Logitech G430 usb ses kartı sorunu

@Recep Baltaş Bende de aynı kulaklık var. Normal jak girişleri ile bilgisayara bağlantı yaptığımda kulaklık sorunsuz çalışıyor fakat özellikleri kullanılamıyor. Ses kartı ile taktığımda Usb Advanced Audio Device diye tanımlıyor. Logitech Gaming Software'de gözükmüyor. Sistemde herhangi bir değişiklik yapmadım. Sadece 3 hafta kadar kullanmadım normal bir şekilde cihazı usb soketinden söktüm ve 3 hafta kullanmadım daha sonra tanıma işlemi bu şekilde gerçekleşti yaklaşık 1 haftadan beri bu sorunu çözemiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Dostum bende de aynı kulaklık var ama kendi ses kartını kullanamıyorum yazılımsal sorun logitech de patlamış sanırım ve çözümünü üretemiyorlar. Biraz acı ama normal jak girişinden takıp anakart ses kaliten iyiyse ordan kullanmanı tavsye ederim. O şekilde de oldukça verimli bir kalite alabiliyorsun tabi ufak tefek ayarlar yapman gerek.

3 aydır sorunsuz kullandığım G430 bir anda Logitech Gaming Software'den kayboldu ve 7.1 özelliği kazandıran ses kartı çalışmaz oldu. Ne yaptıysam olmadı. Farklı USB'ye bağladım, aygıt yöneticisi'ne girip gizli dosyaları göster deyip aktif olmayan yada hatalı bağlantı kayıtlarını temizledim, heralde yüzlerce kez restart attım, yazılımları sildim yükledim, USB bağlantı noktalarını kaldırıp tekrar kurdum, yeni 7.1 kart aldım denedim. En sonunda belki Windows kıllık yapıyordur dedim format attım (Lisanslı Win 10 x64). Sonuç yok. Garantiye yollamaktan başka bir çözüm yolu göremiyorum. İşin kötüsüde, 2 yıl boyunca sıfır sorun ile kullandığım dandirik Everest rampage mouse ve kulaklıği kenara atmıştım Logitech g402 mouse ve g430 kulaklık alınca. 1 ay önce g402 sensor problem yüzünden garantiye gitti daha 1 senesini doldurmadan. Şimdi de kulaklık. Bir daha bu markayı kullanacağımı sanmıyorum. Paranla rezil oluyorsun !

@Recep Baltaş bende de aynı kulaklık var. Normal jak girişleri ile bilgisayara bağlantı yaptığımda kulaklık sorunsuz çalışıyor fakat özellikleri kullanılamıyor. Ses kartı ile taktığımda USB Advanced Audio device diye tanımlıyor. Logitech Gaming Software'de gözükmüyor. Sistemde herhangi bir değişiklik yapmadım. Sadece 3 hafta kadar kullanmadım normal bir şekilde cihazı USB soketinden söktüm ve 3 hafta kullanmadım daha sonra tanıma işlemi bu şekilde gerçekleşti yaklaşık 1 haftadan beri bu sorunu çözemiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Çözüm bulabilen yok mu bu konuya?

Çözüm bulabilen yok mu bu konuya?
Bende de aynı sorun vardı. Jak girişinde sıkıntı olmuyordu ama usb ile bağladığımda USB Advanced Audio Device olarak tanıyordu. Mikrafon çalışmıyordu. Daha sonra bu konunun ilk sayfasında Recep Baltaş'ın attığı :
Windows 8 kullanıyorsun diye umuyorum. Bunu kurar mısın:

http://www.logitech.com/pub/techsupport/gaming/G430Update.exe

Bir de aygıt yöneticisinden bir foto at.
bu cevaptaki bağlantıyı indirdim, çalıştırdımi programın istediklerini yaptım ve düzeldi. Şuanda sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Windows 10 kullanıyorum bu arada ve çalıştı. Böyle bir sorun yaşayan varsa deneyebilir. Umarım düzelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı