Logitech Formula Force ex yazılım ve kalibrasyon sorunu

Daha fazla  
Herkese selamlar,

Öncelikle sorularımın her biri ayrı telden olacak belirtmek isterim.

Elimde tahminen 10-12 yaşında olan bir Logitech Formula Force ex kırmızı direksiyon pedal seti mevcut. Kayıp adaptörünü bulduktan sonra yıllar üzerine Force feedback özelliğini kullanabilir hale geldim ve ETS 2, Forza Horizon 4'ü denemek istedim. ETS de yazılımsal hiçbir problem yok, oyun direksiyonu tanıdı ve kalibrasyon vb. konularda hiç problem yaşamadan rahatça oynayabildim. Forza Horizon 4'de ise direksiyonu oyuna uzun süre tanıtamadım.

Bir fonksiyonu direksiyon üzerinden oyuna tanımlamak istediğimde fonksiyona gelip enter tuşuna bastıktan sonra 1 milisaniye içerisinde "wheel axis 1" gibi bir atamayı oyun otomatikman yapıyordu. Birkaç defa gelişmiş seçenekler menüsüne gir çık yaptıktan sonra rastgele bir zamanda oyun fonksiyon atamalarına müsaade etti. Fakat sonrasında oyuna girdiğimde ayağımı gazdan çektiğim zaman araba otomatikman geri gitmeye başlıyor ve direksiyonun yönünü de tamamen ters algılıyor (sağa çevirdiğimde sola, sola çevirdiğimde araç sağa dönüyor). Oyunun direksiyon seçenekleri menüsünde bu direksiyon zaten yok.

Logitech G HUB bilgisayarımda kurulu, kullandığım mouse G HUB tarafından görülüyor. Direksiyon görünmüyor. Logitech Gaming Software indirdiğimde ise mouse bile görünmüyor. Bazı forumlarda FH4 için "direksiyonunuzun kalibrasyonunu kendi yazılımı üzerinden yaptığınıza emin olun" gibi şeyler yazılmış. Direksiyonun kalibrasyonunu direkt olarak Windows üzerinde yapabileceğim bir yazılım bulamıyorum (sanırım Windows XP veya 7 için bir yazılımı vardı hayal meyal hatırlıyorum fakat şu anda onu da bulamıyorum).

Çözüm önerileriniz varsa sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum.

Bonus soru: Direksiyon Force feedback açıkken, ETS 2 de motor geri bildirim miktarıyla doğru orantılı olacak şekilde, direksiyonun açısı ölü nokta içerisindeyken bariz bir tıkırtı yapıyor, yazılımsal bir çözümü olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı