Liseye geçiyorum ne yapmalıyım?

601.912hmet

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 (Silverstone Kr-03)
Gigabyte Aorus GTX 1080Ti Xtreme
G.Skill Ripjaws V 16+16 3600
MSI B550M PRO-VDH WiFi
Samsung 860 Evo 500 GB SATA 3
Samsung 970 Evo Plus 1 TB NVMe
Thermaltake Smart 700W RGB 80+
Lian Li Lancool 205M Mesh (+2 Aerocool 120 ARGB)
Samsung Odyssey G3 27" 165Hz
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar liseye geçiyorum LGS puanı ile değil de 3 yıllık ortaokul puanı ile tercih yapacağım zaten LGS denemelerinden 250'yi zor alıyorum puanım anadolu liselerine kurtarıyor. Neyse onu geçelim lise de ne yapmalıyım? İlk gün insanlara kendimi nasıl tanıtmalıyım? Ergenlik yasaları gereği karşı cinsiyete kapılmaktan kendimi nasıl korurum? Bir de hangi ilgi alanımı öne çıkarıyım hangisi insanlarda daha iyi bir etki bırakır.

İlgi alanlarım.
  • Motosikletler.
  • Teknoloji (tabii ki de.)
  • Transformers.
Ayrıca sporda aşırı başarısızım bunu unutmayalım lise de önemli bir şey gibi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar liseye geçiyorum LGS puanı ile değil de 3 yıllık ortaokul puanı ile tercih yapacağım zaten LGS denemelerinden 250'yi zor alıyorum puanım anadolu liselerine kurtarıyor. Neyse onu geçelim lise de ne yapmalıyım? İlk gün insanlara kendimi nasıl tanıtmalıyım? Ergenlik yasaları gereği karşı cinsiyete kapılmaktan kendimi nasıl korurum? Bir de hangi ilgi alanımı öne çıkarıyım hangisi insanlarda daha iyi bir etki bırakır.

İlgi alanlarım.
  • Motosikletler.
  • Teknoloji (tabii ki de.)
  • Transformers.
Ayrıca sporda aşırı başarısızım bunu unutmayalım lise de önemli bir şey gibi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Öncelikle sakin ol.Kendime iyi arkadaşlar bul ve iyi oynadığın bir spor belirle.Kendini onda geliştir.Kızlarla konuş ama kendini sevgili meselelerine verme.Ilk gün kendini soğukkanlı ve zeki göster

Öncelikle sakin ol. Kendime iyi arkadaşlar bul ve iyi oynadığın bir spor belirle. Kendini onda geliştir. Kızlarla konuş ama kendini sevgili meselelerine verme. Ilk gün kendini soğukkanlı ve zeki göster.

Yok hocam zeki gösterdikten sonra düşük not alıyorsun ya da ödevi unutuyorsun tüm sınıf perde reklamlarında olan teyzeler gibi şaşırıyor. Bence olduğu gibi görünsün, soğukkanlı olsun.

Ne yapman değil, ne yapmaman hakkında bir kaç akıl verebilirim:

1. Ortamlarda "Alkolü öyle içerim, böyle içerim, tek başıma 100'lük rakı devirdim, 2 kasa şişeyi 1 saatte bitirdim, çakı gibiyim" diyenlerle pek ortamda bulunma. Emin ol, sen bir yerden sonra "Ne var bunda ya" diyeceksin ve içine kurt düşecek. Deneyimleme imkanı bulduğun zaman deneyeceksin. Eğer o "Havalı" arkadaşlarınla oturup içersen, seni maymun edebilirler.
  2. Ortamlarda elinde sigara gezenlerle pek sıkı durma. Al yak bi' dal falan dediği zaman, sende alırsın, almazsan üstüne gelir. Aldığın an %90 bitti. Öyle böyle, 3-5 dal derken bir bakmışsın paket almışsın.
  3. En önemlisi geleceğini düşünmeyen, ipsiz sapsız, bir baltaya sap olamayacak tiplerle sakın kanka olma. En fazla selam selam.

Bunları deneyimlerimden elde ettim. Sigara ve alkol maalesef kullandım. İnanın hiçbir olayı yok. Sakın ola alkol ve tütün ürünlerini kullanma. Çık mekandan.

Son düzenleme:
İlk gün soruyorsan eğer kasmadan doğal ve arkadaş canlısı davran ilk gün normal olarak herkes önyargılıdır bunu kırman için zaman gerekir kafana takma sınıftan birkaç kişi gözüne kestir onlarla konuş devamı gelir zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı