Logitech RMA gümrük sorunu

ctoker749

Decapat
Merhabalar rma dahilinde Logitech bana 01.12.2020 tarihinde yeni bir G29 yolladı. Kargom 02.12.2020 gibi UPS aracılığı ile Türkiye'ye ulaştı ve gümrük işlemleri başladı. Epey bir sorun yaşadım ve en son benden noter onaylı vekaletname istediler. Vekaletname verdikten sonra işlemler artık sona doğru yaklaşırken müşavirlik firması benden ürünün değerini teyit etmek için gerçek değerini içeren bir revize fatura istiyor. Ürünü satın almadığımı söyledim, " o zaman gönderici ile iletişime geçin" dediler. Logitech destek ise gerçek değerinde fatura kesemeyiz diyor. Elim ayağım bağlanmış durumda ne yapacağımı bilmiyorum, sahte fatura hazırlamak geçiyor içimden ama hapis cezası var. Yardımınıza çok ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair bana RMA ürünü gönderirken bile fatura kesmişti, faturada ürünün gerçek değeri yanında, Bu bir değişim ürünüdür tarzı ifade yazıyordu. Invoice olarak geçiyor hatta.

Logitech'e bir daha sorun olmadı. Normalde onları uğraşması lazım, sizin değil. Belki UPS yüzündendir, bilemiyorum.

Gönderiye dair bir makbuz göndereceklerini söylediler. Umarım dediğiniz gibi olur, teşekkür ederim.

Merhaba sorununuzu çözümleyebildiniz mi ve garanti süreci hakkında bilgi verme şansınız var mı?

Merhaba sorununuzu çözümleyebildiniz mi ve garanti süreci hakkında bilgi verme şansınız var mı?
Tabii, tüm bunların başlangıcı 2-2.5 ay öncesine dayanıyor. Logitech Support'da bir yardım talebi açtıktan sonra benimle Türk bir temsilcinin konuşacağını düşünürken karşıma İngilizce konuşmaktan bile aciz bir Hindistanlı (ismi Vijay Kumar TD, kesinlikle uzak durun kendisinden) geldi. Faturamı atıp her şeyi eksiksiz iletmeme rağmen saçma sapan şeyler söyleyip beni 1 ay boyunca oyaladı. Ben de bir gün sinirlenip 5 tane ticket birden açtım. Sonra işlerimi İngilizce yazışarak hallettim, inanın böyle daha hızlı oluyor. Sonunda bir temsilci benden sadece doğrulama videoları ve adres bilgimi istedi, verdikten 5-6 saat sonra cihazımın arızalı olduğuna karar verdiler ve değişim onayı için 72 saat beklememi söylediler. Eski cihazı bazen imha etmenizi istiyorlar, ben çok atar gider yaptığım için benden istemediler. Değişim onaylandıktan sonra 24 saat içinde UPS'den bir takip numarası geliyor ve işin zor tarafı burada başlıyor. 01.12.2020'de Hollanda'dan yola çıkan kargo 02.12.2020 sabahı Türkiye'ye geliyor. UPS yetki belgesi falan istiyor ki malınızı gümrükten çekebilsin diye, ülkemizin düzensiz gümrük yönetmeliği yüzünden burada işler daha da karışıyor. Ürününüzü ülkeye sokmak için ithalat yapmamız gerek vergi ödeyeceksiniz deniyor. Tüm masrafları Logitech karşılıyor endişelenmenize gerek yok, onlar faturalayıp gönderiyorlar masrafları Logitech'e. Akabinde bazen noter onaylı bir vekaletname isteyebiliyorlar ki benden bunu da istediler maalesef. Tarih 14.12.2020'yi gösteriyordu ki 255 lira karşılığında noter onaylı bir vekaletname de çıkardım bu iş için. Müşavirlik firmasına attım tam her şey iyi gidiyor sanıyordum ki, benden gerçek değerin olduğu bir fatura talep ettiler bu konuda detayı var. Logitech'le kanlı bıçakla olacaktım ki müşavirlik firmasına dün sordum başka yapılacak bir şey var mı diye. Dalga geçer gibi bana ürünün internetten ürünün satış yapıldığı sitelerden ekran görüntüsü istediler. Attım, bir cevap vermediler. Dün akşam takip numarasından baktığımda gümrükten çıkıp aktarma yerine vardığını gördüm. 1-2 güne gelecek gibi duruyor. 02.12.2020'den 21.12.2020'ye kadar yani yaklaşık 20 gün sürdü gümrük işlemlerimin bitmesi. Gazanız mübarek olsun, bir sorunuz olursa ben buradayım. İyi günler hocam.
Ürün elime ulaştı, yardım eden herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlısı olsun diyelim sonunda halledebilmişsiniz tam bir karın ağrısı olmuş sizin için anladığım kadarıyla vekaletname istemelerinin sebebi nedir tam olarak bilgi sahibi misiniz? Yurtdışından çok fazla alışveriş yapıyor olabilir misiniz? Aylık 5 adet gümrük çekim hakkınız bulunmakta sonrasında vekalet vererek işlem yapıyorsunuz,bazı firmalar her türlü vergiyi karşılarken bazıları hiçbir vergiyi karşılamıyor vekalet ile işlem yaptığınızda çok yüklü vergiler ödetiyorlar.Siz de vergi ödediniz mi?

Şöyle ki ben ilk kez yurtdışından alışveriş yaptım, daha önceden yapmadım. Ürün gümrüğe geldiği zaman şahsi veya ticari amaç olarak ayırıyorlar. Bu tamamen gümrükteki muayene memuru ile alakalı bir durum. Yetki belgesi ve vekalet farklı şeyler, yetki belgesi şahsi kargonuzu gümrükten çıkarmak için kullanılıyor anladığım kadarı ile. Eğer muayene memuru getirdiğiniz şeyin ticari amaç güttüğünü düşünürse veya "Free-Domicile" (Vergileri göndericinin ödediği gönderim türü) olursa o zaman bunu ithalat kapsamına sokar ve vergi ödemeniz talep edilir ya da gönderici firmadan talep edilir. Öncesinde ithalat işlemlerinizi devam ettirmek için de müşavirlik firmasına vekalet verilmesi gerekiyor. Vergi ödeme konusuna gelince, Logitech, Corsair gibi firmalar RMA kapsamında ürün değiştirirken "Free-Domicile" olarak gönderirler. Yani bir şey ödemezsiniz. Bu konuda EVGA ile alakalı güzel şeyler okumadım, onlar "Free-Domicile" göndermiyorlarmış galiba.

Hocam konuyu hortlatiyorum ama birebir aynı ürünle birebir ayni durumdayım bu faturadaki değeri nasil değiştirttiniz vs icin yardim etme sansiniz varsa instagram veya baska bir yerden iletişime gecme sansimiz olursa çok sevinirim. Resmen elim kolum bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…