Liseye geçecekler için tavsiyeler nelerdir?

possessive

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu sene 78 ortalamayla alan Anadolu lisesinde 9. sınıfa başlayacağım tavsiyeleriniz nelerdir? İyi sosyaller.

Günü gününe çalışmak en büyük tavsiyedir. Başka bir şeye gerek yok 9 için. 9un yazında 9. sınıfı tekrar edersen denemeler ile.

BENCELERİM:
Hocalarla alakalı bir sorun olduğunda başı çekme ( sen söyle biz seni destekleriz diyorlar) diğerleri çekilir hocayla arası bozulan sen olursun. İnsanların seni kullanmasına izin verme. Balım, canım, aşk böceğim, kral, reis vb. derler, seninle işleri bitince yüzüne bakmazlar.

Sonra insanların arkasından konuşma yada bir sorunun varsa uygun bir dille kendilerine söyle.

Sınavlarla alakalı olarak da sonuçlar açıklanınca kağıdı görmek istediğini söyle, (tabii ki uygun bir dille söylemen lazım) hatta bir keresinde bir hocam 95 puanlık kâğıdımı 75 diye okumuştu.

Ve ne olduğunu anlayamadan gruplaşmalar başlıyor, ben orayı kaçırdığım için yakın arkadaşım yoktu mesela. Ayrıca kendini insanlardan soyutlamamaya çalış ve sabah geldiğinde günaydın, okuldan ayrılırken de görüşürüz demeye dikkat et.

Sınıf içinde yada dışında biriyle konuştuktan iki gün sonra tekrar karşılaşınca onu tanımıyormuşsun gibi davranma.

Kendi özgün fikirlerin olsun (mesela 10. Sınıfın sonunda arkadaşların sayısal seçti diye ilgin olmadığı halde sayısal seçme) ama durumuna göre de bazı fikirlerini kendine saklamayı bil. Bazılarına yaranmak için kendinden taviz verme.
Bu kadar.

Son düzenleme:
9.sınıfı yeni bitirmiş biri olarak söylüyorum, hocaların çoğu 8.sınıfta çalışın, 9.sınıfta yatarsınız demiştir, inanma, Allah çarpsın 9.sınıfta 8.sınıftan daha çok çalıştım hocalar manyak ödev üstüne ödev veriyor üstüne sınıfta kalma stresi var (ben 8.sınıftayken yoktu) yani 9.sınıfta daha çok zorlanırsın maalesef.

Bu sene 78 ortalamayla alan Anadolu lisesinde 9. sınıfa başlayacağım tavsiyeleriniz nelerdir? İyi sosyaller.

Yeni insanlarla tanışacaksın ortamını güzel kur düzgün benimsedigin arkadaşların olsun yalnız kalma sosyalleş çünkü lisedeki arkadaşlıklar çok uzun sürebiliyor. Kalıcı bir ortamın olsun. Bunun dışında çok çalışman gerek lise= üniversiteye hazırlık demek 4 yıl sonra üniversite sınavına gireceksin ve lisenin en başından en sonuna kadar öğrendiğin konular YKS'de çıkacak şimdiden derslerini iyi öğren sınava hazırlanırken zorlanmazsin şimdiden de bir hedef belirle kendine ona göre yol çizersen belli bir amacın olur derslere daha sıkı sarilirsin yoksa toparlaması çok zor mezuna kalmakta insanı yıpratıyor o toplarada girmemiş olursun gelecek hayatında başarılar diliyorum dostum...

Lisenin çok da büyütülecek bir olayı yok. Öncelikle bunu söyleyeyim, beklenti içerisine girerek gitme çünkü hayal kırıklığına uğrarsın. Ortaokulun biraz fazla dersli hali denebilir. Kimseye kendini kullandırma ve arkadaş ortamına uymadan takılırsan sorun yaşayacağını sanmam. Arkadaş ortamı da olacak, olmayacak demiyorum da aklını başına devşir. Ona göre davran.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı