Liseyi bırakıp taksi şoförü olmak mantıklı mı?

Real_Arda1

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, şu an 16 yaşındayım. Ortaokulu 2 sene önce bitirdim. Dersleri, okulu, hocaları hiç sevmiyorum. Liseye başladım, 1-2 hafta gittim, sıkıldım ve bıraktım. Sonra birkaç kişi mesleğe yazılmamı dedi. 3-4 tane iş yeri değiştirdim, bir tane adam akıllı yer bulamadım. Şu an hala boşum. Acayip psikolojim bozuk. Şöyle bir planım var: 18 yaşıma gelip araba ehliyetini alıp, birkaç da evrak alıp taksi şoförü olmak istiyorum. Çünkü bu hayatta en sevdiğim şey araba kullanmak. Sizce ilerde sıkıntı yaşar mıyım?

Taksi şoförü olmak için en az 22 yaşında olman lazım diye biliyorum ama tanıdık varsa olabilir.

Arkadaşlar, şu an 16 yaşındayım. Ortaokulu 2 sene önce bitirdim. Dersleri, okulu, hocaları hiç sevmiyorum. Liseye başladım, 1-2 hafta gittim, sıkıldım ve bıraktım. Sonra birkaç kişi mesleğe yazılmamı dedi. 3-4 tane iş yeri değiştirdim, bir tane adamakıllı yer bulamadım. Şu an hala boşum. Acayip psikolojim bozuk. Şöyle bir planım var: 18 yaşıma gelip araba ehliyetini alıp, birkaç da evrak alıp taksi şoförü olmak istiyorum. Çünkü bu hayatta en sevdiğim şey araba kullanmak. Sizce ileride sıkıntı yaşar mıyım?

2 seneye sarı taksilerin kalacağını ben şahsen sanmıyorum edilecek bir iş değil zaten.

Öncelikle yapman gereken en önemli şey en azından liseyi bitirmek. Herkes üniversite okumak zorunda değil ancak herhangi bir alandan da olsa liseyi bitirmelisin.

İstersen araba sürmek için kudur ancak taksicilik katiyen böyle bir şey değil. Her gün sayısız insan ve trafikte geçen bir ömür. Bu her an kaza ve insanlarla sorun yaşama riski de demek. Sayısız taksici c*nayeti ve kaza haberleri okuyoruz her gün. Sinir dolu ve tahammül seviyesi hiç kalmamış bir halkla bu kadar içli dışlı olmak doğru değil, özellikle bu yaşta bunu hedeflemek hiç değil.

16 yaşından 20 yaşına gelinceye kadar biraz olsun dışa dönük biriysen bile edineceğin sosyal tecrübe inanılmaz olacaktır. Bazı şeylere karar vermek için çok küçük yaştasın.

Liseyi bitirinceye kadar kendini geliştirmeye odaklan. Gördüğün her şeyi oku, bir beceri kazanmaya çalış, bir dil veya her dilden birkaç kelime öğrenmeye ve sosyal çevre edinmeye çalış. Elinden bir iş gelmeli ve bu her şey olabilir. Bilgisayar toplamak, elektrik kablosu çekmek, basit araba tamirleri gibi günlük hayatta insanların vazgeçemeyeceği ve bitiremeyeceği işlerden beceri kazan. Herkes okuyarak bir yere gelemiyor ancak elinden zanaat gelebilen kimse kolay kolay aç kalmıyor. Bu ülkede bitmeyecek tek şey ticarettir. Su sat, pazarda limon sat sermaye edin. Ama bu yaşta en azından liseyi bırakmayı ve şu anki yaş tecrübenle kararlar almayı kesinlikle kenara bırak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı