İnceleme Logitech MK850 Performance (ERGO K850)

Herkese merhaba.

En son Logitech K580/MX Master 3 ikilisini birlikte incelediğim bir yazı yazmıştım, o dönemden beri bir inceleme yazısı yazmamıştım.
Bu yazımda, 2 aydır aktif olarak kullandığım Logitech ERGO K850 klavyeyi inceleyeceğim.

Not: Başlık her ne kadar MK850 Performance olsa da bu setle beraber satılan M720 Triathlon fareyi kullanmadığımdan, sadece ERGO K850 klavyeyi ele alacağım.

Hazırsanız, başlayalım.

Yaklaşık 7-10 yıl arasında bir süredir Logitech klavye ve farelerini kullanmaktayım. Oyuncu olan bir insan olmadığım için, gündelik Logitech ürünleri daha çok işimi görüyor. En az 7 yıldır Logitech'in ürünlerinden ayrılmıyor oluşumun en açık sebebi, Unifying destekleyen ürünler kullanıyor olmam.

Unifying; 2009 yılında Logitech'in tanıtımını yaptığı, Bluetooth protokülünü desteklemeyen ve nRF24L türünde alıcı ailesinden olup 2.4GHz bandında iletişim sağlayan bir alıcı tipidir. Unifying destekleyen 6 adet Logitech cihazı, tek alıcı üzerine eşlenebilir.

Uzun yıllardır Logitech ürünleri kullanıyorum. Son zamanlarda ellerimdeki sinirsel sorunlar yüzünden biraz daha ergonomik modellere yönelmeye karar verdim. araştırmalarım sonucunda ise MK850 Performance setini satın aldım. Fareyi, kullanması için kardeşime verdim. Bu seti almamdaki asıl amaç, ERGO K850 model klavyeyi kullanabilmekti.

K850 Ön.jpg

ERGO K850:

Logitech, uzun süreli kullanımlarda ergonomiyi hedeflediği ERGO serisine uzun süredir çevre bileşenleri üretmekte. Bu seride MX Ergo, MX ERGO S, Trackball M575/M575S, ERGO K850, ERGO K860 gibi modeller bulunmakta.

K850'yi yaklaşık 3 aydır kullanmaktayım.

• Klavye, Bluetooth ve Logitech Unifying alıcı ile cihazlara bağlanabiliyor. 3 ayrı cihazda kullanma imkanı sunulmakta. Logi Options+ üzerindeki Easy-Switch sekmesinden kontrol edilebiliyor.

Easy Switch.jpg

Şahsi bilgisayarıma hem Unifying hem de Bluetooth ile bağladım. Üçüncü bölüme ise telefonumu eşledim. Multi-device iddiasını rahatlıkla karşılıyor.

• Kısıtlı sayıda tuşa Logi Options+ üzerinden belirli komutlar atanabilmekte. AI Actions/Smart Actions veya Other Actions şeklinde 3 ana başlık altında atabilecek işlevler çeşitlendirilebilmekte.
Ekran görüntüsü 2026-03-08 110129.png

Ekran görüntüsü 2026-03-08 111253.png

• Ürünün bence en öne çıkan özelliği, ergonomi odaklı olarak tasarlanmış bilek dayama bölümü. Yumuşak bir malzemeden yapılan bilek dayama bölümü, açıkçası uzun kullanımlarda veya yazı/rehber işlerimde büyük kolaylık sağlıyor.

• 4 ve 8 derece olarak ayarlanabilen iki kademeli destek ayağı bulunuyor. 4 derece biraz daha masaya yakın konumda durmasını sağlıyor. Genel olarak 4 derece ile kullanıyorum.

Ürünün Artıları:

• Ergonomik tasarım sayesinde uzun kullanımda eli fazla yormaması.
  • Unifying alıcı ile hızlı çalışması.
  • Tuşlarının sert olmaması.

Ürünün Eksileri:

• Kişiselleştirilebilir tuşların kısıtlı oluşu.
  • Biraz geniş bir kullanım ortamı gerektirmesi.

Bugünlük benden bu kadar. Yeni bir incelemede buluşmak üzere.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı