Low Level Format diskin her bir sector e 0 yazması. Bunu da formatın en keskin yoludur. Eğer bir diske LLF atmak istiyorsanız farklı bir disk daha takıp onu boot etmeniz lazım. Çünkü LLF yapacak programı bir şekilde çalıştırmanız lazım. Başka bir bilgisayar veya işletim sistemi olan bir diskiniz yoksa LLF yapamazsınız.
Eğer 16 GB ve üstü belleğiniz varsa flash belleğe Windows to GO flashlayıp oradan diski LLF yapabilirsiniz belki. Zaten bilgisayarı satacağınız için kullanmıyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Ayrı konu açmıştım bunula alakalı sizden sonra henüz onay çıkmadı sanırım. Windows to GO nedir? Ben idarelik normal bir Windows kurmayı düşünmüştüm mümkün mü diye soruşturuyordum.
Ayrı konu açmıştım bunula alakalı sizden sonra henüz onay çıkmadı sanırım. Windows to GO nedir? Ben idarelik normal bir Windows kurmayı düşünmüştüm mümkün mü diye soruşturuyordum.
Taşınabilir Windows olarak adlandırabiliriz. Flash bellek üzerinden geçici olarak Windows kullanabilirsiniz fakat ne kadar idare eder size kalmış bir şey. Windows to GO olmuyorsa Linux tabanlı bir işletim sistemi de kurabilirsiniz fakat orada LLF ne ile yapılıyor bilmiyorum.
Peki flash bellekte varken yeniden birde hdd ye aynı bilgisayarda windows kurabilir miyim?
Boş bilgisayar vermek istemiyorum. O sebeple Windows kurulu olursa daha iyi olur.
Onu yapmak mümkün olmayabilir. Eğer iki tane flash belleğiniz varsa birine Windows to GO birine de Windows kurulumu için ISO yazarsınız. Bu sayede LLF attıktan sonra diske tekrar Windows kurabilirsiniz. Flash belleğiniz yoksa bilgisayarcıya atmasını istersiniz veya ondan Windows kurulu olan bir flash bellek isteyebilirsiniz.