lisenin OBP'si 83 ama benim OBP'm 94 ilk tercihim gelmedi.
LGS Puanı daha önemli hocam. Bazı okullar 75 üstü OBP taban puanına sahip ama LGS taban puanı sadece 250 civarı. Yani sadece OBP puanına bakarak anlayamayız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı