İnceleme Logitech G515 Lightspeed TKL incelemesi

Merhaba arkadaşlar.
Bugün sizlere Logitech G515 Lightspeed TKL (brown tactile switch) hakkında deneyimlerimi aktaracağım. Klavyeyi birkaç haftadır aktif olarak kullanıyorum. Şu ana kadar gözlemlediklerimi size aktamak için bir inceleme yazmak istedim umarım klavye tercihinizde yardımcı olur.
Şu anda 4000 TL gibi fiyatlara bulabiliyorsunuz tabii bu fiyat, satıcısına ve kampanya dönemlerine göre ufak farklılıklar gösterebiliyor.

Kutu İçeriği​

Ürün sade bir kutu içeriğine sahip. Kutu içeriği şu şekilde:
  • USB-a to USB-C kablo.
  • Lightspeed Wireless dongle.
  • G515 Lightspeed TKL.
Kablo örgülü bir yapıya sahip değil ,olmasını isterdim.

IMG_5508.jpg

IMG_5510.jpg

IMG_5511.jpg

Tasarım ve Malzeme Kalitesi​

G515'i düşük profile sahip özellikle bu yönüyle öne öne çıkıyor, tuş yüksekliği neredeyse dizüstü klavyeleri kadar alçak ama hissiyatı onlardan çok daha iyi. Klavyenin kasası plastik ama tok ve sağlam hissettiriyor. Tasarımda sadeliği devam ediyor ayrıca RGB aydınlatması sayesinde daha güzel görünüyor. RGB aydınlatmalar canlı ama biraz daha parlak olmasını isterdim ancak yine de tatmin edici göz yormayan bir parlaklığa sahip.
Klavye Kailh Choc V2 Low profile brown switchler ile geliyor, Cherry brown Switch'e yakın bir hissiyata sahip.

IMG_5522.jpg

IMG_5523.jpg

IMG_5525.jpg

4 ve 8 derecelik yükseltme ayaklarına sahip. 2 yükseltme seçeneğinin düşünülmüş olması güzel.

IMG_5529.jpeg

Wireless Dongle'ı koyabilmek için klavyenin arkasında saklama yeri mevcut.

IMG_5528.jpg

Görüntü 19.04.2025 16.29.jpeg

kailh-switch-large.jpg

Ne yazık ki switchleri söküp değiştirme şansınız yok.

IMG_5530.jpg

Performans ve Kullanım Deneyimi​

Yazarken hissedilmese de, tuşlarda hafif bir oynama var. Büyük tuşlarda bu durum biraz daha belirgin ama ancak yazmanızı etkileyen bir durum söz konusu değil ayrıca Spacebar'a yanlardan bile bassanız sorunsuz şekilde çalışıyor.
Tuşlar PBT ve mat bir yüzeye sahip. Kullanılan switchler yazı yazarken belirgin bir geri bildirim veriyor ve ses seviyesi oldukça düşük ofis ortamlarında rahatlıkla kullanılabilir, özellikle sesten rahatsız olanlar için sessiz bir deneyim alıyorsunuz. Ancak ses konusunda herkesin beklentisi farklı olduğu için, bazı kullanıcılar klavyenin çıkardığı sesi pek tatmin edici bulmayabilir.
Kutudan çıkan dongle ile birlikte gecikme hissedilebilir düzeyde değil, oyunlarda tepki süresi çok tatmin edici. Kablosuz bağlantıda kopma veya gecikme yaşamadım.
Masa üzerinde 5 adet kauçuk pad sayesinde sıkı bir şekilde duruyor.
Sesi merak edenler için Test

IMG_5519.jpg

Pil Ömrü
Klavye 500mA bir bataryaya sahip. RGB açıkken 4 gün kullandım (yaklaşık 25 saat diyebilirim).Selefi ürünler kadar daha uzun saatler sunamamışlar bu klavyede ,web sayfasında maksimum 36 saate kadar pil ömrü sunduğu söylenmiş, tabii sizin ayarladığınız RGB modlara göre bu süreler değişecektir, Henüz test etmedim ama RGB'yi kapatırsanız kullanım zamanınız RGB açıkken maksimum vaat edilen saatin 2 katı daha uzar diye tahmin ediyorum. Ayrıca Şarjdayken de kullanabiliyorsun, şarj oluyor diye bekleyeyim derdi yok.

Yazılım ve Özelleştirme
G HUB üzerinden her şeyi ayarlayabiliyorsun; RGB, tuş atamaları. Arayüz gayet temiz ve kullanımı kolay.

Görüntü 19.04.2025 17.14.jpeg

Artılar

• Kablosuzda neredeyse gecikme yok, gerçekten çok başarılı.
  • Düşük profilli, hafif bir yapıya sahip.
  • Tactile switchlerle hem yazı yazmak hem oyun oynamak keyifli.
  • RGB'ler canlı, göz yormuyor.
  • Dongle ile gelmesi.

Eksiler

• Switchler biraz farklı, alışmak zaman alabilir.
  • Fiyat biraz tuzlu, bütçe kısıtlı olanlar için zorlayabilir.
  • Hotswap özelliğinin olmaması.

Genel Yorum
Fiyatı biraz yüksek, yerine tercih edebileceğiniz modeller var ancak Türkiye'de düşük profilli bu tür ürünler bulmak zor, olsa bile genel olarak pahalılar Uzun vadede memnun bırakacağını düşünüyorum. Nuphy Air 96 V2 /Keychron K5 Max gibi modelleride göz önünde bulundurabilirsiniz.

Eğer hem taşınabilir hem de kaliteli, şık bir kablosuz klavye arıyorsan bence bu model mutlaka listende olsun.
Sorusu olan varsa yorumlarda belirtsin, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Hocam bende G515 almayı planlıyorum ve genel olarak laptop klavyesi kullanmış biri olarak hem low profile olmasından hemde yeni laptopumda kullanacağımdan dolayı kablosuz olması benim için büyük avantaj. Oyunlarda hiç test etme şansınız oldu mu? CS2 başta olmak üzere oyun performansı için özellikle merak ediyorum görüşlerinizi. RGB ışıklandırma kapalıyken batarya süresinin çok uzun olduğunu okudum eğer siz deneyimlediyseniz RGB kapalıyken kablosuz kaç gün kullanabildiniz acaba?

Hocam bende G515 almayı planlıyorum ve genel olarak laptop klavyesi kullanmış biri olarak hem Low profile olmasından hem de yeni laptopumda kullanacağımdan dolayı kablosuz olması benim için büyük avantaj. Oyunlarda hiç test etme şansınız oldu mu? CS2 başta olmak üzere oyun performansı için özellikle merak ediyorum görüşlerinizi. RGB ışıklandırma kapalıyken batarya süresinin çok uzun olduğunu okudum eğer siz deneyimlediyseniz RGB kapalıyken kablosuz kaç gün kullanabildiniz acaba?

Günlük kullanıyorum, switchlerin basma hissiyatına halen alışamadım.

1752390178316.jpeg

İlk basışta biraz daha bastırmanız gerekiyor, bu bir süre kullandıktan sonra parmaklarınız yorabilir ama alışırım derseniz sıkıntı yok.

Performans konusunda ben kablosuz kullanımda gecikme hissetmiyorum oyunlarda ama profesyonel bir oyuncuysanız Logitech G515 LIGHTSPEED TKL Review bu incelemeye bakabilirsiniz.
Genellikle RGB açıkken kullanıyorum şarjı çok gidiyor giyemem uzun saatler (7 8 saat) kullanırsanız 3 Max 4 gün sizi idare eder RGB kapalıyken muhtemelen 1 haftayı bulacaktır tabii burada kaç saat kullandığınız önemli ayrıca RGB görünümü güzel ancak G HUB ve RGB deneyimi kötü RGB deneyiminden kastım bir süre tuşa basmadıktan sonra RGB kapanıyor ve bunu sürekli açık tutmanın bir ayarı yok ve bazen ayarladığınız RGB ayarı değişiyor bu benim klavyeme özgü bir sorun mu bilmiyorum ama bu konuda memnun kalmadım. Bu klavyeyi sırf Low profile ve sessiz olduğu için almıştım ayrıca sessizlik konusunda memnunun.

Dosya Ekleri

• 1752390149991.jpeg
    1752390149991.jpeg
    42,2 KB · Görüntüleme: 10
Hocam merhaba aynı klavyeden mevcut bende, yerleşik bellek moduna istediğim aydınlatmayı ekleyemiyorum.
Nasıl yapabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı