Local bir Virustotal yapılabilir mi?

Avian1

Centipat
Daha fazla  
Selamlar.

Yanlış biliyorsam düzeltin ama Virustotal, 650 MB ve altı dosyaları 55-60 program tarafından tarıyor diye biliyorum.

Ancak benim bazen taramak istediğim şeyler bazen 650 MB üzerine çıkabiliyor ve Virustotal'i bu durumda kullanamıyorum.

Aynı şekilde yüzlerce dosyayı tek tek taramak da biraz işkence. RAR veya ZIP olarak sıkıştırınca taramıyor. Ben de Local bir Virustotal kurmak istiyorum.

Halihazırda Kaspersky kullanıyorum ama birkaç şey daha ekleyip en azından Virustotal'e benzer bi' verim almak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.

Haliyle 55+ Anti-Virüs programı çok fazla. Bilmediğim onlarcasıyla da cihazı da fazla doldurmak istemiyorum.

Sebebine gelecek olursak: Bazen yalnızca bir programa veya alternatifine bile 1 GB üzerinde denk gelebiliyorum. Bazen de para vermek istemediğim, aynı zamanda başka bir hesaptan ödünç alamadığım (Aile paylaşımı vb.) oyunlar ve uygulamalar oluyor ve korsana başvuruyorum.

Örnek verecek olursam: Life is Strange serisini çok severim ancak Double Esposure'a $40 vermek istemiyorum.
Sırf bu kısımdaki örneği bile verdirenler utansın efenim.

Benim istediğim biraz şu şekilde:
  • Hem 650 MB sınırı konusunda sorun yaşamamak
  • Hem de dosyaları 100-200 seferde tarama sorununu ortadan kaldırmak istiyorum. Virustotal'in Local versiyonu gibi yani.

Gerçi toplamı 650 MB altı eden yüzlerce dosyayı aynı anda tarayabileceğim bir yol da sorunumu bir yere kadar çözer ama bazen 650 MB üzeri tek bir dosya da olabiliyor.

Bana ne önerirsiniz?

Yardımcı olursanız sevinirim. İyi Sosyaller.

Sadece EXE'leri taratın ya da BAT dosyası varsa BAT dosyasının çalıştırdığı komutları kontrol edin onlar bir EXE'ye yönlendirilmişse onları da taratın. Her dosyayı tek tek taratmanıza gerek yok.

antivirüs programı kullanmak hem sisteminiz de çok kaynak kullanıma sebep olur. Hem de kendimi güvene almak adına balık avı olursunuz. Sisteminize zarar vericek olan insanların ilk olarak üstünde çalıştıkları şey antivirüs programların açığını bulmak, kullanmak istiyorum dersen de eset dışında önermem kişisel düşüncem bu, ekstra olarak eset kullanırsanız da dosya tarama özelliği zaten var. Hayır olmaz dersen de Hibit Uninstaller var direk gömülü dosya virüs tarama özelliği var. Baya kullanışlı 8 9 yıldır kullanırım hiçbir antivirüs programı kullanmama rağmen virüs yemedim hiç

Sadece EXE'leri taratın ya da BAT dosyası varsa BAT dosyasının çalıştırdığı komutları kontrol edin onlar bir EXE'ye yönlendirilmişse onları da taratın. Her dosyayı tek tek taratmanıza gerek yok.

Peki, teşekkür ederim. Aylar önce benzer bi' konuda GPT'ye danışma gereği duydum ve dijital imzalar, dosyanın tanınırlığı vb. şeyler demişti. Ayrıca bahsettiği "SHA256 Hash" diye bir şey de vardı. (Adı aklımda kalmadığı için şimdi tekrar baktım.)

Ekstra önlem almak adına bu tarz şeyleri de dikkate almalı mıyım? Ayrıca bunlara baktıktan sonra dosyanın zararlı veya zararsız olduğunu nasıl anlarım?

antivirüs programı kullanmak hem sisteminiz de çok kaynak kullanıma sebep olur. Hem de kendimi güvene almak adına balık avı olursunuz. Sisteminize zarar vericek olan insanların ilk olarak üstünde çalıştıkları şey antivirüs programların açığını bulmak, kullanmak istiyorum dersen de eset dışında önermem kişisel düşüncem bu, ekstra olarak eset kullanırsanız da dosya tarama özelliği zaten var. Hayır olmaz dersen de Hibit Uninstaller var direk gömülü dosya virüs tarama özelliği var. Baya kullanışlı 8 9 yıldır kullanırım hiçbir antivirüs programı kullanmama rağmen virüs yemedim hiç

Aslında hepsini aynı anda kullanmayı düşünmüyordum.

Örnek verecek olursam:
Cihazımda 6-7 adet Anti-Virüs programı bulundurmak ve kullanacağım zaman açıp, gerekirse önce güncelleyip sonra ilgili dosyaları taramayı düşünüyordum. Yine de bunun yorabileceğine katılıyorum. Eğer AV önerisi tarzı bir şey için yazdıysanız, şu anlık Kaspersky'dan memnunum ama 2. ve 3. alternatifler ararsam muhtemelen Bitdefender ve Malwarebytes'a bakabilirim. Sizden iyi olmasın ama birçok insanın önerdiğini gördüğüm programlar oldular hep. Yine de teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı