Logitech F710 vs F310 vs Monster Pusat Pro

ibrahimsenn

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Hayat kadını.
Arkadaşlar hangisi daha iyi? Aslında F710 çok pahalı geliyor 400TL, Pusat 300TL, F310 ise 220TL. Sizce hangisini alayım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Öncelikle oynadığın oyuna bağlı. Eğer Pes/Fifa takılıyorsan F310 al geç. Ama konsolla fps oyunları bile oynuyorsan Monster Pusat Pro almanı öneririm. Ben de F310 var. F310'un sadece D-Pad ve LT-RT kısımlarından memnun değilim. Ama ben MK11 ve Pes oynadığım için yeterli geliyor. Monster Pusat Pro'da genelde D-Pad'den şikayetçiler. Kusursuz gamepad bulmak zor ama kusursuzu için : MSI Force GC30 Gamepad, PC Konsol, Android (4.1 ve Ustu) Uyumlu, Cift Titresim Motorlu, USB 2.0 Baglantili: Amazon.com.tr

Öncelikle oynadığın oyuna bağlı. Eğer Pes/Fifa takılıyorsan F310 al geç. Ama konsolla FPS oyunları bile oynuyorsan Monster Pusat Pro almanı öneririm. Ben de F310 var. F310'un sadece D-pad ve lt-rt kısımlarından memnun değilim. Ama ben MK11 ve pes oynadığım için yeterli geliyor. Monster Pusat Pro'da genelde D-pad'den şikayetçiler. Kusursuz Gamepad bulmak zor ama kusursuzu için: MSI Force GC30 Gamepad, PC Konsol, Android (4.1 ve Ustu) Uyumlu, Cift Titresim Motorlu, USB 2.0 Baglantili: Amazon.com.tr

Hikayeli oyunlar oynayacağım aç belki pes araba oynu. Belki hangisi iyi benim soylediklerim tarza F310 iyi mi?

F710 üzerinden kendi deneyimimi aktaracak olursam; Bence cihazın en problemli yönü ergonomik olmayan tutuşu. Özellikle benim gibi LT ve RT tuşlarını orta parmakla kullanan biriyseniz ve elleriniz de biraz küçükse, bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor. Ayrıca avuç içine oturması gereken kavrama yerleri maalesef tam olarak oturmuyor. Bunun dışında ürünü aldığım 2015 senesinde, üründe kronik olarak bağlantı kopma sorunları vardı. Forumlarda gördüğüm kadarıyla hala birçok kullanıcı bu sorunu yaşıyor. Son olarak cihazın pilli oluşu da benim için bir sorundu, zira titreşim özelliği dolayısıyla (kapatmak mümkün) çok fazla enerji tüketiyor.

F310'a gelecek olursak, bu kontrolcü titreşim özelliğinin olmayışı ve kablolu oluşu dışında F710'un aynısı. Benim tavsiyem eğer competitive (Fifa/Pes tarzı) bir oyuncu iseniz tercihinizi F310'dan yana kullanmanız, zira bu tarz oyunlarda tepkime süresi açısından kablolu kullanım daha efektif olacaktır. Ancak hikayeli oyunlar için F710 (kablosuz oluşundan gelen) kullanım rahatlığı açısından daha kullanışlı bir tercih olabilir. Tabii ki F710'un kendi maliyeti dışında, bir de pil maliyeti olduğu unutulmamalı.

Maalesef Monster Pusat Pro ile ilgili bilgi sahibi değilim. Hiç deneyimlemedim.

F710 üzerinden kendi deneyimimi aktaracak olursam; Bence cihazın en problemli yönü ergonomik olmayan tutuşu. Özellikle benim gibi LT ve RT tuşlarını orta parmakla kullanan biriyseniz ve elleriniz de biraz küçükse, bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor. Ayrıca avuç içine oturması gereken kavrama yerleri maalesef tam olarak oturmuyor. Bunun dışında ürünü aldığım 2015 senesinde, üründe kronik olarak bağlantı kopma sorunları vardı. Forumlarda gördüğüm kadarıyla hala birçok kullanıcı bu sorunu yaşıyor. Son olarak cihazın pilli oluşu da benim için bir sorundu, zira titreşim özelliği dolayısıyla (kapatmak mümkün) çok fazla enerji tüketiyor.

F310'a gelecek olursak, bu kontrolcü titreşim özelliğinin olmayışı ve kablolu oluşu dışında F710'un aynısı. Benim tavsiyem eğer competitive (Fifa/Pes tarzı) bir oyuncu iseniz tercihinizi F310'dan yana kullanmanız, zira bu tarz oyunlarda tepkime süresi açısından kablolu kullanım daha efektif olacaktır. Ancak hikayeli oyunlar için F710 (kablosuz oluşundan gelen) kullanım rahatlığı açısından daha kullanışlı bir tercih olabilir. Tabii ki F710'un kendi maliyeti dışında, bir de pil maliyeti olduğu unutulmamalı.

Maalesef Monster Pusat Pro ile ilgili bilgi sahibi değilim. Hiç deneyimlemedim.
İlk defa gamepad alacağım hiç gamepad bile dokunmadım yani bütçemde f310 a yetiyor hikayeli oyunlar oynayacağım tv ye bağlayacağım leptobu uzun hdmi kablosuyla bağlayacağım leptobumuda yanınada olacak kabloyla bağlayıp oynamayı düşünüyorum sizce iyimi f310?

İlk defa gamepad alacağım hiç gamepad bile dokunmadım yani bütçemde f310 a yetiyor hikayeli oyunlar oynayacağım tv ye bağlayacağım leptobu uzun hdmi kablosuyla bağlayacağım leptobumuda yanınada olacak kabloyla bağlayıp oynamayı düşünüyorum sizce iyimi f310?
Özetlemem gerekirse F310 hikayeli oyunlarda eğer D-Pad ve LT-RT tuşları kullanılacaksa başka gamepad bakmanı öneririm. Monster Pusat Pro, F310'dan LT-RT bakımından daha iyi olsa da D-Pad'i onunda sorunlu. 500 TL'ye MSI GC30 var ama 500 TL bir gamepad'e çok çok fazla. Pes ve Mortal'ın dışına çıkılmadığı süreçte F310 makuldur. Ama çoğu oyunu gamepad ile oynuyorsanız yapacak bir şey yok almışken iyisini almanız gerekecek. Aslında sizin dediğiniz tür oyunlarda Monster da mantıklı bir seçim gibi geliyor (D-Pad kullanmıyorsanız eğer).
Geçen haftalarda konu açmıştım, bakmanız daha iyi olacaktır : Gamepad önerisi hakkında - Technopat Sosyal

Son düzenleme:
Özetlemem gerekirse F310 hikayeli oyunlarda eğer D-Pad ve LT-RT tuşları kullanılacaksa başka gamepad bakmanı öneririm. Monster Pusat Pro, F310'dan LT-RT bakımından daha iyi olsa da D-Pad'i onunda sorunlu. 500 TL'ye MSI GC30 var ama 500 TL bir gamepad'e çok çok fazla. Pes ve Mortal'ın dışında çıkılmadığı süreçte F310 makuldur. Ama çoğu oyunu gamepad ile oynuyorsanız yapacak bir şey yok almışken iyisini almanız gerekecek. Aslında sizin dediğiniz tür oyunlarda Monster da mantıklı bir seçim gibi geliyor (D-Pad kullanmıyorsanız eğer).
Geçen haftalarda konu açmıştım, bakmanız daha iyi olacaktır : Gamepad önerisi hakkında - Technopat Sosyal

Katılıyorum. Bütçe sıkıntısı varsa kesinlikle F310 daha makul bir seçim olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı