LiveStreaming için GTX 960 vs R9 380

Cibiliyetsiz33

Hectopat
Yer
Uganda
Daha fazla  
Meslek
Pipileaks yazarı
Evet arkadaşlar, konuyu fazla uzatmayacağım. Twitch'te canlı yayın için bilgisayar topluyorum. Kafamda 2 adet ekran kartı var, hangisini seçmeliyim? GTX 960 ve R9 380, ayrıca hangi marka ? Nedenleri de yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
R9 380 tavsiye ederim Gtx 960 'a göre %10 daha fazla performans sağlıyor.

@Göksel Gündüz yanlış bilmiyorsam aynı şey AMD'nin programından da yapılmakta. %10 daha performanslı bir kart varken aynı fiyata neden düşük olanı alasın ki? Marka olarak özel birşey belitmeyeceğim. O senin bileceğin iş. Ben Sapphire kullandım çok memnun kaldım. Ama bu sitede birileri önermedi diye herkes karalama peşinde. Nvidia için Evga neyse AMD için Sapphire o. O yüzden illaki bir kart öner dersen Sapphire R9 380 4Gb tavsiye ederim. En son Vatan'da 818 liraydı.

GTX 960'da H.264 ve H.265 kodekler mevcut ayrıca 900 serisi kartlarda daha iyi stream için yazılım mevcut. ShadowPlay ile direkt olarak Twitch'e stream yapabiliyorsun hiç bir ekstra yazılım kullanmadan, tek tuşla.
O kodekler AMD'de mevcut.

Nasıl tam kontrol yok? Şu resimdeki gibi ayarı değiştir, Twitch account'ını gir. Alt+F8 tuşuna bastığında direkt yayındasın. Ben 720p ve 1000kbps ile 1Mbit upload kullanarak yapabiliyorum yayın ama 1Mbit upload ile görüntü kalitesi kötü oluyor. Twitch'ten yayın yapabilmek için en az 2Mbit upload lazım.

Ayrıca AMD yazılım özürlü bir üretici, AMD bir yazılım çıkartana kadar Nvidia 10 tane güncelleme yapar. GTX 960 pahalıdır ama paranın hakkını verir, R9 380'denen kart zaten R9 285'in biraz güncellenmiş versiyonu o kadarda matah bir kart değil.

Son düzenleme:
Bence AMD yazılımları da gayet başarılı artık. Omega sürücüsünden sonra bayağı toparladılar. Artık her oyun için sürücü yayınlamaya başladılar.

Ayrıca AMD'de Gaming Evolved diye bir yazılım var o da stream video kaydı gibi işlerde oldukça yetenekli. Buradan AMD taraftarlığı yaptığımı düşünmeyin. Sadece karşılatşrıma yapacaksanız biraz daha objektif olun.

Nvidia'da olupta AMD'de olmayan birşey yok bence. Üstelik fiyat bakımından da uygunlar

Resim alıntıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…