Liseye geçişten sonra derslerde başarısız olmak

Alışırsın zamanla test çöz dersini dinle seriye bağlar gerisi gelir.

Hocam sayısal cidden sıkıntı bir şey, fizikten 11 matematikten 15 alıyordum

Hocam çok ders var ben sağlık meslekteyim boş kontenjan kalırsa normal okula geçiş yapmayı düşünüyorum benim akrabam zorla sağlık dedi Allah onun belasını.. anladınız inşallah geçerim yakında aşırı ders var normal Anadolu liseye geçince az oluyor rahat çalışırım.Bide şimdi Türk Dili ve edebiyatı ve ingilizceden değişik sınavlar varmış çok daha bunaldım

Ben liseye ilk başladığımda önemli bir tavsiye almıştım. Eğer o tavsiyeyi dinlemiş olsaydım konularım şu anki gibi 12.sınıfa birikmiş olmayacaktı. İlk önce kendinize gelecek planı kurun. Henüz küçüksünüz ve tahmin edebildiğim üzere aklınıza zibilyon tane hayal ve meslek geliyor. Fakat üşengeçlikten yarına bırakıyorsunuz. Bunları bizzat ben yaşadım. İlk önce ciddi bir hedef seçin. Örneğin ticaret, pilotluk, araba galericisi vb vb. Çöpçülük bile olur. Yeter ki siz istediğiniz işi ve maaşı bilin. Ona göre çalışmaya başlayın. Daha sonra TYT’ye çalışmaya başlayın. Eğer hızlı öğreniyorsanız zaten TYT size basit gelir. Sınavlara çalışmak yerine daha çok TYT’ye vakit ayırın. Sınavlar için genel tekrar yaparsınız.
Aynı şekilde AYT için çalışın. Bakın maksimum 2 senede tüm TYT ve AYT konuları biter, kalan 2 seneyi TYT-AYT tekrarına verirsiniz. 12. Sınıfa geldiğinizde yaşıtlarınız paldır küldür konu yetiştirmeye başlayacak, siz ise ayak ayak üst üste atıp sadece tekrar yapacaksınız. Şu an ki aklım olsa böyle yapardım. Pişman olmadan bir hedef bulun ve küçük adımlarla yaklaşın. İmkansız değil, sadece size öyle geliyor.
Bu yazdıklarımın sadece 1 satırı bana gelen tavsiyelerdi. Diğer her şey yaşayıp gördüğüm fakat sizin yaşayıp görmemeniz gereken şeylerdir.

O sizin bileceğiniz iş. İngilizce sınavları hep öyleydi, edebiyat değişti sadece. Çok ders var demeyin hocam, ilk sınavlardan sonra daha iyi anlayacaksınız ders çalışmanın önemini.

Arkadaşlar ayrıyetten babam ders yapmıyorsun fln diyor ben daha da üzülüyorum babam da üzülüyor sonra bide babama üzülüyorum.2 hafta oldu açılalı ben daha hiç bir şey yapmadım.
Benim de babamı memnun etme derdim vardı. Sonra öğrendim ki üniversiteyi 7 yılda bitirmiş, sonrasında bir cacık da olamamış. Maalesef babalar kendilerine bakmadan çocuklarını rahat eleştiriyorlar, çok takmayın. Kendinize bakın.

Bende 10. sınıfta devamsızlıktan kaldım, normalde bu sene 11 olacaktım, şimdi ise farklı bir okulda benden 1 sene önceki kişilerle okuyacağım. Benim de derslere asılmam lazım.

Çok kötü bir durum hocam geçmiş olsun. Bilgisayar alırken, okul seçerken, araba alırken karışan akraba çok gıcık oluyor. 10 yıl geriden geliyorlar ve genel olarak marka bağımlısılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…