Herkese merhaba.
Uzun zamandır kullandığım ürünler ile alakalı bir inceleme yazmamıştım. Bugün sizlere yaklaşık 1.5 aydır kullandığım Logitech K580 ve MX Master 3'ü anlatacağım.
Hazırsanız başlayalım.
Yaklaşık 7-10 yıl arasında bir süredir Logitech klavye ve farelerini kullanmaktayım. Oyuncu olan bir insan olmadığım için, gündelik Logitech ürünleri daha çok işimi görüyor. En az 7 yıldır Logitech'in ürünlerinden ayrılmıyor oluşumun en açık sebebi, Unifying destekleyen ürünler kullanıyor olmam.
Unifying; 2009 yılında Logitech'in tanıtımını yaptığı, Bluetooth protokülünü desteklemeyen ve nRF24L türünde alıcı ailesinden olup 2.4GHz bandında iletişim sağlayan bir alıcı tipidir. Unifying destekleyen 6 adet Logitech cihazı, tek alıcı üzerine eşlenebilir.
Uzun yıllar K360, K400+, K400r, M570, M185, M215, M560 gibi Unifying destekleyen modeller kullandım. Klavyeler her ne kadar güzel olsa da fareler elime oturmuyordu.
M560'ın rahmetli olmasıyla birlikte ve uzun yıllardır da "Keşke bir gün kullanabilsem, çok işlevsel ve oturaklı" dediğim MX Master serisi farelere yöneldim. Ekim başında 1200 liraya Logitech MX Master 3 satın aldım.
İlk başta biraz MX Master 3'ten bahsedeyim.
MX Master 3 2019 yılında MX Master 2/2S modellerini yenileyecek şekilde piyasaya sürülmüştü.
Logi Options+ yazılımı ile kolaylıkla özelleştirme imkanı sunuluyor. SetPoint yazılımı kullanmayı denerseniz programın eski olması neticesinde "Bu cihaz desteklenmiyor." tarzında bir uyarı almanız çok olası.
Programlanabilir tuşlar adına gerçekten değişik komut/aksiyonlar mevcut. Emoji menüsünü açma gibi değişik şeyler bulunuyor.
Logitech Flow ile bir cihazdan diğerine direkt geçiş yapılabiliyor ancak bu özelliği kullanmadığım için anlatmam doğru olmayacaktır.
Ürünü genel olarak tanıttım. Artı ve eksilerine de değinerek K580'i tanıtacağım.
Artıları:
Şimdi ise K580'e geçiyorum.
MX Master 3 ile aynı dönemde piyasa sürülen K580, bazı ülkelerde K585 adı ile de satılmakta.
Multi-Device Keyboard iddiası taşıyor ve bir yandan PC'nizde, bir yandan da telefonunuzla Bluetooth üzerinden eşleyip kullanabiliyorsunuz.
Ürünün artı ve eksilerine değinerek incelememi bitirmek istiyorum.
Artıları:
Bu ikili, gündelik kullanımda beni fazlasıyla memnun ediyor. Ancak ileride param olursa MX Keys S ve MX Master 3S kombosuna geçmeyi isterim.
Bugünlük benden bu kadar. Yeni bir incelemede buluşmak üzere.
Uzun zamandır kullandığım ürünler ile alakalı bir inceleme yazmamıştım. Bugün sizlere yaklaşık 1.5 aydır kullandığım Logitech K580 ve MX Master 3'ü anlatacağım.
Hazırsanız başlayalım.
Yaklaşık 7-10 yıl arasında bir süredir Logitech klavye ve farelerini kullanmaktayım. Oyuncu olan bir insan olmadığım için, gündelik Logitech ürünleri daha çok işimi görüyor. En az 7 yıldır Logitech'in ürünlerinden ayrılmıyor oluşumun en açık sebebi, Unifying destekleyen ürünler kullanıyor olmam.
Unifying; 2009 yılında Logitech'in tanıtımını yaptığı, Bluetooth protokülünü desteklemeyen ve nRF24L türünde alıcı ailesinden olup 2.4GHz bandında iletişim sağlayan bir alıcı tipidir. Unifying destekleyen 6 adet Logitech cihazı, tek alıcı üzerine eşlenebilir.
Uzun yıllar K360, K400+, K400r, M570, M185, M215, M560 gibi Unifying destekleyen modeller kullandım. Klavyeler her ne kadar güzel olsa da fareler elime oturmuyordu.
M560'ın rahmetli olmasıyla birlikte ve uzun yıllardır da "Keşke bir gün kullanabilsem, çok işlevsel ve oturaklı" dediğim MX Master serisi farelere yöneldim. Ekim başında 1200 liraya Logitech MX Master 3 satın aldım.
İlk başta biraz MX Master 3'ten bahsedeyim.
MX Master 3 2019 yılında MX Master 2/2S modellerini yenileyecek şekilde piyasaya sürülmüştü.
