Logitech K835 için keycaps önerisi

Bütçe
200
ABS daha parlak bir yüzey ve boya kaplama oluyorlar. Parmak izi ve yağ tutuyorlar. PBT'ler direkt kendi malzemesi renkli olduğu için boya gibi soyulma derdi yok. Ayrıca dokulu ve güzel hissiyat veren, yağ, iz tutmayan ve kolay aşınmayan bir malzemedir.

Sizin tercihiniz tabii ama ben PBT tercih ettim. Tabii bu bütçelerde aldığımız PBT'ler nasıl olur ondan da pek emin değilim ama bütçe işi, sonuçta her şeyin daha pahalısı ve kalitelisi mevcut.
Ben denedim çok ince oluyorlar. Yani tok bir hissiyat vermeyecektir. Fakat ışıklı olmayacağından çok sorun olmaz. Esas ışıklılarda o ince malzeme çok sırıtıyor ışık sızdırdığı için.

2023-01-07 17.50.05.jpg

2023-01-07 17.56.08.jpg

2023-01-07 17.56.20.jpg

2023-01-07 17.56.39.jpg

Ama ışıksızlarda gayet hoş bir görüntüsü var:

p-2023-02-28 20.27.52.jpg

Abs ile PBT arasında nasıl bir fark var? Aydınlatma olmadığı için düzgün durur keycaps ama kalitesini bilmiyorum.

Hissiyatı daha iyi, daha tok bir ses çıkartır Abs'lere göre. Bakınca abs'yer göre daha sert bir materyaldir.

Açıkçası PBT ile değiştirecekseniz değiştirin aksi taktirde mevcut keycapler ile farkı olmayacaktır. Gidin elinizdekileri boyayın daha iyi.

Anladım hocalarım. O zaman PBT Keycaps'ler bakayım. Ama hemen almayı düşünmüyorum bir süre orijinal halini kullanmak istiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ses farkını bu şekilde gösterim. Abs biraz daha yumuşa bir ses sunarken PBT'ye bakarsanız biraz daha tok ve keskin bir ses mevcut.

Bütçeyi arttırın iyi bir PBT keycap seti alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ses farkını bu şekilde gösterim. Abs biraz daha yumuşa bir ses sunarken PBT'ye bakarsanız biraz daha tok ve keskin bir ses mevcut.

Bütçeyi arttırın iyi bir PBT keycap seti alın.

Anladım hocam doğru diyorsunuz. Peki K835 PBT mi yoksa ABS mi?

ABS Alınacaksa en azından HyperX Pudding gibi kalitlei bir tanesi tercih edilmeli. Ne boyası sökülebilir cinsten ne de hissiyatının PBT'den farkı yok tokluk konusunda. Ama işte dokusu yüzeyi negatif bir özellik.
Gereksiz bence. Sonuç olarak aydınlatma yok onun için pudding olması bir + değil. Zaten rengi de siyah. Ben 2 renkli istiyorum. Bunlar daha hoş bence. Veya bu.

Bilindik ünlü markaların Türkçe Q klavyeleri ABS oluyor genelde. ABS üretmesi çok daha kolay ve ucuz. Orijinal hallerinde PBT yaptıkları tuş takımları için sıfırdan PBT kalıp üretmek yerine Türkçe'ye uyarlarken basite kaçıp ABS yapıyorlar maalesef. Bak her yeri araştır. Türkçe Q ve büyük Enter'lı PBT tuş takımı yok hiç. Sadece ürün üzerinde varsa var. Harici bulman imkansız.

Gereksiz bence. Sonuç olarak aydınlatma yok onun için pudding olması bir + değil. Zaten rengi de siyah. Ben 2 renkli istiyorum. Bunlar daha hoş bence. Veya bu.
Ben kullandığım için kalitesini örnek gösterebilmek maksatlı söylemiştim. Sen yine dediğinde haklısın :)

Bilindik ünlü markaların Türkçe Q klavyeleri ABS oluyor genelde. ABS üretmesi çok daha kolay ve ucuz. Orijinal hallerinde PBT yaptıkları tuş takımları için sıfırdan PBT kalıp üretmek yerine Türkçe'ye uyarlarken basite kaçıp ABS yapıyorlar maalesef. Bak her yeri araştır. Türkçe Q ve büyük Enter'lı PBT tuş takımı yok hiç. Sadece ürün üzerinde varsa var. Harici bulman imkansız.
Ya Türkçe olması önemsiz benim için. Üstüne zaten benim aldığım klavye büyük değil. Diğer dediğinizi bilemem.

ABS daha parlak bir yüzey ve boya kaplama oluyorlar. Parmak izi ve yağ tutuyorlar. PBT'ler direkt kendi malzemesi renkli olduğu için boya gibi soyulma derdi yok. Ayrıca dokulu ve güzel hissiyat veren, yağ, iz tutmayan ve kolay aşınmayan bir malzemedir.

Ben denedim çok ince oluyorlar. Yani tok bir hissiyat vermeyecektir. Fakat ışıklı olmayacağından çok sorun olmaz. Esas ışıklılarda o ince malzeme çok sırıtıyor ışık sızdırdığı için.

Eki Görüntüle 1730881

Eki Görüntüle 1730882

Eki Görüntüle 1730883

Eki Görüntüle 1730884

Ama ışıksızlarda gayet hoş bir görüntüsü var:

Eki Görüntüle 1730885
Gerçekten hoş hocam. Alırsam bu tarz bir şey alırım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı