F710 üzerinden kendi deneyimimi aktaracak olursam; Bence cihazın en problemli yönü ergonomik olmayan tutuşu. Özellikle benim gibi LT ve RT tuşlarını orta parmakla kullanan biriyseniz ve elleriniz de biraz küçükse, bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor. Ayrıca avuç içine oturması gereken kavrama yerleri maalesef tam olarak oturmuyor. Bunun dışında ürünü aldığım 2015 senesinde, üründe kronik olarak bağlantı kopma sorunları vardı. Forumlarda gördüğüm kadarıyla hala birçok kullanıcı bu sorunu yaşıyor. Son olarak cihazın pilli oluşu da benim için bir sorundu, zira titreşim özelliği dolayısıyla (kapatmak mümkün) çok fazla enerji tüketiyor.
F310'a gelecek olursak, bu kontrolcü titreşim özelliğinin olmayışı ve kablolu oluşu dışında F710'un aynısı. Benim tavsiyem eğer competitive (Fifa/Pes tarzı) bir oyuncu iseniz tercihinizi F310'dan yana kullanmanız, zira bu tarz oyunlarda tepkime süresi açısından kablolu kullanım daha efektif olacaktır. Ancak hikayeli oyunlar için F710 (kablosuz oluşundan gelen) kullanım rahatlığı açısından daha kullanışlı bir tercih olabilir. Tabii ki F710'un kendi maliyeti dışında, bir de pil maliyeti olduğu unutulmamalı.
Maalesef Monster Pusat Pro ile ilgili bilgi sahibi değilim. Hiç deneyimlemedim.