Logitech Z506 vs Z333

xelim

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Xbox ve MacBook'da kullanmak üzere müzik, oyun ve film için bir ses sistemi almak istiyorum.

Laptop olarak M1 MacBook Pro,
Xbox Series S de kullanmak üzere MSI MAG342CQRv monitörün ses çıkışına bağlayıp kullanmayı düşünüyorum.

Aklımda bütçeme göre ikinci el iki seçenek belirledim. Logitech Z506 ve Z333.

İkisinin de ikinci el ve temiz olarak buldum pazarlıkla ikisini de 300 TL'ye indirdim. Fiyat farkı olmaksızın oyun, müzik ve film konusunda en iyi deneyimi bahsettiğim cihazlarda hangisinde alırım.

Z506'yı incelediğimde ses kartı bulunmayan tek girişlerde 2+1 olarak çalışıyor ama 3.5mm çoklayıcı ile tüm hoparlörler aktif hale geliyormuş. Ne gibi dezavantajı olur?

Ayrıca bahsettiğim bütçeye farklı hoparlör önerisi varsa açığım.

Şimdiden teşekkürler.

selam,
z333 kullandım ve ses kalitesi ve yüksekliği gayet yeterliydi.
daha önce 5+1 kullanmıştım ama oyun ve film dışında hiçbir + sı yok müzik için rezalet oluyor

5+1 oyun ve film için ise ev müsait ise.. çünkü şimdiki filmler DTS,DTX 5.1 v.s olanlar çok kısık ses yüksek efekt oluyor konuşma seslerini neredeyse duyamıyorum geceleri ama sesi yükseltince bir patlama yada çatışmada bina yıkılır gibi oluyor. o nedenle apartmanda kullanım da zor. sürekli ses kıs arttır kıs arttır yordu beni.

2+1 müzik için çok iyi film ve oyun için surround takıntın yoksa hiç değmez. ayrıca z506 yı arkadaşımda görmüştüm sesini çok beğendiğimi söyleyemem.

bunlara arasında bir tercih yapacak isen z333 öneririm bas ayarı var arkasında güzel hoparlör. 300tl ise bedava sayılır.

300 e bu kadar kaliteli başka bir şey bulunur mu bilmem.
Merhabalar,
Xbox ve MacBook'da kullanmak üzere müzik, oyun ve film için bir ses sistemi almak istiyorum.

Laptop olarak M1 MacBook Pro,
Xbox Series S de kullanmak üzere MSI MAG342CQRv monitörün ses çıkışına bağlayıp kullanmayı düşünüyorum.

Aklımda bütçeme göre ikinci el iki seçenek belirledim. Logitech Z506 ve Z333.

İkisinin de ikinci el ve temiz olarak buldum pazarlıkla ikisini de 300 TL'ye indirdim. Fiyat farkı olmaksızın oyun, müzik ve film konusunda en iyi deneyimi bahsettiğim cihazlarda hangisinde alırım.

Z506'yı incelediğimde ses kartı bulunmayan tek girişlerde 2+1 olarak çalışıyor ama 3.5mm çoklayıcı ile tüm hoparlörler aktif hale geliyormuş. Ne gibi dezavantajı olur?

Ayrıca bahsettiğim bütçeye farklı hoparlör önerisi varsa açığım.

Şimdiden teşekkürler.

Bir de Z506 için tek girişte evet 2+1 olur çoklayıcı ile yapsan da arka hoparlörler aynı sesi taklit eder yani müzikte bir şey olmaz zaten stereo olduğu için ve arka hoparlörler daha kısık gelir.
Sony 5+1 sistem vardı onda arkalara ayar yapabiliyordum daha yüksek gelsin diye. Ama böyle bir sistemde olmaz.

@Stalkerlp Öncelikle vaktini ayırıp detaylı cevap verdiğin için teşekkür ederim. Ses konusunda aslına bakarsanız çok üst düzey beklentim yok. Laptopun ses düzeyi bile tatmin ediyor beni. Zaten cızırdamayan, kalitesiz ses vermesin yeter benim için. Müzik için bazı durumlarda yüksek ses ve basslı müzik dinlemek istediğimde tatmin etsin yeter. Film için aman beni filmin içine soksun yeter beklentim yok. Dediğim gibi laptopun sesiyle film izlerken bile yetiyor bana. Oyun kısmı da rekabetçi oyunlar haricinde kullanacağım o kadar. Sanırım bu durumlar için en iyi seçenek Z333 diyorsunuz.

Ek olarak Z506 için bu piyasada 300 liraya al sat yapılabilir mi?

Z333 bence yeterli.
Şimdi rekabetçi oyunlar derseniz iş biraz farklı ki şöyle.
Aslında sizin rekabetçi de 7.1 kulaklık kullanmanız lazım ki adamın nereden geldiğini anlamanız açısından tabii bu FPS tarzı oyunlar için ise.
Hoparlörde 5.1 arkanıza 2 hoparlör olacağından bunu verebilir ama bir kulaklık kadar olmaz.

Eğer diğer tür LoL, vs tarzı ise fark etmez.

Z506 için al sat olur mu inanın bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı