Local MSSQL Server'den Azure SQL Server'e nasıl veri aktarılır?

Taric bin Zilean

Hectopat
Daha fazla  
Azure SQL'den Node.js server aracılığıyla veri aktarımı yapabiliyorum ama Local SQL Server'den Azure SQL'e trigger ile veri aktarmak istediğimde hata alıyorum. Linked Server bağlantısı kurdum. Local veritabanına bir trigger ekledim ancak linked server Name'i uzun olduğundan( [Linkedserver].[VeritabanıAdı].[Tabloİsmi] ) trigger hata veriyor. Bana bunun için bir yol önerir misiniz?

Azure SQL yönetim portalı bizim elimizde değil ve yetkimiz de yok. Portal kullanmadan nasıl yapabilirim, yardımcı olabilirseniz sevinirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bütün mesele Bağlantılı Sunucunun adının uzun olması ise buna bir takma ad ekleyebiliriz:

SQL:
CREATE SYNONYM TakmaAd FOR [Linkedserver].[VeritabanıAdı].[Tabloİsmi];

Sonra şu şekilde bir örnek kullanım vereyim:

SQL:
CREATE TRIGGER TetikAdı
ON LocaldekiTabloAdı
AFTER INSERT, UPDATE
AS
BEGIN
    INSERT INTO TakmaAd (Sutun1, Sutun2)
    SELECT Sutun1, Sutun2
    FROM inserted;
END;

Tetikleyici bildiğinizi varsayarak yazdım, ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. Çözüm olmazsa ve tekrar hata alırsanız söyleyin, yardımcı olmaya çalışayım.

Eğer bütün mesele Bağlantılı Sunucunun adının uzun olması ise buna bir takma ad ekleyebiliriz:

SQL:
CREATE SYNONYM TakmaAd FOR [Linkedserver].[VeritabanıAdı].[Tabloİsmi];

Sonra şu şekilde bir örnek kullanım vereyim:

SQL:
CREATE TRIGGER TetikAdı
ON LocaldekiTabloAdı
AFTER INSERT, UPDATE
AS
BEGIN
    INSERT INTO TakmaAd (Sutun1, Sutun2)
    SELECT Sutun1, Sutun2
    FROM inserted;
END;

Tetikleyici bildiğinizi varsayarak yazdım, ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. Çözüm olmazsa ve tekrar hata alırsanız söyleyin, yardımcı olmaya çalışayım.
Hocam ben bunu bugün uyguladım ama şöyle bir hata alıyorum.

OLE DB provider "SQLNCLI11" for linked server "SYMPLER2" returned message "Parametre hatalı.".
Msg 7399, Level 16, State 1, Procedure denemeSp, Line 8 [Batch Start Line 18]
The OLE DB provider "SQLNCLI11" for linked server "SYMPLER2" reported an error. One or more arguments were reported invalid by the provider.
Msg 7391, Level 16, State 2, Procedure denemeSp, Line 8 [Batch Start Line 18]
The operation could not be performed because OLE DB provider "SQLNCLI11" for linked server "SYMPLER2" was unable to begin a distributed transaction.

bunun da çözümlerini araştırdım, denedim de bir şeyler ama yine olmadı. Var mı tavsiyeleriniz?

@pemifo Hocam var mı bir öneriniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı