Lise'ye yeni geçen biri ne yapmalı?

Hocam iyide ilk başlarda ortam olmaz ki.Benim yaşadıklarımı onlarda yaşayacaktır eminim
O zaman ilk adımı sen atarsın, ben lisedeki agalarımla öyle tanıştım zaten. Önce sıra arkadaşımın adını öğrendim, biraz takıldık sonra başka bir grup derken ohoooo, neler oldu neler. Biri Almanya'da şu an ekip parça pinçik oldu ama hala konuşuyoruz.

Hocam ayrıca okulun ilk günü sıra arkadaşımla muhabbet döndürmeye çalışayım mı ? Oradan belki dost oluruz.Veya susayım onlar benimle tanışsınlar.Hangisi daha makul gözüküyor ? (Not:Özel okullarda böyle şeyler daha az oluyor diye umuyorum)

Hocam ayrıca okulun ilk günü sıra arkadaşımla muhabbet döndürmeye çalışayım mı ? Oradan belki dost oluruz.Veya susayım onlar benimle tanışsınlar.Hangisi daha makul gözüküyor ? (Not:Özel okullarda böyle şeyler daha az oluyor diye umuyorum)
Döndür bence, ama çok da sırnaşma yavaş yavaş başla.

Bu yıl 9.sınıfa başlayacağım. Okulların açılmasına bayağı az kaldı. Yeni insanlarla tanışmak değil de zorbalık olaylarıyla karşılaşırsam veya arkadaş edinemezsem korkusu çok var. Ne yapabilirim? (not: Özel okul)
Zorbalanırsan okul değiştirirsin sömestırda. 9. Sınıfken bende böyle heyecanlıydım ama hemen kendime arkadaş grubu yaptım. İlk gün tipini beğendin kendine göre insanlarla tanışmaya çalış. 2-3 Hafta sonra zaten herkes birbirini tanıyo kaynaşıyorsunuz. Ama gittiğin özel bi liseyse durum biraz daha kötü. Çünkü önceki senelerde de okulda olanlar birbirini tanıdığı için hemen gruplaşma olabiliyor.

Sınıfta neredeyse herkes arkadaş ben kimseyi tanımıyordum dersimi dinleyip teneffüslerde ya uyurum ya da kitap okurum bazen de yanlarında sohbete katılıyorum çok kasma ben kekeme olduğum halde ayak uydura bildim.

Zorbalanırsan okul değiştirirsin sömestırda. 9. sınıfken bende böyle heyecanlıydım ama hemen kendime arkadaş grubu yaptım. İlk gün tipini beğendin kendine göre insanlarla tanışmaya çalış. 2-3 hafta sonra zaten herkes birbirini tanıyor kaynaşıyorsunuz. Ama gittiğin özel bir liseyse durum biraz daha kötü. Çünkü önceki senelerde de okulda olanlar birbirini tanıdığı için hemen gruplaşma olabiliyor.

Tam olarak lise böyle sınıfta 2 3 kişi harici herkes ortaokuldan arkadaştı.

Hocam vallahi Allah bozmasın çok iyi gidiyor. Sınıfta 13 kişiyiz herkes adam gibi davranıyor 2 günde kaynaştık kızlarla-erkeklerle. Derslerde sesli falan gülüyoruz zaten tanışma haftası olduğu için hiçbir şey olmuyor. 12'lerlede iyi anlaşıyoruz bir şey yapan yok. Sınıfta bi' 3-4 kız benden hoşlanıyor ayrıca ne yapacağım bilmiyorum. Bu konuda bir abi tavsiyesi verseniz ne verirdiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı