Logitech Mouse Yazılımı Yetkisiz Şekilde Custom Pop Açıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Logitech M650l mouse kullanıyorum. USB alıcıyı bağladığımda köşede şu şekilde Custom pop açtı:

logitech pop.png

Bu standart Windows bildirim popuplarına benzemiyor. Daha hiçbir izin vermeden bilgisayarda kod çalıştırıp nasıl böyle bir Custom pop açabilir? Bu bir güvenlik açığı değil mi? Herhangi bir bilgisayara istediğimiz USB'yi takıp hiçbir kullanıcı etkileşimi olmadan istediğimiz kodu çalıştırabilir miyiz? İhtiyacımız olan tek şey herhangi bir donanım üreticisine ait imza mı?

Galiba şu DLL aracılığıyla yapıyor:
image_2023-01-14_172643349.png

Bu her Windows dağıtımı ile birlikte mi geliyor yoksa USB'yi taktığımda System32'ye kadar hacklendim mi :D ?

Windows 10 Home kullanıyorum, resmi iso'dan kurdum.

Son düzenleme:
Logitech yazılımına benzer virüsler türedi. Google da yazıyorsunuz en üst sırada çıkıyor reklam tarzında. Girdiğinizde site bire bir fakat indirdiğiniz uygulamanın içinde virüs var. Daha önce başka bir forum sitesinde bu örnekleriyle paylaşıldı. Driver ı ya da programı orijinal sitesinden indirdiğinize emin misiniz ? yine de her ihtimale karşı virüs taraması öneririm.

Logitech yazılımına benzer virüsler türedi. Google da yazıyorsunuz en üst sırada çıkıyor reklam tarzında. Girdiğinizde site bire bir fakat indirdiğiniz uygulamanın içinde virüs var. Daha önce başka bir forum sitesinde bu örnekleriyle paylaşıldı. Driver ı ya da programı orijinal sitesinden indirdiğinize emin misiniz ? yine de her ihtimale karşı virüs taraması öneririm.
Herhangi bir yazılım yüklemedim. Temiz kuruluma logitech bolt alıcısı ile m650 mouse'u bağladığımda bu pop çıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı