Çözüldü Lisenin sayısal bölümünden mezun öğrencinin dil bölümüne kaydı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

masterolovski

Hectopat
Merhaba, bir Anadolu lisesinin sayısal alanından birkaç sene önce mezun oldum. Bir ön lisans programına da geçen sene yerleştim ve bölümüm pek ilgimi çekmedi, bundan dolayı sınava tekrar girip yabancı dil ile ilgili bir bölüm okumak istiyorum. Sorum ise ben bu durumda bu sene sınava girip TYT ve YDT ile ilgili tatmin edici bir sıralamaya girdiğimde, istediğim programı seçtiğimde herhangi bir sertifika, lisenin dil bölümü mezunluğu vb. gereklilikler olacak mı yoksa istediğim bir üniversitenin sıralamamın sağladığı istediğim bir dil bölümüne yerleşebilecek miyim? Şimdiden yanıt verenlere teşekkürler.

Çözüm
Lisede seçtiğiniz alan, sizin illa o alanda bölüm okuyacaksiniz anlamına gelmez. Nice sayisalcilar Hukuk okuyor mesela. Yani, bu sene TYT ve YDT'ye kayıt yaptırıp iyi de puan alırsanız Yabancı Dil alanındaki bir bölüme gitmemek için önünüzde hiçbir engel yok. Lisede sectigimiz o alanlar sadece 11-12'deki dersleri belirliyor. Dolayısı ile, sadece gerekli puanı almanız yeter, sertifika imiş vb. öyle şeyler yok.
Lisede seçtiğiniz alan, sizin illa o alanda bölüm okuyacaksiniz anlamına gelmez. Nice sayisalcilar Hukuk okuyor mesela. Yani, bu sene TYT ve YDT'ye kayıt yaptırıp iyi de puan alırsanız Yabancı Dil alanındaki bir bölüme gitmemek için önünüzde hiçbir engel yok. Lisede sectigimiz o alanlar sadece 11-12'deki dersleri belirliyor. Dolayısı ile, sadece gerekli puanı almanız yeter, sertifika imiş vb. öyle şeyler yok.

Çözüm
Size gerçekten samimi teşekkürlerimi sunuyorum yüreğime su serptiniz. Sağlıcakla kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı