Liseye LGS ile mi OBP ile mi gidilmeli?

cicikkus859

Picopat
Daha fazla  
Merhaba direkt konuya gireceğim, LGS'ye 10 gün kaldı ve bu zaman içerisinde hiç çalışmadım. Şu 10 günde gerçekten çalışıp bir puan yakalamaya çalışacağım, ama kötü bir puan alırsam OBP'yle mi gitmeliyim yoksa LGS'yle mi?

Ortalamalarım:
5.sınıf: 79.04
6.sınıf: 76.925
7.sınıf: 77.82
8.sınıf: 77 - 80 arası (bazı sınavlar girilmedi.)

Bir soru daha, sizce hangi liseye gitmeliyim? (gaziosmanpaşa/istanbul)

Son düzenleyen: Moderatör:
LGS puanı ile gitmen tabii ki daha iyi olur. Bazı okullarda sınavlar çok kolay oluyor bu yüzden saçma sapan öğrenciler yüksek OBP'ler alıp gidebiliyor bu tarz liselere. Ama bana soracak olursan iş sende biter eğer dersini dinlersen ortalama bir lisede bile çok rahat ilerlersin, tam tersi de olabilir sana bağlı.

LGS puanı ile gitmen tabii ki daha iyi olur. Bazı okullarda sınavlar çok kolay oluyor bu yüzden saçma sapan öğrenciler yüksek OBP'ler alıp gidebiliyor bu tarz liselere. Ama bana soracak olursan iş sende biter eğer dersini dinlersen ortalama bir lisede bile çok rahat ilerlersin, tam tersi de olabilir sana bağlı.
Bir hata yaptım 8 ay kala çalışmayıp ama bu hatayı ikinci kez tekrarlamam tabiki de, üniversite sınavına çaba göstermem lazım bu yeni dönemde.

Peki o puana göre bir lise bulabilir/önerebilir misin? (Çalışmayıp 250 almıştım bu denemede)

Size şu lise, daha iyi olur. Bu lise daha iyi olur diyemem fakat. 14 yaşından 18 yaşına kadar fikir değişkenliğine çok müsait, bir aralık olduğundan dolayı, lise de meslek okuyup. Üniversiteyi daha farklı bir dalda yapabilirsiniz. Bu yüzden meslek mi? yoksa Anadolu mu? diye tercih yapmanız daha doğru olacaktır lise size bir şey kazandırmaz siz kendinizi geleceğe hazır bakmalısınız.

Merhaba direkt konuya gireceğim, LGS'ye 10 gün kaldı ve bu zaman içerisinde hiç çalışmadım. Şu 10 günde gerçekten çalışıp bir puan yakalamaya çalışacağım, ama kötü bir puan alırsam OBP'yle mi gitmeliyim yoksa LGS'yle mi?

Ortalamalarım:
5.sınıf: 79.04
6.sınıf: 76.925
7.sınıf: 77.82
8.sınıf: 77 - 80 arası (bazı sınavlar girilmedi.)

Bir soru daha, sizce hangi liseye gitmeliyim? (gaziosmanpaşa/istanbul)

Bence LGS'ye gir,%15'lik dilim altında isen OBP ile tercih yaparsın. Zaten her türlü ikisinden de tercih yapacaksın diye biliyorum.

Size şu lise, daha iyi olur. Bu lise daha iyi olur diyemem fakat. 14 yaşından 18 yaşına kadar fikir değişkenliğine çok müsait, bir aralık olduğundan dolayı, lise de meslek okuyup. Üniversiteyi daha farklı bir dalda yapabilirsiniz. Bu yüzden meslek mi? yoksa Anadolu mu? diye tercih yapmanız daha doğru olacaktır lise size bir şey kazandırmaz siz kendinizi geleceğe hazır bakmalısınız.
Muhtemelen anadolu'ya giderim mesleki bir yeteneğim olmadığı için

OBP ile gir en iyisi olur bence.
LGS puanı iyi gelirse belki onla da gidebilirim

Muhtemelen anadolu'ya giderim mesleki bir yeteneğim olmadığı için
En mantıklısı olacaktır okuldan öğrendiklerinizle tekrar yaparsınız 9/10. sınıfta 11'e girişte YKS'ye yönelik olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı