C# Listview içinde değer arama

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Back-End Developer(PHP-Laravel, Python-Django)
Başlık tam olarak sorunumu yansıtmıyor ama içeriği okuduğunuzda ne demek istediğimi anlayacaksınız.

İlk if'te textbox'lara girilen ürünBarkod ve firmaVergiNo var mı yok mu kontrol ediyorum. Eğer ikisi de "false" dönerse ilgili bilgileri listview'e yeni satır olarak ekletiyorum. fakat ikisi de true dönerse sadece alınan ürün adetinin artması ve akabinde toplam tutarın artması gerekiyor. Aşağıdaki kod satış ekranında çalışıyor ama satış ekranında sadece tek bir sorgu yaptırıyorum oda "urunBarkod". Alış tablosunda ise firmaVergiNo'da var.

Else içinde "ListViewItem Item = listView1.Items.Find(varmiUrunBarkod, true).ToArray()[0];" bu kodla satış tablosunda urunBarkod'u listview'de bulmasını sağladım ama Alış tablosunda bana hem ürünbarkod hem de firmaVergiNo'su bulması gerekiyor. Yukarıdaki kodda ise sadece tek bir find işlemi yapabiliyorum.

C#:
if (listView1.Items.ContainsKey(varmiUrunBarkod) == false && listView1.Items.ContainsKey(varmiVergiNo) == false) listView1.Items.Add(item);
else
{
MessageBox.Show("Ürün Daha önce eklendiğinden sadece adet arttı");
ListViewItem Item = listView1.Items.Find(urunBarkod, true).ToArray()[0];
ListViewItem.ListViewSubItem subItem6 = Item.SubItems[6];
subItem6.Text = (Int32.Parse(subItem6.Text) + Int32.Parse(tb_adet.Text)).ToString();
Item.SubItems.RemoveAt(6);
Item.SubItems.Insert(6, subItem6);
ListViewItem.ListViewSubItem subItem8 = Item.SubItems[8];
ListViewItem.ListViewSubItem subItem7 = Item.SubItems[7];
subItem8.Text = (Decimal.Parse(subItem7.Text) * Decimal.Parse(subItem6.Text)).ToString();
Item.SubItems.RemoveAt(8);
Item.SubItems.Insert(8, subItem8);
}

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı