Liseye geçişten sonra derslerde başarısız olmak

Arkadaşlar ayrıyetten babam ders yapmıyorsun fln diyor ben daha da üzülüyorum babam da üzülüyor sonra bide babama üzülüyorum.2 hafta oldu açılalı ben daha hiç bir şey yapmadım.
Hocam dersi okulda dinleyin, eve gel 1 saat dinlenip 1 saat tekrar yapın. Hem sınavda başarısız olmazsın hem babandan laf yemezsin.

Arkadaşlar ayrıyeten babam ders yapmıyorsun falan diyor ben daha da üzülüyorum babam da üzülüyor sonra bir de babama üzülüyorum. 2 hafta oldu açılalı ben daha hiçbir şey yapmadım.

Kanka 2. haftada ne kadar ders çalışabilirsin ben tüm sınavlara son gün çalışarak sınıfı geçtim neredeysede teşekküre yaklaştım sen bu kadar çalışma isteğin falan varsa dersleri guzeldinle yaparsın zaten.

Sadece ders saati fazla olan derslerden proje al ve en çok onlara çalış gerisini bir şekilde hallediyorsun.

Hayatımda hiç tekrar yapmadım ama dersi derste dinleyip ödevleri yapmak büyük katkı sağlıyor.

Öncelikle sakin ol, kafanı toparla. Daha okul açılalı ne kadar oldu ki sen kendini dersleri yapamıyorum diye yargılıyorsun? Lise ortaokula göre elbette biraz daha zordur ama yapılamayacak bir şey yok. Biraz daha çalışma istiyor sadece.

YouTube'dan ders videosu izleyebilirsin gerekirse, yardımcı olacağını düşünüyorum veya ailen bunu karşılayabiliyorsa özel ders de alabilirsin.

Bu konuda biraz fazla düşünmüşsün ve kendi kendine ezik psikolojisine sokmuşsun gibi görülüyor.

İnternette okumayıp zengin olanlar var ben de okumasam mı acaba cümlesi sadece komik geldi. Başka bir şey demiyorum. Kendini toparla.

Hocam lise ortaokul gibi değildir. Ortaokula göre kendinizden daha çok sorumlusunuz.
Çalışma konusuna gelince, bir yerden başlayın hocam. Zamanı boşa vermeyin. Her gün mutlaka tekrar yapın, 1 saatte olsa masaya oturun ve alışkanlık edinin.

Hocam öyle yapsam geçen konular kalacak zaman yetmiyor

Aynı şekilde hocam. Tüm sınavlara son gün çalıştım ve 1 dönem dışında hep teşekkür aldım ama bunu yapmanızı asla tavsiye etmiyorum. Bazı derslerde son gün çalışıp başarılı olunur ancak Sayısal ve edebiyatta asla.

Kendinizi üzmeyin, yormayın. Kurallar sertleştiği için sınavlardan kalmamaya gayret gösterin, her gün en az 1 saat tekrar ile geçemeyeceğiniz sınav yok.

Vallahi ben dizelde iyiyim matematiğe 2 hafta aralıksız çalışıp 11 alıyordum edebiyata son gün çalışıp 70 alıyordum tarihte zaten en iyisiyin 30 dk bakıp 90 alıyorum hep. Ama bende önermem belli ki arkadaşın hedefleri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…