Çözüldü Logitech G213 v tuşu çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

277662

Kilopat
Makaleler
5
Selam, Logitech G213 klavyesine sahibim ve v tuşuna basamıyorum fakat ctrl+v yapabiliyorum. Neden böyle oluyor? Discord uygulamasında v tuşundan konuşuyordum. Tuşa bastıktan 1 saniye sonra konuşabiliyordum. Normalde bastığım an konuşabilmem gerekir. Ben tuşu nasıl düzelteceğim? Garantisi var ürünün.

Çözüm
Bilgisayarı güvenli mod ile başlatınca da basabiliyorum yeni fark ettim.
Bilgisayara format atarak sorunu çözdüm arkadaşlar 🥶
Herhangi bir yere "v" yazdığınızda "v" anında geliyor mu yoksa bir gecikme oluyor mu?
Eğer anında geliyorsa sorun klavyede değil Discord programındadır.

Bunu çözmek için,
Discord Ayarları --> Ses ve Görüntü --> Giriş Modu --> Bas Konuş
altından kısayol tuşunuzun yazdığı yerin yanında "Bas Konuş Gecikmesi" yazıyor. Gecikmeyi 20ms(Default) yapın.

Herhangi bir yere "v" yazdığınızda "v" anında geliyor mu yoksa bir gecikme oluyor mu?
Eğer anında geliyorsa sorun klavyede değil Discord programındadır.

Bunu çözmek için,
Discord Ayarları --> Ses ve Görüntü --> Giriş Modu --> Bas Konuş
altından kısayol tuşunuzun yazdığı yerin yanında "Bas Konuş Gecikmesi" yazıyor. Gecikmeyi 20ms(Default) yapın.
Hayır hocam. V tuşunun Discord ile tek ilgisi. Bas konuş tuşumu v yerine başka tuşa alınca v tuşumun masaüstü ve youtube gibi alanlarda çalışmaması. Şöyle ilginç bir durum daha var. Bu tuşa oyunlarda basabiliyorum.
Yazı yazdığınızda V tuşu çalışıyor değil mi?
Dediğim gibi sadece oyunlarda çalışıyor. Yanlışlıkla bir ayarı bozmuş olabilir miyim?

KeyTweak gibi veya onun benzeri uygulamalardan birinde test edin "v" tuşunuzu. Çalışmıyorsa hala KeyTweak üzerinden anlatacağım. "v" tuşunun olduğu yeri seçin. Görev olarak "v" seçin ve onaylayıp bilgisayarı yeniden başlatın.

Büyük ihtimal programı açtığınızda "49" numaralı tuş sizin "v" tuşunuz olacaktır. "49" numaralı tuşun üstüne tıklayın. Eğer farklı bir şey çıkıyorsa ya da hiçbir şey çıkmıyorsa "Choose New Remapping" ayarından "v" seçeneğini seçin.

Son düzenleme:
KeyTweak gibi veya onun benzeri uygulamalardan birinde test edin "v" tuşunuzu. Çalışmıyorsa hala KeyTweak üzerinden anlatacağım. "v" tuşunun olduğu yeri seçin. Görev olarak "v" seçin ve onaylayıp bilgisayarı yeniden başlatın.

Büyük ihtimal programı açtığınızda "49" numaralı tuş sizin "v" tuşunuz olacaktır. "49" numaralı tuşun üstüne tıklayın. Eğer farklı bir şey çıkıyorsa ya da hiçbir şey çıkmıyorsa "Choose New Remapping" ayarından "v" seçeneğini seçin.
Hocam çok teşekkür ederim oldu fakat programı kaldırınca ayarlar gidiyor. Bunun programsız bir yolu var mı? Bu arada programın orijinalini bulamadım. Nereden bulurum? Ben gezginler üzerinden indirdim ama pek güvenemiyorum.
Bu tuşa tekrardan bi' şeyler olmaya başladı hocam. Yaklaşık 10 dakika çalıştıktan sonra yeniden basamamaya başladım.
Hocam bilgisayarı başlatınca ilk 10 saniye tuşa basabiliyorum. Başlangıçta birlikte açılan bir program tuşa basmamı engelliyor sanırım. O programı bulmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim oldu fakat programı kaldırınca ayarlar gidiyor. Bunun programsız bir yolu var mı? Bu arada programın orijinalini bulamadım. Nereden bulurum? Ben gezginler üzerinden indirdim ama pek güvenemiyorum.
Bu tuşa tekrardan bir' şeyler olmaya başladı hocam. Yaklaşık 10 dakika çalıştıktan sonra yeniden basamamaya başladım.
Hocam bilgisayarı başlatınca ilk 10 saniye tuşa basabiliyorum. Başlangıçta birlikte açılan bir program tuşa basmamı engelliyor sanırım. O programı bulmaya çalışıyorum.

Programsız bir yol bilmiyorum. Ben de gezginlerden indirmiştim sanırım. Hala yüklü bende. Zaten birkaç MB yer kaplıyordur en fazla. Çok dert etmenize gerek yok bence.

Büyük ihtimal başka bir program engelliyor o zaman.
Örneğin Discord'u Görev Yöneticisinden tamamen kapatıp kontrol edin tuş çalışıyor mu?

Tuş tekrar çalışmamaya başladığında KeyTweak programını açın ve bakın tuşun görevi hala "v" olarak mı gözüküyor yoksa ayarladığınız bozulmuş mu?

Bu arada bir program daha vardı. Windows'a yeni bir giriş yöntemi eklemenizi sağlıyordu. Büyük ihtimal o silinse de ayarınız bozulmuyordu. Yani mesela sizin girişiniz şuan "Türkçe QWERTY" bunun üzerine değişiklik yaparak adını değiştirip yeni bir tane oluşturuyordunuz ama ne programın adını hatırlıyorum ne de nasıl çalıştığını.

Programsız bir yol bilmiyorum. Ben de gezginlerden indirmiştim sanırım. Hala yüklü bende. Zaten birkaç MB yer kaplıyordur en fazla. Çok dert etmenize gerek yok bence.

Büyük ihtimal başka bir program engelliyor o zaman.
Örneğin Discord'u Görev Yöneticisinden tamamen kapatıp kontrol edin tuş çalışıyor mu?

Tuş tekrar çalışmamaya başladığında KeyTweak programını açın ve bakın tuşun görevi hala "v" olarak mı gözüküyor yoksa ayarladığınız bozulmuş mu?

Bu arada bir program daha vardı. Windows'a yeni bir giriş yöntemi eklemenizi sağlıyordu. Büyük ihtimal o silinse de ayarınız bozulmuyordu. Yani mesela sizin girişiniz şuan "Türkçe QWERTY" bunun üzerine değişiklik yaparak adını değiştirip yeni bir tane oluşturuyordunuz ama ne programın adını hatırlıyorum ne de nasıl çalıştığını.
Hocam olmuyor. Bir program v tuşunun çalışmasını engelliyor. Logitech'e bildirsem ilgilenirler mi?

Dosya Ekleri

• Görev Yöneticisi 9.05.2020 18_15_29.png
    Görev Yöneticisi 9.05.2020 18_15_29.png
    17,3 KB · Görüntüleme: 62
  • Görev Yöneticisi 9.05.2020 18_15_39.png
    Görev Yöneticisi 9.05.2020 18_15_39.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 67
  • Görev Yöneticisi 9.05.2020 18_15_51.png
    Görev Yöneticisi 9.05.2020 18_15_51.png
    10,5 KB · Görüntüleme: 73
Bilgisayarı güvenli mod ile başlatınca da basabiliyorum yeni fark ettim.
Bilgisayara format atarak sorunu çözdüm arkadaşlar 🥶

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı