Logitech MX Keys vs Apple Magic Keyboard vs Keychron C1

Bütçe
1000 - 2000 TL
Makaleler
1
Herkese merhaba. Ek bir klavye almayı düşünüyorum. Kullandığım cihaz M1 MacBook Pro. Bu yüzden klavyenin Mac layout ile gelmesi gerekiyor. 1000 - 2000 TL arasında bu üç cihaz göze çarpıyor. Aslında mekanik olduğu için istediğim keychron C1 brown Switch RGB modeli, ancak Türkçe karakterlere sahip değil. İngilizce klavye düzeni sorun yaratır mı? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Magic keyboard ile MX keys ikilisine gelecek olursam magic Keyboard'in direkt Mac layout ile gelmesi ve küçük - kompakt yapıda olması benim için avantaj. Ek olarak MX Keys'e göre fiyatı daha uygun. MX keys ise beyaz aydınlatmaya sahip ve sanırım basım hissiyatı daha iyi. Bu iki klavyeyi veya ikisinden birisini kullanan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. Bir de magic keyboard ile MacBook'larda gelen klavye aynı hisse mi sahip?

Ana kullanım amacım yazı ve kod yazmak. Oyun nadiren oynuyorum.

Hocam size tavsiyem MX keys, ama illaki Mac layout istiyorsan tavsiyem magic keyboard olacaktır.

MX Keys'in sadece Mac layout ile gelen sürümü de mevcut ancak İngilizce tuş dizilimi var. Kod yazarken İngilizce dizilim daha avantajlı ama günlük kullanımda veya yazı yazarken bir dezavantajı var mıdır?

Hocam genellikle Türkçe kelimeleri kullanmıyorsanız sorun yok. Ama Türkçe kullanıyorsanız biraz sorun çıkartabilir sizin için.

Forumlarda gezdiğim ve bunun haricinde yazı yazdığım için ister istemez ğ, ş ve ç gibi Türkçe karakterleri kullanıyorum. Riske girmemek adına Türkçe dizilime gitmem daha iyi olacak sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı