LMDE 7 OEM kurulum için tam destek sunacak

Hocam peki Debian iptal olursa ne olur? Zaten kullanan da yok. Kimse Debian kullanmıyor. Linux'ta çok büyük boşluk oluşur sanırım.
Görünürde Ubuntu ya da Mint kullananlar çok olabilir ama bu sistemlerin temelinde Debian var. Yani Debian olmasa o sistemlerin çoğu da olmazdı.

Debian daha çok kurumsal firmaların tercihi olsa da normal kullanıcı sayısı bayağı fazla.
Debian görünmeyen ama çok sağlam bir omurga gibi çalışıyor. Sunucularda gömülü sistemlerde, kurumsal altyapılarda ve yüzlerce dağıtımda onun izi var. Kullanıcısı az gibi görünse de etkisi çok büyük.
Yani Debian giderse Linux dünyasında dediğin gibi ciddi bir boşluk oluşur. Kimse hemen yerini dolduramaz. Bu yüzden kullanan yok demek biraz haksızlık olur.

Hocam peki Debian iptal olursa ne olur? Zaten kullanan da yok. Kimse Debian kullanmıyor. Linux'ta çok büyük boşluk oluşur sanırım.

Debian da Ubuntu da, Linux Mint projesinden daha güvenilir projeler.
Linux Mint ekibi ciddi ciddi bunu düşünüyor olamaz. Komik bir söylemden öte değil.

Ubuntu'da do-release-upgrade var iken Linux Mint'in OEM olarak yüklü gelmesinin şansı yok bence.
Aynı sebeple Ubuntu Cinnamon, Kubuntu gibi flavourlar olduğu sürece eskisi gibi doğrudan lansman arayüzü olan dağıtımları kullanmak mantıklı gelmiyor.
Bu açıdan en iyisi ukui gibi bir yaklaşım en doğrusu gibi geliyor.

Ayrıca konuda bahsi geçmiş ben de ekleme yapmak isterim.
Ubuntu, Debian tabanlı olsa da sanıldığından çok daha farklı. Hatta benim için aralarındaki tek benzerlik apt ve dpkg.
Aralarındaki benzerlik SUSE'nin, RHEL'den "kolay geçilebilir" kısmı gibi geliyor bana.

Bi tarih falan açıkladılar mı LMDE 7 için?
Tahmini olarak Haziran ayında yayınlanacak. Debian 13'ün stabil sürüm olması bekleniyor çünkü Debian 13 taban alınıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı