Logitech K835 için keycaps önerisi

Bütçe
200
Numpad kullanmıyorsan eğer oklu TKL'ler çok iyi. Ama numpadli fakat tüm ara boşlukları alınmış olanlar var. Onlar da fena değil. Mesela bu çok hoşuma gidiyor:

Numpad kullanmıyorsan eğer oklu TKL'ler çok iyi. Ama numpadli fakat tüm ara boşlukları alınmış olanlar var. Onlar da fena değil. Mesela bu çok hoşuma gidiyor:

Eki Görüntüle 1731399
Hocam size en başından anlatmam gerekirse klavye hikayemi şöyle başladı ve tercihlerim şunlar. Ben 3 yıldır James Donkey 616 kullanıyordum. Memnundum ama artık bir değişiklik lazımdı sıkılmıştım.

Klavye ararken bütçem 500-600 civarındaydı. O zamanlar bu bütçede mekanik klavye vardı ama Gamepower tarzı vardı. Onlara da o kadar para vereceğime kaliteli membran alırım diyerek Corsair K55 RGB PRO XT aldım. Onu da 1 ay falan kullandım köşeye koydum.

Yazılımla ilgilendiğim için hafif, rahat ve küçük bir klavye istediğim istemeye başlamıştım ve Logitech K380 aldım. Bunu kullanıyordum ve dedim ki köşedeki K55'i satayım. Onu sattım ve Logitech K835'i görür görmez aldım (red switch). Çünkü kendime yeni klavye alacaktım. Elimde ki Logitech K380'i kardeşime hediye ediyordum çünkü.

Son zamanlarda çok klavyelerle iç içe oldum ve birçok şeyi öğrendim. Normalde Aliexpress, Banggood gibi sitelerden almam diyordum ama oralara bakmaya başladım. Hot swap bir klavye alayım dedim aslında çünkü bütün günüm bilgisayarda geçiyor, verdiğim paraya acımam diyerekten klavyelere baktık bu forumda bir arkadaşla.

Ben TKL olmasından memnunum. Numpad kullanmıyorum ama ok tuşlarını VS Code'da kodlar arasında gezerken çok ama çok kullanıyordum. GAMAKAY MK61'i çok araştırdım ve çok beğenmiştim. K835 ülkeye geldiği için önce deneyeyim, gerekirse incelemesini yapayım ve iade edeyim diye düşünüyordum. Bakarken görmemişim ama MK61'de ok tuşları yok. Var ama FN ile çalışıyor ve FN'in pozisyonu da çok kötü. Direkt olarak eledim onu. Ardından farklı bir klavye bulamadım ve yoluma sanırsam K835 ile devam edeceğim.

Geçenlerde bir mağazada switch tester vardı. (ilk defa mekanik klavye tuşlarına alacak gözüyle baktım çünkü daha önce mekanik klavyem olmadı). Blue baştan elenmişti ama brown ve red arasında gidiyordum MK61 için. Red ile brown'un arasında ki farkı görünce anlamıştım olayı. Brown alacaktım MK61'i ama eve gelince dediğim olay yaşandı. Şimdi ise gelecek klavye red olduğu için garip hissediyorum ama bakalım ne olacak... Çok uzun oldu kusura bakmayın nedense anlatasım geldi
Brown'un tok sesi ve geri tepki vermesine bayıldım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En soldaki 2 üstlü altı olan switch red, orta blue, sağ üst brown.

Son düzenleyen: Moderatör:
Red gayet iyidir. Tamamen sana yeterli geleceğine eminim. Benim Switchler Cherry Viola (Corsair K60 RGB Pro). Kırmızıdan da sessiz ve tok bir hissi var. Yay sesi fazlaydı, onu da modlamalarla azalttım hayli. Şimdi takır tokur yazıyorum. Ama yazılımcıysan en ergonomik klavyeler slim klavyeler. Hatta slim mekanikler de var ama aşırı pahalı. Ben şu an gündelik olarka Samsung TRIO 500 Bluetooth klavy ekullanıyorum. Laptop gibi ciklet klavye olduğundan çok rahat ediyorum. GÜn ieçrisinde hem pc hem Mac arasında sık sık geçiş yaptığımdan tek klavye işimi görüyor.

Aslında sana şu klavyeyi çok önerirdim. Ben tam boy olmasa alırdım kesin.

Monster olmasına değil teknik özelliklerine ve tarzına hatta ışıklandırma olmasına bakınca müthiş cazip geliyor. Tek sıkıntı şarj çabuk bitiyormuş sanırım.

Ben de ilk TUF K5 ile girdim bu işlere ve en berbat membran klavye diyebilirim. Tuşlar zmanla garip bir şekilde sertleşti ve Corsair K60 ile mekanik dünyasına giriş yaptım. Şimdiki hedefim Hot Swappable TKL slim klavyeler. Hem bluetooth, hem type-c hem de usb alıcılı modeller.

K55'ten çıkan slim Türkçe tuş takımlarım da var ama küçük Enter'a alışabilir miyim hiç bilmiyorum. Fiyatı biraz inse 3-5 aya bir çılgınlık yapacağım gibi.

Tüm set de bu şekilde hocam:

Son düzenleme:
Umarım hocam red de iyidir hafif sonuçta. Dediğiniz gibi slim klavyeler çok iyi oluyor. Ama dediğim gibi kardeşime hediye ediyorum. Aslında hala çok seviyorum o klavyeyi ama şuan başka bir şey kullanmak durumundayım. Monster'in o klavyesi hiç hoşuma gitmiyor ya.. Yine alırsam K380 alırım en kötü (ileride alırım). Evet attığınız klavye aşırı iyiymiş ama dediğiniz gibi low-profile klavyeler çok pahalı. Benim de gözümde low-profile olarak MSI GK50 vardı. Klavye iyi mi kötü mü hiç bir fikrim yok sadece low-profile olması ilgimi çekiyor diyebilirim. Şuan almayacağım için de araştırmıyorum. İlerde alırsam bu redragon'a bakarım teşekkür ettim Benim de isteklerimde hot-swapple, TKL, low-profile- bluetooth var (kablo bağlantısı da desteklerse 10 numara olur) yani isteklerimiz benzer. Bulursanız böyle atın buraya bakarız Tabii ben ileride alırım ancak.

Umarım hocam red de iyidir hafif sonuçta.

2 seneden beri kullanıyorum. Hep membrane klavyeler kullandığımdan daha sert tuşlara alışkındım ve ilk başta yanlışlıkla basma gbi sorunlarla karşılaşiıyordum.

He bir süre sonra geçti ve şu anda sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım. Başka konuda sıkıntı çekeceğinizi düşünmem.

Ben zamanında 415₺'ye Lenovo K500 almıştım ve o zamanda bu paraya gerçekten çok iyiydi. Kailh red Switch'leri, bile desteği, tam boy olması, yazılım ve ışılandırma sunması vs. tam boy bir klavye ve açıkçası biraz hantal geliyor artık. Stok stabilizerleri falan gerçekten çok iyi bir klavyeydi hala öyle ama stablar paket düzeltmem gerek.

İncelememi de koyayım o zaman TR'de tek inceleme diyebileceğim bir incelemeydi. (detaysız videolar hariç!)

En azından güzel bir TKL veya sıkışık tam boy bir klavyem olsaydı daha iyi olurdu dedirtiyor.

Baktığım üzere bu klavyede ttc red Switch'ler var. Güzel Switch'ler bu zamanda bu paraya gayet iyi, alttan ufak bir aydınlatması olsa güzel olurmuş ancak benim gözümde bu sadeliği vs çok hoş duran bir klavye.

Hotswap aşırı gerekli değil, abartıldığı kadar kullanışlı da olmuyor. Şu yönden olmuyor her zaman zaten Switch çıkarılmıyor ikide bir değiştirilmiyor klavye alacak birinin illede hotswap olsun diye koşturması mantıksız benim gözümde. Arızada falan şak diye çıkarılıp takılması güzel ama bende olmazsa olmaz bir özellik değil.

Emin olun yazılım yaparken klavyenin sesinden terapi alacaksınız.

Önceki konunuzda mod işlemlerini sormuştunuz günlük bir kullanıcı için gereksiz olsa da benim gibi bu işle ilgilenen kişilerin yapmak büyük zevk duyduğu ve hastalık derecesine gelen bir işlem. Örnek olarak sırf klavyemi modlayabilmek için garatisinin bitmesini bekledim sorun falan çıkmasın diye şimdi ise gönül rahatlığı ile açıp modlayıp boyayım kullanacağım inşallah.

Gk50 güzel klavye ama bulabileceğiniz GK50'lerde Kailh white Low profile Switch'ler olacağından gayet sesli olacaktır. (Mavi Switch gibi ama biraz daha tok ve hoş hali illa clicky kullanacaksam her ne kadar nefret etsem de kullanabileceğim tipte switchler. )

Son düzenleme:
Sağolun hocam uzun uzun ve güzelce yazmışsınız.

İncelemeniz çok iyi duruyor gerçekten ben inceleme yazarken bu kadar düzgün yazamıyorum tasarım olarak ama gelecek olan K835 için çok iyi bir inceleme yazacağım.

Bende TKL'yi bu yüzden seviyorum ne küçük ne büyük tam bana göre.

Bence de en azından beyaz bir ışıklandırma olsa iyi olurmuş ama ışıklandırma önemsiz benim için şuan bile K380 kullanıyorum sorun yok yani

Doğru diyor olabilirsiniz, switch ücretleri vs bayağı fazla kaliteli istersek. O fiyata onu vereceğime biraz daha koyar o switchli klaye alırım en azından klavye olur fazladan farklı tasarımlı vs.

Bakalım hocam sesini çok merak ediyorum elbette Youtube'da var ama canlı dinlemek daha hoş olacaktır. İlk mekanik klavyem olduğu için de çok heycanlıyım

Ben modlama işine girmek istemiyorum çünkü el becerim yok. Kesin zarar veririm. Belki James Donkey 616'ya yaparım önce sonra K835'i denerim.

GK50'nin sadece tasarımı için attım. Dediğim gibi bir fikrim yok o klavyeyle ilgili. Yukarıda ki arkadaşın attığı redragon cidden iyimiş aslında. Hem mekanik, hem tkl, 3 modlu yani bt vs var. Yani aslında tam benlik klavye ama bayağı pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…