Logic Pro X için Macbook vs iPad

Makaleler
7
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Macbook alırsam M2 Air 16GB altı bir cihaz almam. O da 40000TL gibi bir fiyat etiketine sahip. Logic Pro X ile birlikte 46000TL ediyor. Ayrıca bu cihazda render almam da gerekiyor çünkü M2 Air alırsam render ve oyun için ayrı bir cihaz alamam bütçeden dolayı. Bu da bir hayli sıkıntı benim için.

iPad için iPad Mini 6 veya M1 Air düşünüyorum. Mini, boyutu ile beni cezbediyor. Küçük cihazları severim ama acaba ekran boyutundan dolayı Logic Pro X'de sorun çıkarır mı sorusu var aklımda. Ayrıca Mac'de bulunan Logic Pro ile iPad üzerinde bulunan Logic Pro arasındaki farkları tam olarak bilmiyorum. Bilenler yazabilir mi?

iPad alırsam klavye ve fare şart. Kalem şart değil. Zaten kalemin işime yarayacağını düşünmüyorum. Bu arada bu dediğim ürünlerden birini Haziran ayı gibi alacağım. O zamanın kur farkını da hesaba katarsam Mac çok zorluyor bütçemi.

Klavye ve fare olarak şunu düşünüyorum:

Ayrıca iPad'de Logic Pro aylık abonelik ile satılıyor. Yıllık 1300TL falan. Açıkçası bu benim bütçemi rahatlatan bir durum kimileri sevmese de.

Render işini de Macbook'a yıkabilirsin bildiğim kadarıyla iPad ile de render alanlar var. Oynadığın oyunlara bağlı olarak XBOX Series S + Gamepass alternatifin olabilir bilgisayar yerine, basit oyunlar gerek sanal makine ile oynanabilir halde, Air ne kadar stabil kalır bilemem tabi.

Monitörün varsa mac mini m1 16gb'da senin için bir seçenek olabilir. Sıfır veya ikinci el.
Taşınabilir olması önemli hocam. Mac olunca +6000TL ekleniyor bir de.
Render işini de Macbook'a yıkabilirsin bildiğim kadarıyla iPad ile de render alanlar var. Oynadığın oyunlara bağlı olarak XBOX Series S + Gamepass alternatifin olabilir bilgisayar yerine, basit oyunlar gerek sanal makine ile oynanabilir halde, Air ne kadar stabil kalır bilemem tabi.
iPad ile render almam hocam. iPad alırsam yanına RTX 4060’lı bir kasa çekerim muhtemelen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı