Çözüldü Local MTA Sunucusuna Diğer Kullanıcılar Nasıl Girer?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

mertkaplandar

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba!

Kendi PC'im üzerinde MTA sunucusu kurdum ama arkadaşlarımın sunucuma nasıl geleceğini bilmiyorum.
Hatırladığım kadarıyla kendi PC'mizin IP adresinisini veriyorduk.
Sizce yöntem nasıl? Kullanıcılar nasıl sunucuya girebilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Neden yanlış bilgi veriyorsunuz?

Bilgisayarınızı sunucu olarak mı kullanacaksınız, yoksa öylesine birkaç saat mi gireceksiniz? Port açmanız gerekmektedir. İnternette bunun hakkında çokça video var. Yerel sunucuya uzaktan bağlantı yapılamaz. Ek olarak upload hızınız kaç mbps?

7/24 aktif olacak bir sunucu açacaksanız ve sunucu açma planınız varsa sanal makine kiralamanızı öneririm. Fiyatları gayet uygun.

Bilgisayarınızı sunucu olarak mı kullanacaksınız, yoksa öylesine birkaç saat mi gireceksiniz? Port açmanız gerekmektedir. İnternette bunun hakkında çokça video var. Yerel sunucuya uzaktan bağlantı yapılamaz. Ek olarak upload hızınız kaç mbps?

7/24 aktif olacak bir sunucu açacaksanız ve sunucu açma planınız varsa sanal makine kiralamanızı öneririm. Fiyatları gayet uygun.

Çözüm

Yapmak istediğim sadece arada bir arkadaşlarla oynamak. Kendi bilgisayarımda sunucuyu çalıştırıp portları açsam benim ip adresimden başka kişilerde sunucuya girebilir mi?

Yapmak istediğim sadece arada bir arkadaşlarla oynamak. Kendi bilgisayarımda sunucuyu çalıştırıp portları açsam benim ip adresimden başka kişilerde sunucuya girebilir mi?
Evet ama upload hızınız yüksek olsa ve arkada başka bir işlem yapılmasa iyi olur. Sadece sunucu ve MTA açık olsun. Bu tabii hızınıza göre değişir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı