Listening nasıl geliştirilir?

damzchevk

Decapat
Daha fazla  
Sizce en etkili listening tekniği nedir? Listening amacıyla İngilizce dizi veya film izlerken İngilizce alt yazı açılmalı mı?

En etkili dinlemeyi geliştirme tekniği bence sizin de dediğiniz dizi ve film izlemek. İzlerken İngilizce alt yazılar da açık olmalı. Bunun yanında İngilizce şarkılar ve İngilizce haberler de dinlemeyi geliştirir.

Bir dil öğrencisi olarak söylemeliyim ki, bolca film dizi izleyin alt yazı açılmalı çünkü kelime bilginizi öyle geliştirirsiniz. İngilizce belgeseller izleyebilirsiniz. Ayriyetten yabancı arkadaşlar bulup yazışın sesli konuşun o size bir şeyler anlatsın.
Ve ben ekstra olarak her gün Fox News'ten haber dinliyorum.

Eğer çok fazla yabancı dizi izlersen bir zaman sonra anlamaya başlıyorsun. Diksiyonu yerinde İngiltere aksanlı dizilere, ya da 1800 civarlarında geçen dizileri izlersen rahat anlarsın.

Son düzenleme:
Aç YouTube'u, İngilizce ilgi alanına uygun videolar izle.

Cevaplar için teşekkür ederim. Altyazıyı açınca bir noktadan sonra dinlemekten çok okumaya odaklanımış halde buluyorum kendimi. Altyazı açık olmayınca haliyle kulağımda olmayan birçok kelimeyi anlamadan kaçırmış gibi oluyorum. Şu an bir filmi altyazısız izledikten daha sonra aynı filmi birde altyazılı izlemeye karar verdim iki türlü deneyimlemek belki daha faydalı olur.

Birde dün gece burada uzun bir cevap vardı o kullanıcı mesajını sildi mi ne oldu mesaj kaybolmuş.

Cevaplar için teşekkür ederim. Alt yazıyı açınca bir noktadan sonra dinlemekten çok okumaya odaklanımış halde buluyorum kendimi. Alt yazı açık olmayınca haliyle kulağımda olmayan birçok kelimeyi anlamadan kaçırmış gibi oluyorum. Şu an bir filmi altyazısız izledikten daha sonra aynı filmi bir de alt yazılı izlemeye karar verdim iki türlü deneyimlemek belki daha faydalı olur.

Bir de dün gece burada uzun bir cevap vardı o kullanıcı mesajını sildi mi ne oldu mesaj kaybolmuş.

Gereksiz uzattığımı düşündüm ve tekrar düzenledim.

Konunun üzerinden 2 ay gibi bir süre geçmiş fakat yazmak istedim.
İlk öncelikle bol bol İngilizce şarkı dinlemeni öneririm, gerçekten etkili oluyor. Moises adlı bir uygulama var ben iOS kullanıyorum Android cihazlarda var mıdır bilmiyorum fakat o uygulamadan şarkının içerisindeki sesleri (vokaller, enstrümanlar vs.) Ayırabiliyorsun. Buradan vokalleri ayırıp dinleyebilirsin ve birlikte söyleyebilirsin, söylerken şarkının sözlerine de bakabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı