Merhaba.
Arkadaştan asp bir script aldım, açıkçası hiç bilmiyorum aspyi. Phpde çalıştırmak için Xampp kuruyorduk bunda Windows'un kendi IIS'i varmış çok uğraştım olmadı program önerir misiniz ya da detaylı anlatım?
8.1 kullanıyorum.
"Windows Özelliklerini Yükle" diyerek bunu yükleyebilirsiniz. "Programlar ve Özellikler > Windows Özelliklerini Aç veya Kapat" yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz.
"Denetim Masası > Program Ve Özellikleri > Yüklü Güncelleştirmeleri Görüntüle > Windows Özelliklerini Aç Veya Kapat" önüne gelen pencereden "Internet Information Services" tıklayarak açıyorsun.
SQL dosyalarını yani .mdf uzantılı dosyaları attach komutuyla import edebilirsin. Bu dosyalar veritabanı olduğundan sürükle bırak şeklinde taşımayla çalışmazlar. Tabi SQL sürümün ne olduğuda önemli.
Dostum arkadaşların yukarda belirttiği gibi ISS kur sonra C:/Program Files/inetpub/wwwroot klasörü içerisine script'ini at. Microsoft Sql Server yükle versiyon farketmez. Senin sql dediğin yani database onuda Sql Server Sol menüden Database kısmına sağ tıkla restore Database diyerek .mdf uzantılı databaseni seçtikten sonra import et. Olay bundan ibaret