İyi günler yaklaşık 1 yıl olmuş, sorununuzu çözdüyseniz bile başkalarına yardımcı olma ümidiyle yazıyorum. Öncelikle kendi durumumdan bahsedeceğim:
Ben kulaklığı 2.el olarak aldım açıklamada bataryası ölü olarak gözüküyordu.Aldığım gün kullanmaya başladım defalarca kapansa da yaklaşık 3 saat civarı kullandım. Bu kadar süre şarja takmadan kullanabildiğim için bataryasının sağlam olduğunu düşünmeye başladım, Logitech gaming sowftware yazılımda pil durumu sürekli değişiyordu(maks 10sa min 1dk arası).
Kullanmaya devam ettim fakat kapanmalar sıklaştı.
Araştırmalar sonucunda sırasıyla denediğim çözümler:
( her çözüm bir sorunun çözümü fakat benim sorunum sonuncu. Yüksek ihtimalle sizinki de sonuncusu.)
- Bataryayı kontrol ettim (şiş değildi),ölçtüm 4,1V gösteriyordu ki sürekli kapanma soruu yaşatan bataryalar şarj tutmaz yani voltaj değeri sağlama benziyordu fakat ben yinede bataryayı değiştirdim.
(çalışırken ölçmek aklıma gelmedi, çalışırken 3,7 volt altına düşmez ise sağlam demek).
-Yazılımsal hata olabileceğini düşünerek araştırdım,
Manifest dosyası ile olan çözümleri denedim fakat bir şey değişmedi.(başka bir sorunun çözümü olduğu düşüncesindeyim)
-Bir yerde Sorunun logitech gaming yazılımdan olduğunu belirten bir yazı gördüm. Eski G930 yazılımını kurdum. yine bir şey değişmedi.
-Tüm driverleri sildim logitech gaming yazılımını kaldırdım ve kablosuz alıcıyı(dongle) usb 3.0 porta takıp kullanmayı denedim biraz olsun sorun hallolmuş gibi geldi fakat tekrar devam etti.
-Kulaklığın genelde çıkarıp askısına koyduğumda yada hareket ettiğim zaman kapandığını farkettim.
Bundan dolayı içini açtım. sorunun sağ kulaklıktan sol kulaklığa gelen kablodaki kopuklukdan olduğunu buldum.
Detaylı açıklamak gerekirse:
Sol kulaklık da, sağ kulaklıktan gelen kablonun girdiği yerden kopmuş. (kablo kalitesi iyi fakat kablonun girdiği yer dar olduğu için kabloyu sıkıştırmış ondan dolayı kopmuş)
Eki Görüntüle 396956
tamir için kablonun hangi kabloların nereden koptuğunu bulmanız gerekiyor, bulduğunuzda lehimleyerek tamir etmeniz gerekiyor.
tamir edebilecek arkadaşlar için açıklamaya çalışayım:
ben resimde de görüldüğü gibi nokia bataryası kullandım. Fakat eski bataryanın kontrol kartını kullandım burası önemli.( kullanmazsanız pil durumunu hatalı gösterebilir yada güvenlik amacıyla hiç çalışmayabilir.)
kırmızıkablo pozitif
siyah kablo gnd/şase/eksi
sarı kablo pil kimliği ve şarj durumu için kullanılıyor.
mavi ve yeşil kablo sağ hoparlör kablosu
ölçü aletiyle ölçtüğünüzde kırmızı siyah kablo arasındaki voltaj değeri 4V civarında olmalı
sarı ile siyah kablo arasındaki
direnç değeri yaklaşık
9,5 kiloohm olmalı
mavi ile yeşil arasındaki direnç değeride yaklaşık 32 ohm olmalı
Eki Görüntüle 396954
kablonun nereden koptuğunu bulmak biraz sıkıntılı bir kısım.
ben kablonun bir ucunu boşta bırakıp diğeri ucuna 220 volt vererek NCV ölçü aletiyle ölçtüm (temassız gerilim ölçüyor) fakat bulamadım.
kabloyu soyup kulaklığı çalıştırdım. kablo üzerinde hareket ederek buldum.( çok yüksek ihtimalle sağ veya sol kulaklığa giren kısımdadır fotoda işaretledim.)
Eki Görüntüle 396967
en son hali bu şekildeydi.
Şuan sıkıntısız çalışıyor.
Ankara'da iseniz yardımcı olmaya çalışırım.