Logitech Z506 subwoofer değişimi problem yaratır mı?

Veli0000

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Victus 16
Ryzen 7 7840HS, RTX 4060, DDR5 16GB 5600Mhz, 1TB 7000mb-6000mb
Elimde Z506 5+1 75W RMS ses sistemi var. Subwoofer, yanlış hatırlamıyorsam 27W RMS olmalı. Cihazın amfisinin çok güçlü olduğunu düşünüyorum çünkü bas seviyesini yarıya getirip, ses seviyesini de aynı şekilde yarıladığımda tizler çok temiz ve güzel, ancak Subwoofer'ın gereğinden fazla esneyip çok zorlandığını düşünüyorum. Kabinden dolayı hem pofurdama yapıyor hem de güçten dolayı olması gerekenden çok daha fazla esniyor. Bu Subwoofer'ı söküp, ayrı bir kabine Z506'nın amfisinden gelen kabloyu herhangi bir daha güçlü Subwoofer'a bağlarsam, bas seviyesini yükseltip mantıken daha güçlü ve daha temiz bir bas elde etmiş olacağım. Ama asıl düşüncem, mühendisler bu Subwoofer'ı uygun görüp yerleştirmişler. Biz de yetersiz görüp değiştirirsek, amfiye veya uzun süreli kullanımda trafoya zarar verir miyiz? Bu işlerden anlayanlar varsa, cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z506'nın amfi devresinde sub çıkışının güç değeri önemli, ona uygun bir bas takmanız gerekir ki düzgün bir bas alabilesin.

100W'lık bir subwoofer aldın senin elindeki arkadaş 27W sub çıkışı veriyor doğal olarak 27W'lık performansını alacaksın. Yani düzgün besleyemediğinden dolayı performansını elde edemeyeceksin.

13 senelik mal sonuçta körüğü doğal olarak iyice yumuşamıştır doğal olarak esner. Pır pır ses geliyorsa körüğün yırtılmış olma ihtimali de var kontrol et. Şayet körük yırtıksa aleti çıkar bir ses sistemciye gidip tamir ettirmek istediğini söyle onlar halleder.

Z506'nın amfi devresinde sub çıkışının güç değeri önemli, ona uygun bir bas takmanız gerekir ki düzgün bir bas alabilesin.

100W'lık bir subwoofer aldın senin elindeki arkadaş 27W sub çıkışı veriyor doğal olarak 27W'lık performansını alacaksın. Yani düzgün besleyemediğinden dolayı performansını elde edemeyeceksin.

13 senelik mal sonuçta körüğü doğal olarak iyice yumuşamıştır doğal olarak esner. Pır pır ses geliyorsa körüğün yırtılmış olma ihtimali de var kontrol et. Şayet körük yırtıksa aleti çıkar bir ses sistemciye gidip tamir ettirmek istediğini söyle onlar halleder.

Yok hocam bu Logitech'in yeni logolu olan modelinden, alınalı da çok uzun bir süre olmadı. Subwoofer da nokta hata yok direk ilk alındığı günden beri baslar olması gerektiği gibi ama sadece "bana" az geliyor. YouTube'da incelemelerde de insanların benimle aynı sesi aldığını görüyorum, ses arttıkça subwoofer ın fazla zorlandığı, fazla esnediği belli oluyor. Süspansiyonu vs sem sert çok iyi, körüğünde yırtılmadığına adım gibi eminim. Pofurdamanın, sesi yükseltince kabinin hava çıkışındaki plastikden geldiğini de hissedebiliyorum. Kısaca ben eşit ohm değerine sahip, herhangi daha yüksek W RMS sub takarsam daha temiz veya daha güçlü bas elde etmiş olur muyum? Uzun süreli kullanımda amfiye veya güce zarar verir miyim?

Ohm değeri önemli. Yoksa 1000W subwoofer de bağlasanız amfisi 50W ise 50W'lık ses verir amfi. Ohm değeri farklı ise amfi genelde yanar bozulur.

Amfisinin kaç W verdiğini bilmiyorum ama benim düşüncem 27W subwoofer a amfi fazla geliyor. Dediğim gibi sadece uzun kullanımda alete zarar verir miyim diye düşünüyorum, bir yerde de mantıksız geliyor sonuçta bunun için üretilmedi mi zaten ?

Yok hocam bu Logitech'in yeni logolu olan modelinden, alınalı da çok uzun bir süre olmadı. Subwoofer da nokta hata yok direk ilk alındığı günden beri baslar olması gerektiği gibi ama sadece "bana" az geliyor. YouTube'da incelemelerde de insanların benimle aynı sesi aldığını görüyorum, ses arttıkça subwoofer ın fazla zorlandığı, fazla esnediği belli oluyor. Süspansiyonu vs sem sert çok iyi, körüğünde yırtılmadığına adım gibi eminim. Pofurdamanın, sesi yükseltince kabinin hava çıkışındaki plastikden geldiğini de hissedebiliyorum. Kısaca ben eşit ohm değerine sahip, herhangi daha yüksek W RMS sub takarsam daha temiz veya daha güçlü bas elde etmiş olur muyum? Uzun süreli kullanımda amfiye veya güce zarar verir miyim?

Ohm değerinin eş değer ve W değerinin de çok uçuk olmaması gerekiyor ki ne amfiyi yakasın ne de bass performansını düşüresin.

Ha ne yapabilirsin bası alıp bir sistemciye götürür ona göre bir kabin yaptırırsın düzgün onun içinde çaldırırsın istediğine yakın çalar.

Amfisinin kaç W verdiğini bilmiyorum ama benim düşüncem 27W subwoofer a amfi fazla geliyor. Dediğim gibi sadece uzun kullanımda alete zarar verir miyim diye düşünüyorum, bir yerde de mantıksız geliyor sonuçta bunun için üretilmedi mi zaten ?
İnternette değiştirenler var bas hoparlörünü. Astarı yüzünden pahalıya gelmiyorsa alınır elbette. Alete zarar vermez vermez de düzgün ses çıkmaz bozulmalar başlar son seslerde. Bass hoparlörünün gücünü kısabilirsiniz biraz. Bass hoparlörünüzün boyutundan dolayı tahminimce astarı yüzünü geçecektir. Bence mantıklı olan ihtiyarı fazla zorlamamak olur. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı