Logitech X530 5+1 Ses sistemini Samsung 48JU6070 LED TV'ye bağlama

kmlcnozclk55

Hectopat
Daha fazla  
Geçenler Samsung 48JU6070 LED TV almıştım, cihazın ses sisteminden memnunum. Yalnız korku filmlerinde Bass sistemi olmadığı için yeterli etkiyi yaratmıyor. Bugün Logitech X530 5+1 ses sistemi aldım fakat bu ses sistemini televizyona nasıl bağlayacağımı bilmiyorum. Görüş ve önerilerinizi söyler misiniz? Yardım bekliyorum @Recep Baltaş @Ali Güngör

5+1 sistemin çıkışı bu şekilde:

2.jpg

Bu da televizyonun girişleri:

1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara bağlanan 3 adet kablo olmalı yeşil, siyah ve turuncu ya da sarı.
Bunlardan yeşil olanı direk olarak TV'nin kulaklık girişine bağlayabilirsin. Ancak bu durumda arka hoparlörlerden ses gelmeyeceği belirtilmiş.

Bir de TV'nin kullanma kılavuzunda "Kulaklıkları yalnızca 3 kondüktör TRS türü jak ile kullanın." şeklinde bir ibareye yer verilmiş. Detayını bilemiyorum ben. Bunu göz önünde bulundurun. Aksi halde sorumluluk size aittir.

Başka bir seçenek ise şu aparatı kullanman:
ecd032ec67c92af9040f2e729fc77bb2.png

Bu şekilde de ses sistemini TV'nin alt kısmında Audio kısmına takacaksınız.
Audio kısmı da sanırım video ses girişi. Eğer öyleyse ses alamazsınız.

TV'nin başka giriş/çıkış portu yok mu? Bu kadar mı?

@kornoloji hayır tek çıkışlar bunlar. Ses sisteminin yeşil kablosunu kulaklık çıkışına takınca 2 hoparlörden ses alıyorum ayrıyetten basta çalışıyor. Ses yeterli ama insan 5inin aynı anda çalışmasını istiyor. Dediğiniz o aparatı deniycem. Yardımcı olduğunuz için sağolun

@kmlcnozclk55 eski Samsung LCD TV'mizde bile bundan daha fazla giriş/çıkış vardı. Demek ki gerek duymamışlar. :)

O aparatla birlikte şu kabloyu almalısın.
maplin-essentials-35mm-stereo-jack-to-twin-phono-cable-15m.jpg

Daha önce önerdiğim seçenekte Audio girişi işe yaramayabilir ama bununla kulaklık girişinden direk ses alabilirsin diye umuyorum.

Ya da her iki kablodan da al denemek için. Biri işe yaramaz ise diğerini kullanırsın.

Bir de TV duvara asılı ise TV'ye bağlayacağın kabloyu ucu L şeklinde bulmaya çalış. Bu sayede kablo arkada bükülmemiş olur.
c21d3acd-8bdf-4165-8d99-9ccda49093c3.jpg._CB292765622_.jpg

Takıldığın yer olursa ve sonucu buradan yine bildirirsin. Kolay gelsin. :)

@kmlcnozclk55 eski Samsung LCD TV'mizde bile bundan daha fazla giriş/çıkış vardı. Demek ki gerek duymamışlar. :)

O aparatla birlikte şu kabloyu almalısın.
Eki Görüntüle 235788
Daha önce önerdiğim seçenekte Audio girişi işe yaramayabilir ama bununla kulaklık girişinden direk ses alabilirsin diye umuyorum.

Ya da her iki kablodan da al denemek için. Biri işe yaramaz ise diğerini kullanırsın.

Bir de TV duvara asılı ise TV'ye bağlayacağın kabloyu ucu L şeklinde bulmaya çalış. Bu sayede kablo arkada bükülmemiş olur.
Eki Görüntüle 235789

Takıldığın yer olursa ve sonucu buradan yine bildirirsin. Kolay gelsin. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı