Liseye geçişten sonra derslerde başarısız olmak

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Arkadaşlar merhaba. İçimi dökmüş gibi olacağım ama kusura bakmayın. Liseye geçtim ve arkadaşlar başarılı olamıyorum. Dersleri yapamıyorum. Bir sürü yapacak şey varken hiçbir şey yapamıyorum. Sürekli erteliyorum. Bir sürü ders var hangi birini çalışacağım kafam ermiyor. Çok düşünmekten içim daralıyor. Sınavlar bir de klasik oldu ne yapacağım bilmiyorum. Bir de sürekli sosyal medyada takılırken okumayıp zengin olanlar var. Okumasam mi diye düşünüyorum. 8 sene çok derslerde çalışan başarılı öğrenciydim ama nedense artık durdum. Ne yapacağım bilmiyorum bunaldım. Hayatta bir amacım yok. Düzenim yok yardım edin tavsiye verin.

Liseye hoş geldin bende açmıştım böyle bir konu lisede notlar düşer özellikle 9 biyolojisi çok zordur ben onların üstesinden kalmıştım şu anda 10. sınıfım bir tek matematik zorluyor basit aslında önemli olan üniversite sınavı senin için.

Hocam ben yaz tatilinde 2 ay yatıp 1 ay boyunca 9.sınıf derslerine başladım bana çok katkısı oldu derslerde elim her zaman havada. Çalışmamışsın belli çalışınca her şey gelir nasıl çalışcağın çok basit günlük gördüğün konuları eve gelip tekrar et yarınki derslere ön hazırlık yap başarı elinden kaçmaz.

Hocam arkadaş çevremle beraber bu duruma "lise sendromu" adını verdik, liseye geçen her arkadaşım ve ben yaşadık. Bir süre sonra ya seve seve ya da seve seve ders çalışman gerektiğini fark ediyorsun. Dersine çalış, fizik, kimya, matematik ve özel olarak edebiyata dikkat et sınıfta kalma. Devamsızlıklarını düzgün ayarla son aylarda sıkıntı çekme.

Arkadaşlar ayrıyetten babam ders yapmıyorsun fln diyor ben daha da üzülüyorum babam da üzülüyor sonra bide babama üzülüyorum.2 hafta oldu açılalı ben daha hiç bir şey yapmadım.

Biyoloji bana kolay gelmişti hocam ancak onun dışındaki sayısallar zor gelmişti (matematikten 15 almıştım).

Sadece bu kadar hocam ne güzel ozetlemiş.

Bence sosyal medyadan uzak dur, çoğu yalan ve beynini yıkıyorlar. Asıl matrix orada Bir şeyler yapmaya başla, birkaç gün kendini zorlayarak çabala, sonra gerisi kendisi gelir. Boşuna düşünerek kendi moralini bozmaktansa bir şeyler yapmaya başla.

BatuZ ve Lucifer gibi saçma motivasyon videolarını izlemeyi bırak. Ortaokuldan liseye geçince tökezlemen gayet normal. Planlı şekilde çalışmalısın, anlamadığın konuların konu anlatımlarını YouTube'dan izle, başarılar.

Ho
Hocam yapamıyorum ders.Kafam bir yere gidiyor 3 dk sonra kalkıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…