Logic Pro için Mac tavsiyesi

ozanercann

Kilopat
Katılım
5 Haziran 2014
Mesajlar
178
Makaleler
3
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Logic Pro X kullanmak için bir MacBook Pro alacağım. Öğrenci kampanyasından M.2 8 GB RAM 256 GB diskli almayı düşünüyorum fakat Logic Pro için 8 GB yetersiz olduğunu öğrendim. İkinci el piyasasına baktığımda 16 inç 2019 MacBook Pro 16 GB RAM ve 512 GB SSD olan modelleri 24 bin TL civarlarında. Seçim konusunda kararsız kaldım bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
8GB ram müzik prodüksiyon işleri için yetmez ayrıca 256GB disk asla yetmeyecektir. Çünkü sample sesler çok yer kaplar. Bende müzik prodüksiyon ile uğraşıyorum toplamda 4TB nvme ve ssd kullanıyorun anca yetiyor. Bi yerden sonra Logic kütüphaneleri yetmiyor Kontakt kütüphaneleri de gerekiyor. Ben hackintosh kullanmanı öneririm yada illa mac istiyorsan en az 16gb ram ve 512GB ssd ye sahip modellerine bakmalısın.
 
Fakat yeni m2 işlemcili modellerde 16 GB RAM ve 512 GB ssd seçtiğimde fiyat 34 bin TL gibi fiyatlara ulaşıyor bu durumda ikinciel modelleremi bakmalıyım yoksa 16 gb ram 256 GB ssd seçip harici ssd ile desteklemem dahamı mantıklı olur?
 
Eğer müzik için Hackintosh toplayacaksanız, Intel işlemci dışında tercih etmeyin! Bazı pluginler çalışmaz sonrasında.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı