Sayısal Logaritmayı kaldırma yöntemleri

642286

Centipat
Mesela log 10 tabanında y = X diyelim. Her iki tarafı da 10 üzeri şeklinde yazınca y = 10^x oluyor ve logaritmadan kurtuluyoruz ancak bu yöntemi kullanamıyorum. Logaritmadan kurtulmanın başka yollarını bilen alternatif bir çözüm üretebilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela log 10 tabanında y = X diyelim. Her iki tarafı da 10 üzeri şeklinde yazınca y = 10^x oluyor ve logaritmadan kurtuluyoruz ancak bu yöntemi kullanamıyorum. Logaritmadan kurtulmanın başka yollarını bilen alternatif bir çözüm üretebilecek var mı?

Nasıl kullanamıyorsunuz, nerede kullanamıyorsunuz? Biraz daha bilgi verin.

Belki ondalık yerine kesirli yazıp deneyebilirsiniz. Şu anda kafamda pek canlandıramıyorum ama üs işlemi sayının tekrar tekrar çarpılması demek.

3,72 sayısını 372/100 olarak alıp 1,65 sayısını da 165/100 olarak alıp işlem yapmayı deneyebilirsiniz belki.

Bir kere almanız gerekiyor 372/100 sonra 65/100 kadar alıp çarpmanız lazım teknik olarak mümkün gibi ama bilmiyorum.

Bu şekilde deneyin bir şeyler belki olabilir.

Hocam ne kadar işinize yarar bilmem ama kesirli şekilde hesaplamaya çalışınca gerçek değerine oldukça yakın bir şekilde hesaplayabiliyoruz.

Yaklaşık olarak 0,2 lik bir fark var.

(372/100)x((372/100)x(65/100)) şeklinde yapınca 3.72^1.65 işlemine oldukça yakın bir değer çıkıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı