Logitech klavye önerisi

Bütçe
1000 TL
Herkese merhabalar sevgili kardeşlerim, ağabeylerim, ustalarım. 🙏

Uzun yıllardır kullanmakta olduğum klavyemi değiştirme kararı aldım.
(Thermaltake TT Esport Ultimate Klavye + Black V2 mouse)

Geçenlerde indirimden Logitech G502 RGB Mouse aldım. Yanına da Logitech klavye almak istiyorum. Maksat set gibi olsun ve aynı yazılımdan kullanabileyim.

Önceliğim, bütünlük açısından Logitech klavye olması ve mutlaka makro tuşlar, USB girişi, örgü kablo ve multimedia tuşlarının olması.

Ama sizlerin başka marka önerisi varsa da tabii ki açığım fanboyluğa lüzum yok öyle değil mi? :)

Bütçe olarak 1000TL'yi zorlayabilirim. Duruma göre de 1000 lirayı biraz geçebilirim.

Aklımda Logitech G815 vardı. Ancak 2 bin liraya yakın bir değeri var ne kadar değer bilemedim zaten bütçem de uygun değil. Ancak low profil oluşu ve malzemesi beni kendine hayran bıraktı. 🎭

Şu vakte kadar hep membran klavye kullandım. Mekanik denemek istiyorum. Zaten artık hep klavyeler mekanik... Ama sesleri açıkçası beni rahatsız etmekte... Sessiz bir model önerirseniz çok bahtiyar olurum üstatlarım. ☝

Saygılarımla. 🙌

Herkese merhabalar sevgili kardeşlerim, ağabeylerim, ustalarım. 🙏

Uzun yıllardır kullanmakta olduğum klavyemi değiştirme kararı aldım.
(Thermaltake TT Esport Ultimate Klavye + Black V2 mouse)

Geçenlerde indirimden Logitech G502 RGB Mouse aldım. Yanına da Logitech klavye almak istiyorum. Maksat set gibi olsun ve aynı yazılımdan kullanabileyim.

Önceliğim, bütünlük açısından Logitech klavye olması ve mutlaka makro tuşlar, USB girişi, örgü kablo ve multimedia tuşlarının olması.

Ama sizlerin başka marka önerisi varsa da tabii ki açığım fanboyluğa lüzum yok öyle değil mi? :)

Bütçe olarak 1000TL'yi zorlayabilirim. Duruma göre de 1000 lirayı biraz geçebilirim.

Aklımda Logitech G815 vardı. Ancak 2 bin liraya yakın bir değeri var ne kadar değer bilemedim zaten bütçem de uygun değil. Ancak low profil oluşu ve malzemesi beni kendine hayran bıraktı. 🎭

Şu vakte kadar hep membran klavye kullandım. Mekanik denemek istiyorum. Zaten artık hep klavyeler mekanik... Ama sesleri açıkçası beni rahatsız etmekte... Sessiz bir model önerirseniz çok bahtiyar olurum üstatlarım. ☝

Saygılarımla. 🙌
HyperX Alloy Origins Core bakabilirsiniz belki. Çok bilgim yok klavyeler hakkında ama red switch seçeneği var.

Merhaba Logitech'in şu an piyasada almaya değecek üç farklı mekanik klavyesi var. G512/513, G Pro X ve G815/915.

G Pro X ve G512/513 ün Romer-G switchli modelleri kesinlikle alınmaz. GX switchli modellerini düşünebilirsiniz. Aralarında bilek desteği ve numpad olup olmaması dışında bir kalite farkı yok. Bunun haricinde klavyeler değiller.

Geçtiğimiz yıl hem G815 hem de G915 aldım. Şu ana kadar aldığım yüze yakın klavye içerisinde en beğendiğim birkaç klavyeden birisidir. Low profile olmasının haricinde kasası da çok ince olduğu için bilek desteği ihtiyacı kalmıyor. GL switchler çok başarılı. Clicky modeli aşırı ses yapmıyor. Tactile modeli gayet orta düzey sese sahip.

Şu an Türkiye piyasasındaki en iyi iki klavyeden biridir fikrimce. Diğeri de Corsair K95.

Merhaba Logitech'in şu an piyasada almaya değecek üç farklı mekanik klavyesi var. G512/513, G Pro X ve G815/915.

G Pro X ve G512/513 ün Romer-G switchli modelleri kesinlikle alınmaz. GX switchli modellerini düşünebilirsiniz. Aralarında bilek desteği ve numpad olup olmaması dışında bir kalite farkı yok. Bunun haricinde klavyeler değiller.

Geçtiğimiz yıl hem G815 hem de G915 aldım. Şu ana kadar aldığım yüze yakın klavye içerisinde en beğendiğim birkaç klavyeden birisidir. Low profile olmasının haricinde kasası da çok ince olduğu için bilek desteği ihtiyacı kalmıyor. GL switchler çok başarılı. Clicky modeli aşırı ses yapmıyor. Tactile modeli gayet orta düzey sese sahip.

Şu an Türkiye piyasasındaki en iyi iki klavyeden biridir fikrimce. Diğeri de Corsair K95.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle...

Açıkçası G815/G915 kullanan birinden bunları duymak daha stratejik oldu benim açımdan. Çünkü esasında dediğiniz gibi low profil olması ve tuş seslerinin optimum olması, metal kasa ve premium/minimal tasarım beni klavyeye karşı sempati duymamı sağladı. Gerekirse almışken tam alayım indirim kovalayım diyorum.

Araştırdığımda Linear modeli varmış bir de... Sanırım o daha yumuşak hissiyatlı ama Tactile ile videolardan anladığım kadarıyla ses farkı yok denecek kadar az. Türkiyede Linear hiç bulamadım. Hep Tactile var.

G815 için kendinizce gördüğünüz negatif yönleri var mı ayıptır sorması ustam? 🙌

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle...

Açıkçası G815/G915 kullanan birinden bunları duymak daha stratejik oldu benim açımdan. Çünkü esasında dediğiniz gibi low profil olması ve tuş seslerinin optimum olması beni klavyeye karşı sempati duymamı sağladı. Gerekirse almışken tam alayım indirim kovalayım diyorum.

Araştırdığımda Linear modeli varmış bir de... Sanırım o daha yumuşak hissiyatlı ama Tactile ile videolardan anladığım kadarıyla ses farkı yok denecek kadar az. Türkiyede Linear hiç bulamadım. Hep Tactile var.

G815 için kendinizce gördüğünüz negatif yönleri var mı ayıptır sorması ustam? 🙌
Linear switchli modelini ben de hiç görmedim. Bulsam onu da alacaktım. Fakat zaten G915'i yurt dışından önce Türkiye'ye sonra KKTC ye getirttiğim için gümrük bedelleri ile çok yüksek bir fiyata mâl oldu benim için. Bu yüzden Linear switch için de aynı masrafı yapmak istemedim :D Ama izlediğim videolar kadarı ile ses konusunda ben de bir fark görmedim.

Benim için tek dezavantajı makro tuşları. Hiç ihtiyacım yok çünkü. Başka hiçbir olumsuz fikrim yok bu klavye ile ilgili.

Linear switchli modelini ben de hiç görmedim. Bulsam onu da alacaktım. Fakat zaten G915'i yurt dışından önce Türkiye'ye sonra KKTC ye getirttiğim için gümrük bedelleri ile çok yüksek bir fiyata mâl oldu benim için. Bu yüzden Linear switch için de aynı masrafı yapmak istemedim :D Ama izlediğim videolar kadarı ile ses konusunda ben de bir fark görmedim.

Benim için tek dezavantajı makro tuşları. Hiç ihtiyacım yok çünkü. Başka hiçbir olumsuz fikrim yok bu klavye ile ilgili.

Şuanda Amazonda, Alamanyadan 1500 TL küsüre geliyor ancak Türkçe Q değil. Bildiğiniz üzere Ş, İ gibi harf tuşları yerine noktalama işaretleri var. Kullanım konusunda sıkıntı olmaz benim açımdan ancak olmuşken Türkçe Q olmasında fayda var. Araştırdığımda Ocak ayında 1092 Liradan satıldığı olmuş. :)

Bir umut belki tekrar düşer diye her yerden istek listeme attım hocam. :)

Makro tuşları sağda ve solda olsa daha bir güzel olurdu diye düşünüyorum ben de sayın hocam. :)
Tamamen kullanıcı isteği ve alışkanlık sanırım. Makrsozu yapamaz oldum. :)

O halde Tactile almak daha mantıklı gibi duruyor. Zaten şuan için başka versiyonu yok bildiğim. :)

Hocam peki yazılımla ayarlanan makrolar, ışıklandırma vb. ayarlar, başka bir pcye cihazı takınca direkt olarak geliyor mu? Yani klavyenin ayar profilleri için kayıt etmek adına belleği mevcut mu?

Şuanda Amazonda, Alamanyadan 1500 TL küsüre geliyor ancak Türkçe Q değil. Bildiğiniz üzere Ş, İ gibi harf tuşları yerine noktalama işaretleri var. Kullanım konusunda sıkıntı olmaz benim açımdan ancak olmuşken Türkçe Q olmasında fayda var. Araştırdığımda Ocak ayında 1092 Liradan satıldığı olmuş. :)

Bir umut belki tekrar düşer diye her yerden istek listeme attım hocam. :)

Makro tuşları sağda ve solda olsa daha bir güzel olurdu diye düşünüyorum ben de sayın hocam. :)
Tamamen kullanıcı isteği ve alışkanlık sanırım. Makrsozu yapamaz oldum. :)

O halde Tactile almak daha mantıklı gibi duruyor. Zaten şuan için başka versiyonu yok bildiğim. :)

Hocam peki yazılımla ayarlanan makrolar, ışıklandırma vb. ayarlar, başka bir pcye takınca direkt olarak geliyor mu cihaz ile? Yani klavyenin ayar profilleri için kayıt etmek adına belleği mevcut mu?
Ben Vatan Bilgisayar'dan indirim ile 900TL civarlarına almıştım. Benimki de UK Layout. Büyük enter ve Türkçe karakterler yok. 1000TL civarlarına düşeceğini pek sanmıyorum. Çiçeksepeti'nde 1700TL civarına Türkçe ve tactile modeli var. Döviz arttıkça bu fiyata da bulmak zor olabilir.

Sadece tek bir bilgisayarda kullanıyorum bu klavyeyi. Farklı bir cihaza bağlamadım, o yüzden net birşey söyleyemiyorum. Fakat Logitech G Pro X model kulaklık kullanıyorum, onda var öyle bir özellik. Ayarladığınız ses profili cihaza kayıt olup telefona vs. takınca da aynı şekilde kalıyor. Tahminimce G815 de aynı özelliğe sahiptir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı