T300RS önermem, satışı kolay olmaz piyasası çok yavaş. Önermememin sebebi iRacing gibi simulasyon tarzı oyunlarda Force Feedback'i araç kabiliyeti için sert ayarda kullanmanız gerekir, T300RS'de ne kadar içinde fan olsa da kayışlı olması sebebiyle sürtünmeden kaynaklı kayışlar ısınıyor, esniyor ve ısınmayla aynı orantıda aşınmaya başlıyor. Aşınmasını da geçtim cihaz ısındıkça Force Feedback'i kısıyor ve yarışın ortasında direksiyonun hafiflediğini hissediyorsunuz, büyük zorluk yaşıyorsunuz. Uzun saatler rekabetçi oyun oynayacaksanız T300RS almanızı tavsiye etmem. Isınma durumu G29'da da var tabii ki, kendim G923 kullanıyorum, IRacing'de az önce art arda 5 yarış yapmama rağmen ne Force feedback kısıldı ne de başka bir şey oldu. Isındığını hissedebiliyorsunuz elbette ancak ısınmaya bağlı aşınma ve diğer bahsettiğim durumlar olmuyor. Aşırı ısınırsa kendini korumaya alıyor ve FFB'yi kapatıyor tabii ki, ama o kadar ısıtmak gerçekten çok zor. His olarak tabii ki T300RS daha iyi, daha smooth bir tepkimeye sahip, daha sessiz bir cihaz ama G29 ile aradaki farka asla ama asla değmez. Şunu da ekleyeyim, G29 T300RS'e kıyasla dişli sistem olması sebebiyle çok daha sağlam, uzun ömürlü bir cihaz. Piyasası da çok hızlı, bugün ilana koyar yarın satarsınız. T300RS'i satmak için ise aylarca beklemeniz gerekir. Bütçeyi 20 bin TL civarına çıkarabiliyorsanız MOZA R3 alın. G29'a da T300RS'e de taş çıkartır, 21 bin TL bandında R3 varken T300RS'e 25k verilmez.
MOZA R3 Racing Simulator Bundle Direksiyon Seti fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
www.vatanbilgisayar.com