- Hızlı satır kaydırmaya yarayan MagSpeed mıknatıslı fare tekerleği,
- 4000 DPI'a kadar imkan sunan Darkfield Laser sensörü,
- Programlanabilir 6 adet butonu,
Logi Options+ yazılımı ile kolaylıkla özelleştirme imkanı sunuluyor. SetPoint yazılımı kullanmayı denerseniz programın eski olması neticesinde "Bu cihaz desteklenmiyor." tarzında bir uyarı almanız çok olası.
Programlanabilir tuşlar adına gerçekten değişik komut/aksiyonlar mevcut. Emoji menüsünü açma gibi değişik şeyler bulunuyor.
- Logi Options+ üzerinden atamaya imkan tanınan aksiyonların çeşitliliği bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Kendinize özgü "Smart Action" atamaları da yapabiliyorsunuz.
- Baş parmakla kontrol edilebilen "Thumb Wheel", internet tarayıcılarında fazlaca sekme açtıysanız sekmeler arasında hızlı geçiş imkanı sunuyor. Moderasyon denetimi esnasında, işlem yapmam gereken paneller arasında bu yönde bir kaydırma yaparak hızlıca geçiş sağlayabiliyorum. Normal hayatta da belirli programlar özelinde bu özelliği kullanıyorum ve büyük kolaylık sağlıyor.
- Thumb Wheel altında yer alan iki buton, varsayılan olarak İleri ve Geri fonksiyonlarını yürütüyor. İsterseniz Copy-Paste gibi aksiyonlar da atayabilirsiniz. Ancak ben bu haliyle kullanmayı tercih ediyorum.
- Fare, Type-C portu üzerinden şarj oluyor. 500 mAh kapasitesüli bir Li-Po pil barındırıyor. Üreticinin resmi açıklamasına göre 70 gün civarında götürdüğü söyleniyor. Ancak elimdeki cihaz 6 sene bilfiil kullanılmış. Test ettiğimde tek şarjla 32 gün gibi bir süre kullanabildim. Ki gayet yeterli bence. Kullandığım ilk şarjlı fare olduğu için normal geldiğini söyleyebilirim.
- Hem Unifying alıcı hem de Bluetooth ile cihazlarınıza eşleme yapabiliyorsunuz. 3 adet ayrı cihaza eşleyip bunlar arasında, farenin altında yer alan tuş sayesinde geçiş yapabiliyorsunuz. Resetlemek veya yeniden eşlemek için tuşa basılı tutmanız yeterli.
Logitech Flow ile bir cihazdan diğerine direkt geçiş yapılabiliyor ancak bu özelliği kullanmadığım için anlatmam doğru olmayacaktır.
Ürünü genel olarak tanıttım. Artı ve eksilerine de değinerek K580'i tanıtacağım.
Artıları:
- Eliniz büyükse kavraması gerçekten çok kolay. Ele güzel oturuyor.
- Baş parmak tekeri gibi işlevsel fonksiyonlara bolca sahip.
- Pili gayet güzel gidiyor.
- Unifying ve Bluetooth ile bağlamaya imkan vermesi, cihazlar arasında hızlı değişim yapılabilmesi.
- MX Master 3 ve 3S modellerinde kronik kauçuk atma sorunu mevcut. Maalesef ki kauçuğu soyuluyor.
Şimdi ise K580'e geçiyorum.
MX Master 3 ile aynı dönemde piyasa sürülen K580, bazı ülkelerde K585 adı ile de satılmakta.
- MX Master 3 gibi hem Unifying alıcı hem de Bluetooth ile eşleme imkanı sunmakta. İki adet cihaza bağlanabiliyor. Klavye üzerindeki tuşlarla kolaylıkla cihazlar arasında geçiş yapılabilmekte.
- Ürünün bence en öne çıkan özelliği telefon koyma yuvası olması. Evet, yanlış duymadınız.
Multi-Device Keyboard iddiası taşıyor ve bir yandan PC'nizde, bir yandan da telefonunuzla Bluetooth üzerinden eşleyip kullanabiliyorsunuz.
Ürünün artı ve eksilerine değinerek incelememi bitirmek istiyorum.
Artıları:
- Fazlasıyla hafif. Taşırken çantanızda fazla ağırlık yapmayacaktır.
- Telefon yuvası işlevsel. Cihazınızı PC'nin yakınında tutmak isterseniz kullanışlı olabilir.
- Tuşları fazla narin. Tuşlara sert basıyorsanız hızlı bozulma ihtimali söz konusu olabilir.
- Telefonunuzu telefon yuvasına koymak isterseniz kılıfını çıkartarak koymalısınız. Kılıflı şekilde yerinde durmuyor.
- Klayenin yüksekliği ayarlanamıyor, yükseltici ayak bulunmuyor.
Bu ikili, gündelik kullanımda beni fazlasıyla memnun ediyor. Ancak ileride param olursa MX Keys S ve MX Master 3S kombosuna geçmeyi isterim.
Bugünlük benden bu kadar. Yeni bir incelemede buluşmak üzere.
Son düzenleme: