Çözüldü Logic Pro X dijital piyano ile midi kayıt ses sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hightdagger

Kilopat
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
34
Merhaba arkadaşlar bende bir araya kaynayayımda birkaç sorum olucaktı. Ben logic pro x i kurdum dijital piyanom ile çok ufak bir midi kaydı yaptım fakat bu midi den ses alamadım.Davul örneklemelerinden filanda ses gelmiyor şuan bunları araştırıyorum , pratik birşey ise hemen bu mesaj altında anlatabilir misiniz? Birde VST Plug ins gibi birşeyler lazım mıdır? Bunları arama motoruna ne yazarsam bulabilirim? Teşekkürler . :)
 
Soru sorarken öncelikle hangi sürümü kullandığınızı, ekipmanınızı yazarsanız daha iyi bir şekilde yardım gerçekleştirilebilir. Örneğin : Harici bir ses kartın var ise bu tek bir ayarla yapılabilir fakat dahili ise bir kaç ayar söz konusu olacaktır.
 
Harici usb ses kartım var . Kit olarak satın aldım . Presonus 1Box diye bir kit , ucuz ve başlangıç için . :)

- - - Güncellendi - - -

Kit içerisinde Presonus M7 mikrofon ve Presonus HD7 kulaklık var Logic 10.0.4 işletim sistemide Mavericks . :)

Midi uyumlu zaten midi in out ile dijital piyanoma bağladım yani usb değil midi ile. Midi kaydımıda aldım ama ses alamadım. Biraz daha kurcalayayım mikrofon kaydı filan deneyeyim birde. :)

- - - Güncellendi - - -

Birde bende sanal enstruman kullanmak istiyorum mac için indireceğim her vst plugins logic pro x de çalışacak mıdır?

Sorunumu buldum ses kartımı giriş ve çıkış olarak görmüyor logic ve garage band ondan dolayı ses vermiyor.Ama preferences den seçiyorum sonuç aynı. Kayıt için sadece midi seçeneğini aktif tutuyor diğerlerine tıklanmıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
 
Usb ses kartları giriş ve çıkışı kendi ayarlamaktadır, size düşen ses kartına doğru şekilde bağlantı ve logic pro x ayarlarıdır. Söylediğiniz giriş ve çıkış ayarları onboard ses kartları için geçerlidir. Bunun için ayrı bir konu açın.
 
Bu sorunumuda buldum . Ses kartımın driverini kurmuştum. Daha güncel driveri var mıdır diye baktığımda 10.4 mac os dan sonra driver gerekmediği yazıyordu. Sildim ve şuan kayıtta alabiliyorum midi de çalabiliyorum. VST Plugins için soru sormuştum sanal enstruman için her mac için olan plugins ve vst ler logic pro x ile çalışır mı? Ve verebileceğiniz bir kaynak yada arama motoruna yazmam gereken herhangi bir kelime var mıdır? :D
 
Vst Steinberg Cubase'in kullandığı bir formattır. Vst ve plugin farklı şeylerdir. Vst virtual instruments yani sanal enstruman yerine geçer. Plugin ise midi ve audio regionlarına örnekleme yapabileceğin uygulamalardır.

Logic AU formatını kullanır bu nedenle elinde olan vst ler Logicte çalışmayacaktır. O yüzden mac ile uyumlu library'ler edinmelisin. Bu arada Logic Pro X'i tam olarak yani 20 küsür gb olması lazım indirdiysen eğer, kendi içindeki ses kütüphaneleri başlangıç için yeterli olacaktır. Yetmediği yerde Mac için çıkarılmış sesleri aramayı deneyebilirsin. Kolay gelsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı