Hayır aparat Bluetooth için değil. Aparat 2.4 GHz radyo dalgası üzerinden sinyalle bağlantı yapıyor, aynı WiFi ağları gibi. Bu bağlantı “Lightspeed” diye geçiyor, kablosuz ilehızı, tepki süresi, gecikmesi vs aynı. Hiçbir fark hissedilmiyor.
Mouse’un içinde ayrıca bir de Bluetooth çipi var, onun için bir aparat vs yok. Bluetooth zaten standart olarak yavaş bir bağlantı türü. Dolayısıyla biraz gecikme hissediliyor bu şekilde kullanırken.
Bluetooth ile USB Lightspeed kablosuzu arasında tek tuşla geçiş yapabiliyorsunuz.
Bu sayede atıyorum masaüstü veya oyuncu laptopunuza USB aparatı ile Lightspeed kablosuz bağlıyorsunuz, gecikmesiz kablosuz oyun oynuyorsunuz.
İş bilgisayarınıza veya uyumlu başka bir aygıta (TV, tablet vs) ise Bluetooth ile kaydediyorsunuz, iki cihaz arasında USB’yi aktarmadan sadece tek tuşla geçiş yapabiliyorsunuz. Oyun cihazınızda gecikmesiz kablosuz, iş cihazınızda veya TVnizde vs gecikmeli Bluetooth kullanmış oluyorsunuz, USB taşıma derdi kalmıyor iki cihazda da hızlı bağlantıya gerek yoksa.
Elbette sadece tek bilgisayarda oyun oynuyorsanız takarsınız USB’yi dertsiz bir şekilde oyun oynarsınız. Bluetooth’a hiç gerek kalmaz. Ben mesela oyun bilgisayarında USB aparatıyla kullanıyorum, tabletimi kullanacağım zaman ek bir mouse olmadan direkt Bluetooth’a geçip tableti de aynı mouse ile kullanıyorum.