Logitech G27 potansiyometre sorunu

Arkadaşlar bu soru buraya uygun mu bilmiyorum ama benim G27 vitesimin iki potansiyometresi bozuldu ve bu parçanın aynısını bulamıyorum. Onun yerine şekil ve özellik bakımından benzer potansiyometre alıp yuvasına uydurmaya niyetliyim. Ama elektronik bilgim olmadığı için ne alacağımı da bilmiyorum. Ürünü 2. elden aldığım için Logitech'i de arayamam. Bu konuda bilgili olan biri yardımcı olabilirse sevinirim.

Kayseri de oturuyorum. Ama genede resmi bu. Benimkinde 1N nin yanında 16 yazıyor. Bundan iki tane lazım. En altta iç tasarımı var. Ben bunun yerine ne uydurabilirim?
1636263352_preview_shifter disassembly screws.jpg
potar.jpg

1572796446190.png
1572796466824.png

Şu şekilde var 3 pini olanlardan üçgen şeklinde pinler düz değil sendeki gibi ama aynı işlevi göreceğini tahmin ediyorum, istersen yollayabilirim.
Potansiyometre kademeli mi yoksa direkt çevirmeli mi, çevirirken çıt çıt ediyor mu yani ?

Son düzenleme:
Hayır çıt çıt etmiyor. Çok sessiz. Teklifiniz için teşekkür ederim ama anladığım kadarıyla lehim filan lazım olacak. Ve bana bundan iki tane lazım. Birde buraya gelme merasimi var. Açıkçası benim aklımdan geçen bana bir ürün linki bırakmanız ve benim internetten almamdı. Eğer öyle yaparsanız çok daha makbule geçer. Ya da bunun kaç k olduğunu ve özelliklerini yazın ben bulup alayım. Çünkü bu ikimizi de uğraştırır. Birde hani anlamıyorum bunu ona verin aynı düzeni tutacak mı hani bir şekilde yuvasına uydururum ama vitesi bire attığımda bire beşe attığımda beşe atacak mı acaba?

ürünü ikinci elden aldım. Anlayacağınız ne fiş var ne de başka bir şey. Aradığınız zaman ürünün fişini filanda soruyorlar diye biliyorum. Ve benim bildiğim başka türlü bu parçayı göndermiyorlar. Bunun dışında iki yol kaldı ya 600 lira vereceğim ve g29 vitesi alacağım ki zaten tüm sete 700 lira verdim ya da buna uygun bir parça bulacağım. Hani yardımcı olursanız çok sevinirim.

ürünü ikinci elden aldım. Anlayacağınız ne fiş var ne de başka bir şey. Aradığınız zaman ürünün fişini filanda soruyorlar diye biliyorum. Ve benim bildiğim başka türlü bu parçayı göndermiyorlar. Bunun dışında iki yol kaldı ya 600 lira vereceğim ve g29 vitesi alacağım ki zaten tüm sete 700 lira verdim ya da buna uygun bir parça bulacağım. Hani yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam 2 adet 10k, 2 adet 50k ve 2 adet 100k potansiyometre alıp deneyin. Sizden çıkacak para 10-15tl en fazla en azından denemiş olursunuz. İstanbul içi olsanız yardımcı olurdum elimde bayağı var potansiyometre illa ki uyar, siz yine de rica edin Logitech'ten yollama şansları var olmadı potansiyometrenin kaç k olduğunu öğrenirsiniz, bence 10k olması muhtemel.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı