Lise'ye geçişte imam hatipte kaldım

NewUserr

Hectopat
Daha fazla  
LGS'den 329 aldım OBP puanım da 87,106. istediğim Anadolu'ya 85 puanlı çocuğu bile almışlar ancak beni 204 puanlı bir imam hatibe vermişler. (rehberlik hocasıyla hiçbir konuda tercih yapmayınız.) 2. nakillerde sonucum ne durumda diye baktığımda ise tercih başvurunuz yoktur demişti. Evet çok komik ben 2. nakil tercihlerimde hiçbir hata yapmadım ancak Türkiye eğitim sistemindeki hata yüzünden istediğim okula nakil başvurum yapılamamış. Daha doğrusu ortaokulda okuduğum okula onay için tercihim gitmemiş bile. Sistemsel hata yüzünden belki de senelerim çöp olacak. Evet, durum bu. 2. nakiller de bitti ve ben imam hatipte kaldım. Çok ağladım ancak nafile. İçimde azmettirilemeyecek bir kin, nefret ve öfke var. Şimdi sorum şu, gitmek istediğim liseye nakil dönemi bitmesine rağmen nakil alabilir miyim bu mümkün mü? (müdür yardımcısı okul açılana kadar her hafta, okullar açılınca da her ay nakillerin yapıldığını söyledi.) Kendisi bana %100 istediğim liseye gidebileceğimden bahsediyor ancak önceden de %80 gidebilirsin demişti. Ben anlamadım benimle oyun mu oynuyor bu hocalar yoksa kafayı mı yemek üzereyim emin değilim. Yalvarırım yardımcı olun nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Psikolojim bozuldu üzgün surat koymak yerine bir şeyler demeye çalışsanız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikle geçmiş olsun. Müdürün dediği gibi nakilleri okul başladığı zaman 2. hafta müdür yardımcısıyla yapabilirsin ama bu okula nasıl düştün anlamadım. Hem tercihini onaylamamışsın hem de tercihlerdeki okul gelmiş, bu nasıl oluyor onu anlamadım.

Saolsunlar aynı sorunu yaşadım ancak imam hatipten nakilimi aldırıp teknik Anadolu'ya girdim benim de obpm 87.4809'du istediğim lise 87.8507 ile kapatmıştı. Kapatabilir kabullendim ancak sınıfımdaki çoğu kişi sınavlardan Max 60 70 alırlardı (matematikten 30 alırlardı) çocukların hepsi şu an benim istediğim liseye gitmiş 2 3 taneside 89 luğa girmiş OBP'leri 75'lerde olmasına rağmen maalesef burası adaletsiz bir cumhuriyet olduğundan her şey torpille yürüyor.

LGS'den 329 aldım OBP puanım da 87,106. İstediğim Anadolu'ya 85 puanlı çocuğu bile almışlar ancak beni 204 puanlı bir imam hatibe vermişler. (Rehberlik hocasıyla hiçbir konuda tercih yapmayınız.) 2. Nakillerde sonucum ne durumda diye baktığımda ise tercih başvurunuz yoktur demişti. Evet çok komik ben 2. nakil tercihlerimde hiçbir hata yapmadım ancak türko eğitim sistemindeki hata yüzünden istediğim okula nakil başvurum yapılamamış. Daha doğrusu ortaokulda okuduğum okula onay için tercihim gitmemiş bile. Sistemsel hata yüzünden belki de senelerim çöp olacak. Evet, durum bu. 2. nakiller de bitti ve ben imam hatipte kaldım. Çok ağladım ancak nafile. İçimde azmettirilemeyecek bir kin, nefret ve öfke var. Şimdi sorum şu, gitmek istediğim liseye nakil dönemi bitmesine rağmen nakil alabilir miyim bu mümkün mü? (müdür yardımcısı okul açılana kadar her hafta, okullar açılınca da her ay nakillerin yapıldığını söyledi.) Kendisi bana %100 istediğim liseye gidebileceğimden bahsediyor ancak önceden de %80 gidebilirsin demişti. Ben anlamadım benimle oyun mu oynuyor bu hocalar yoksa kafayı mı yemek üzereyim emin değilim. Yalvarırım yardımcı olun nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Bu ülkenin eğitim sistemindeki ümitlerim yavaş yavaş bitiyor. Bu kadar kritik bir sistemde hatanın payı olmaz. Sürekli veli nakil sistemine erişip şansınızı deneyin.

Dostum öncelikle geçmiş olsun. Müdürün dediği gibi nakilleri okul başladığı zaman 2. hafta müdür yardımcısıyla yapabilirsin ama bu okula nasıl düştün anlamadım. Hem tercihini onaylamamışsın hem de tercihlerdeki okul gelmiş, bu nasıl oluyor onu anlamadım.
Sanırım tam olarak anlatamadım tekrar özetlemeye çalışayım. İlk tercih zamanı rehberlikçi imam hatip yazmıştı merkezi yerleştirmeden 5. sıraya. Ve orası çıkmış. 1. nakil dönemini hızlıca geçicem hiç bir işe yaramamıştı. 2. nakil döneminde ise evimde tercihimi yaptım kaydettim ancak tercih başvurum onaylatılmak üzere okuluma gönderilmemiş. Durum bundan ibaret.

Bu ülkenin eğitim sistemindeki ümitlerim yavaş yavaş bitiyor. Bu kadar kritik bir sistemde hatanın payı olmaz. Sürekli veli nakil sistemine erişip şansınızı deneyin.
Benim zaten yoktu şimdi zerre kadar kalmadı. İstediğim okula da hiç bir şekilde gidebileceğimi düşünmüyorum böyle dandirik sistem kurarsalar olacağı bu. Lgs sonucuna bakmak için siteye giriyorsun 20 dk bekletiyor. Saatte milyonlarca kişinin giriş yaptığı facebook çökmezken saatte 100 bin kadar öğrencinin sonuç öğrenmek için girdiği devletin sitesi çöküyor. Daha web ağlarına bile hakim olamıyorlar bir de tercihlerde öğrencinin hakkını mı savunacaklar

Sanırım tam olarak anlatamadım tekrar özetlemeye çalışayım. İlk tercih zamanı rehberlikçi imam hatip yazmıştı merkezi yerleştirmeden 5. sıraya. Ve orası çıkmış. 1. nakil dönemini hızlıca geçeceğim hiçbir işe yaramamıştı. 2. nakil döneminde ise evimde tercihimi yaptım kaydettim ancak tercih başvurum onaylatılmak üzere okuluma gönderilmemiş. Durum bundan ibaret.

Benim zaten yoktu şimdi zerre kadar kalmadı. İstediğim okula da hiçbir şekilde gidebileceğimi düşünmüyorum böyle dandik sistem kurarsalar olacağı bu. LGS sonucuna bakmak için siteye giriyorsun 20 dk bekletiyor. Saatte milyonlarca kişinin giriş yaptığı Facebook çökmezken saatte 100 bin kadar öğrencinin sonuç öğrenmek için girdiği devletin sitesi çöküyor. Daha web ağlarına bile hakim olamıyorlar bir de tercihlerde öğrencinin hakkını mı savunacaklar

Yapacak bir şey yok reis. Boş kontenjan avına çıkmalısın. Boş kontenjanı gördüğün anda yapıştır nakil talebini.

Yapacak bir şey yok reis. Boş kontenjan avına çıkmalısın. Boş kontenjanı gördüğün anda yapıştır nakil talebini.
Okuluma gittiğimde bana dedikleri şu oldu; Yarından itibaren her hafta e-devlet üzerinden nakil başvurusunu yap ve şuan kayıtlı olduğun okula (imam hatibe) giderek veya telefonla arayarak naklini onaylattır. Beni bunca şeyle uğraştırıyorlar ve biliyorum ki yine hiç bir şey değişmeyecek.

LGS'den 329 aldım OBP puanım da 87,106. istediğim Anadolu'ya 85 puanlı çocuğu bile almışlar ancak beni 204 puanlı bir imam hatibe vermişler. (rehberlik hocasıyla hiçbir konuda tercih yapmayınız.) 2. nakillerde sonucum ne durumda diye baktığımda ise tercih başvurunuz yoktur demişti. Evet çok komik ben 2. nakil tercihlerimde hiçbir hata yapmadım ancak türko eğitim sistemindeki hata yüzünden istediğim okula nakil başvurum yapılamamış. Daha doğrusu ortaokulda okuduğum okula onay için tercihim gitmemiş bile. Sistemsel hata yüzünden belki de senelerim çöp olacak. Evet, durum bu. 2. nakiller de bitti ve ben imam hatipte kaldım. Çok ağladım ancak nafile. İçimde azmettirilemeyecek bir kin, nefret ve öfke var. Şimdi sorum şu, gitmek istediğim liseye nakil dönemi bitmesine rağmen nakil alabilir miyim bu mümkün mü? (müdür yardımcısı okul açılana kadar her hafta, okullar açılınca da her ay nakillerin yapıldığını söyledi.) Kendisi bana %100 istediğim liseye gidebileceğimden bahsediyor ancak önceden de %80 gidebilirsin demişti. Ben anlamadım benimle oyun mu oynuyor bu hocalar yoksa kafayı mı yemek üzereyim emin değilim. Yalvarırım yardımcı olun nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Psikolojim bozuldu üzgün surat koymak yerine bir şeyler demeye çalışsanız?

Hocam bende rehberlikçi yüzünden imam hatibe gittim çok ağladım ancam bir süre sonra çıkmak istemedim okuldan alıştım açıkçası. Nakil başvuruları her ay başı yapılıyor diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı