Liseye geçen biri ne yapmalı?

Endişelenecek bir şey yok. Sadece göreceli olarak önemli bir sınava gireceksiniz. Eğer YKS için hedefleriniz yüksekse ancak temeliniz yoksa temelinizi arttırın. Temeliniz sağlamsa ama gerçekten sağlamsa derslerinize sürekli çalışın. İyi bir arkadaş ortamı edinin. Giyiminize kuşamınıza dikkat edin, bu hayatta giyim kuşam ve dış görünüş çok önemli. Özgüvenli olmaya çalışın. Kendinizi geliştirin.

Liseye geçiyorum ne olacağından çok endişeliyim. Verebileceğiniz tavsiye var mıdır?

İlk 1-2 hafta alışma süreci sonrası zaten kaynaşa kanyaşa akıp gidiyor güzel değerlendirin 4 senenizi kendinizi derse boğmayın anın tadını çıkartın sınavlardanda yüksek almaya bakın obpniz önemli.

Ne olacağı derken 8. sınıfta ne oluyorsa lisede de aynısı olacak . Farklı dersler alacaksın . Zorluk seviyesi artmış olacak. Sene başından konularını tekrar edersen zorlanmazsın.

Çok klasik şeyler yazabilirim ilk zamanlarda tanışıcağın kişiler genelde pek iyi insanlar olmaıcam ve sıkıntı yaşayabilirsin o yüzden ne çok samimi ol ne de çok içe dönük onu sen zaten insanları tanıdıkça tutturursun. Ayrıyeten 9. sınıf ders çalışma anlamında bana göre çok önemli çünkü tamamen temel günde 6 saat ders çalış demiyorum ama en azından o gün işlediğin konunun bir üstünden geç ve anlucağın şekilde not al. Başkada diyecek pek önemli bir şey yok güzel avukat biriktirmeyse çalış.

Şöyle bir şey daha var dini görüşüm yüzünden okulda zorbalanmaktan ya da herhangi birinden laf yemekten korkuyorum.

Şöyle bir şey daha var dini görüşüm yüzünden okulda zorbalanmaktan ya da herhangi birinden laf yemekten korkuyorum.

O zaman dini görüşünü bağıra bağıra okulda söyleme. Şu söz çok önemli bir sözdür: "Nerede aptal olacağını biliyorsan yeterince zekisindir." Nerede aptal olacağını bil yani. Ayrıca illa 93 tane arkadaş edinmek zorunda değilsin; az, öz ve iyi bir arkadaş ortamı edin.

Burası Türkiye hocam sizin benim veya bir başkasının görüşlerinin hiçbir önemi yok, fakat bunda korkulacak bir şeyde yok. Sizin odaklanmanız gereken tek şey dersler ve birkaç iyi arkadaş edinmek olsun bence ömürlük arkadaşlıklar genellikle lise döneminde ortaya çıkıyor:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı