Logitech neden kalitesiz ekipman yapıyor?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Eskiden insan Logitech duyunce aklına kalite gelirdi. Şu an ise hiçbir ürününe guvenemiyorum. Çoğu ürünü ederinden pahalı ya da kalitesiz ürünler. Klavye yapıyorlar 200-300 dolara mesela ozelliklerine bakinca daha iyi 100-150 dolarlik klavyeler buluyorsun. 10 yıllık ürünleri bile hala uretmeleri ve satmalari ayri bir dert zaten.

Ne degisti de bu hale geldiler sizce?

MX Keys Mini ve MX Masters 3S kullanıyorum. İşim gereği sadece fare hareketiyle klavyeyle de birlikte farklı bir sisteme ve ekrana geçiş yapmanın yanı sıra ergonomisi ve yazılımıyla çeşitli ayarlamalar yapma konusunda da nimetlerinden çokça faydalanıyorum. 7500 TL civarı bir fiyata mal olsa da çoğu kullanan dabilir, senelerce götüren ekipmanlar.

Ama oyuncu ekipmanlarında aynı şeyi söyleyemeyebiliriz. Çok kısa sürede yeni teknolojilerin çıktığı bir sektör. Buna ayak uydurabilmek adına ar-ge ve testleri gereği kadar yapılmamış ve malzeme konusunda da bazen ergonomik bazen de kalite olarak ödün verilmiş modeller piyasaya çıkabiliyor.

Öyle valla arka odada G512 Carbon Blue var, kaldırdım rafa. Rampage Hydra kullanıyorum, biri 1,5k klavye diğeri 5k klavye. Carbon Blue kullanırken özellikle uzun süreli kullanımda ve aktif olarak yazışmada çok yoruyor, ancak Hydra'da bu sorunu yaşamıyorum. Logitech, eskiden güzeldi...

MX Keys Mini ve MX Masters 3S kullanıyorum. İşim gereği sadece fare hareketiyle klavyeyle de birlikte farklı bir sisteme ve ekrana geçiş yapmanın yanı sıra ergonomisi ve yazılımıyla çeşitli ayarlamalar yapma konusunda da nimetlerinden çokça faydalanıyorum. 7500 TL civarı bir fiyata mal olsa da çoğu kullanan dabilir, senelerce götüren ekipmanlar.

Ama oyuncu ekipmanlarında aynı şeyi söyleyemeyebiliriz. Çok kısa sürede yeni teknolojilerin çıktığı bir sektör. Buna ayak uydurabilmek adına ar-ge ve testleri gereği kadar yapılmamış ve malzeme konusunda da bazen ergonomik bazen de kalite olarak ödün verilmiş modeller piyasaya çıkabiliyor.
MX keys alacakti babam iş amaçlı. Gittik 1000TLye aynısının Monster marka olanini aldik. Monster gibi kötü bir marka bile ayni histe urun üretmiş. Fazla pahali logitech maalesef.

MX keys alacakti babam iş amaçlı. Gittik 1000TLye aynısının Monster marka olanini aldik. Monster gibi kötü bir marka bile ayni histe urun üretmiş. Fazla pahali logitech maalesef.
Ben de geçen gün forumdan bir arkadaşımıza aynı modeli tavsiye edip aldırdım. Evet hemen hemen tüm özellikleri birbiriyle aynı. Ama benim şahsım için mesleğimin de icabı gereği Logitech ekosistemi daha hayatı kolaylaştırıcı geliyor. Hemen hemen her nimetinden yararlanıyorum yazılımsal olarak da.

Eskiden insan Logitech duyunce aklına kalite gelirdi. Şu an ise hiçbir ürününe guvenemiyorum. Çoğu ürünü ederinden pahalı ya da kalitesiz ürünler. Klavye yapıyorlar 200-300 dolara mesela ozelliklerine bakinca daha iyi 100-150 dolarlik klavyeler buluyorsun. 10 yıllık ürünleri bile hala uretmeleri ve satmalari ayri bir dert zaten.

Ne degisti de bu hale geldiler sizce?

Eskiden Çinlilerden 15 yıl ilerideydi. Şimdi o fark kafa kafaya geldi. Şöyle ki fare eskiden 8 saat şarj gidiyordu kablosuz olarak 15 cm bile çekmezken logi 10 metreden çeker 6 ay pili vardı. Fersah fersah ilerideydi. Ya da ses olarak ses kalitesi olarak Çin'le çok fark vardı. Şimdi teknoloji yaklaştı. Artık gereksiz. Sadece logi de değil diğer markalarda aynı. Misal eskinin 400 dolarlık kulaklığının sesini şimdi 1000TL alıyorsun. Klavyede aynı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı